| Deeail a întrebat:

Care e faza cu ziua asta de vineri 13? De ce toti zic ca ai ghinion si chestii? E ceva adevarat? Nu sunt superstitioasa, dar stiti, curiozitatea.

3 răspunsuri:
| Harumiiii a răspuns:

E o prostie scornita de oameni din frustrare. De fapt, sunt doar coincidente pentru ca dehh *** happens anywaystraight face.

| OnuOnulică a răspuns:

Daca frica de numarul 13 se numeste "triskaidekafobie", teama de ziua de vineri ce cade pe 13 se numeste 'paraskavedecatriafobie' (un cuvant grecesc la origine).

Cifra 13 este cea mai de temut cifra din numerologie, cu toate ca se pare ca unora le aduce foarte mult noroc.

Evenimente care dau o conotatie ghinionista zilei de 13

In antichitatea cifra 13 nu era prea indragita caci venea dupa cifra 11 care insemna elevare spirituala si dupa cifra 12, care reprezenta cifra perfectiunii, deci cifra 13 simboliza distrugerea perfectiunii si a spiritului.

Calendarul mayas este divizat dupa cifra 13, pentru mayasi anul anul avea 13 luni si 13 zodii.

Geneza a avut loc in 7 zile si 6 nopti, deci iarasi cifra 13.

Piramida de pe dolarul american contine 13 straturi, sunt 13 litere si 13 cifre, cam toate simbolurile pe bancnota americana sunt intr-o succesiune de 13. Cu toate acestea tot americanii, unii dintre ei, nu accepta sa lucreze in aceasta zi, altii nu mananca in restaurate, iar unii refuza vehement sa stabileasca data nuntii in aceasta zi.

13 este ziua in care au fost arestati Cavalerii Templieri, in 1307. In 1314 Marele Maestru Templier Jacques de Molay este ars pe rug. Se pare ca, datorita influentei puternice
asupra populatiei de rand a imaginii Cavalerilor Templieri, acesta este motivul pentru care i s-a conferit o semnificatie aproape mistica, malefica acestui numar.

Se mai zice ca numarul 13 este considerat aducator de nenorociri si pentru ca, la Cina cea de Taina, au stat la masa 13 persoane, cei 12 apostoli si Iisus, inainte ca Mantuitorul sa fie crucificat.

Ziua de 13 care cade intr-o vineri este considerata de unii ca fiind foarte ghinionista pentru ca intr-o zi de vineri a fost rastignit Domnul Isus Hristos, iar in asociere cu cifra 13, atunci nu poate sa ne aduca aceasta zi decat lucruri rele.

Teama de vineri 13 este atat de raspandita incat afecteaza milioane de oameni de pe intregul glob.