| Feri5 a întrebat:

Chiar azi m-am gândit că ar fi o modalitate excelentă de a face bani cu aparatul de fotografiat. M-am gândit că ar fi ok să-mi cumpăr un aparat foto bun (profesional) chiar dacă nu am mai făcut poze până acum, mă voi învăța pe parcurs. Oare e ok ideea asta? Cum poate fi dezvoltată pe parcurs? Îți poți crea un business în așa ceva? Dacă termini o facultate pe IT la ce te ajută cu asta? Îți poți face o firmă sau, mai exact, o afacere?
Aștept sugestiile voastre!
Ofer funda celui mai bun răspuns...

Răspuns Câştigător
| Harfagre a răspuns:

Aparatul foto e necesar doar ca accesoriu, în zilele noastre. De exemplu, dacă ai un site pe care vinzi diverse produse, îți trebuie un aparat foto ca să faci poze pentru prezentarea acelor produse. Dar banii îi obții din vânzarea produselor respective, nu din faptul că le faci poze.

Poți vinde și poze, dar e greu să faci poze pe care nu le mai are nimeni. De exemplu, un fost paparazzo din Londra povestea că el așa și-a luat prima casă, din banii pe o poză făcută unei celebrități. Dar el era deja la Londra, avea de unde găsi celebrități cărora să le facă poze compromițătoare tongue

Ideea de a cumpăra un aparat foto profesional e o glumă consacrată de mult timp în domeniu: cam orice novice își imaginează că va face poze mai bune dacă își ia un aparat foto mai scump. Pozele bune le faci dacă ai ocazii bune, iar aparatul foto mai scump merită să ți-l iei abia după ce s-a dovedit că poți obține bani din pozele pe care le faci. Nu invers.

3 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Un aparat foto este un doar un instrument. Este posibil sa-l folosesti pentru a face bani, dar ca sa ajungi in punctul ala trebuie sa depui o gramada de efort pentru a deveni mai intai foarte bun in folosirea acelui intrument.

Asa cum nu este suficient sa-ti cumperi o chitara pentru a face bani din muzica sau sa-ti cumperi o minge de fotbal pentru a face bani din fotbal, la fel nu este suficient nici sa-ti cumperi un aparat foto pentru a face bani din fotografie.

| HappyUser a răspuns:

Da, pune poze pe OnlyFans.

| tonyc7 a răspuns:

Cam greu, in ziua de azi toata lumea are aparate foto. Unde mai pui ca au rasarit si numerosi,, profesionisti".