|

Cum invat mai rapid sau cum sa retin informatia mai bine?

Am maine test la istorie..si nu retin nimic.

10 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Nu te axa pe faptul ca maine ai test la istorie si ca nu retii nimic. Este posibil sa nu retii nimic pentru ca esti stresat din cauza testului. Incearca sa iti scoti din minte chestia "Mama cat am de invatat, mai am putin timp si nu am cum sa retin tot". Ia o gura de aer si calmeaza-te. Apoi ia cartea/caietul si citeste lectia precum o carte sau o revista, linear si fara intreruperi. Nu te gandi ca nu retii nimic. Daca esti atent, mintea retine o buna parte din informatie fara sa fii nevoit sa te intorci la o idee sau sa te opresti sa repeti ceva. Dupa ce ai citit cursiv o lectie, ia o coala de hartie si scrie ideile principale pe care le-ai retinut. Dupa ce ai scris ideile principale, mai citeste o data cursiv lectia. Vezi daca ai uitat vreo idee si pune-o pe foaie.
Intre idei, lasa cateva randuri goale. Citeste a treia oara lectia si completeaza sub fiecare idee, detaliile importante.

Acum ai rezumatul facut. Cel mai probabil pana in momentul asta vei cunoaste destul de mult din lectie si nu va trebui decat sa inveti o parte din detalii, iar hartia pe care ai pus rezumatul iti va deveni cel mai bun prieten.

Dupa ce termini de invatat detaliile dintr-o lectia, ia-o de la capat cu urmatoarea lectie.

Poti folosi culori pentru detaliile pe care observi ca nu le poti retine si incearca sa iti imaginezi ce inveti. Poti sa si reciti sau sa vorbesti tare cand inveti. Depinde cum functioneaza memoria ta. Memoria mea auditiva este aproape 0. Nu retin aproape nimic din ceea ce mi se spune. La mine repetarea vocala a lectiilor nu a mers niciodata. Insa norocul meu este ca am o memorie vizuala foarte buna, asa ca m-am ajutat intotdeauna de culori. Am folosit culori diferite pentru diverse lectii, culori diferite pentru dversi termeni. Am avut grija ca intotdeauna sa fac asocieri vizuale intre ceea ce am de invatat si felul in care le pun pe hartie.

Experimenteaza putin si vezi cum retii mai usor. Daca te ajuta mai mult memoria vizuala, atunci este foarte important...2012 - 2984 + Vezi răspunsul întreg

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Concentrandu-te si nelasand nimic sa te intrerupa sau sa te distraga

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Trebuie sa te intereseze subiectul, nu sa-linveti mecanic. Eu in liceu ratasemceva ore dar eramla curent cu subiectul cand revenisem si in ziua aceea avusem test am luat nota mare. De ce? Nu m-am stresat sa memorez ce scrie, ci m-a interesat subiectul, pe foaie am scris exact cum l-am perceput.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Citeste in glas, se memoreaza mai bine si nu sta pana tarziu, mai bine culca-te in vreo ora si trezeste-te pe la 5 si repeta tot. Dimineata se invata mai bine.
Apropo, gif-ul de pe profil e de nota 10 d(>_< )

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iei o foaie A4 si faci o schema
Ex : Institutul X a fost infiintat in 1900 toamna
Schita : Institutul X -> 1900 toamna

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Parerea mea este sa te axezi pe ce iti place cand inveti ceva ce iti place nimic nu te distrage(din experienta proprie) si ce trebuie facut de ochii lumii acorda atentie insa daca nu e cu adevarat in interesul tau nu iti da 100% silinta.invata ce iti place, sunt atatea domenii.Bafta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Doua palme peste fata.
Bagi cartea de istorie sub perna.
Si cand te trezesti dimineata o sa ai 10 la test.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca tie nu iti place materia, nu reti datele o sa trebuiasca sa le cam tocesti, dar uite aici un videoclip bun cu cateva sfaturi care pentru mine au mers:
https://www.youtube.com/watch?v=c8KSIqd9eGo
Succes.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Încearcă sa te concentrezi și sa gândești logic. De preferabil sa fie liniște în jurul tău ca sa te poți concentra mai bine asupra subiectului. Subliniază sau scrie pe o foaie cu culori vii, deoarece așa iti atrag atenția mai bine la lecție. Vorbește cu tine însuți, gândește-te ca nu știu, o parte din tine e profesorul și preda copiior, iar cealaltă parte e copilul care retine ce zice profesorul. Plus de asta, uita-te pe YouTube ca sunt milioane de videoclipuri de genul acesta. Pe mine personal, m-a ajutat! ȘI NU MAI STA PE TELEFON ÎN TIMP CE ÎNVEȚI! INCHIDE-L!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cel puțin mie îmi este mai ușor să rețin dacă aud ceva.
Înregistreazăte- citind lecția si apoi asculți și repeți odată cu înregistrarea.
Dacă așa nu îți place ia-ți un pix si o foaie si scrie lecția de mai multe ori până o reti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează