|

Cum pot gasi rezumatul cartii "Corigent la limba romana", de Ion Minulescu? Ma puteti ajuta?puppy dog eyes

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ion Minulescu este elevul liceului dintr-un oras de provincie. In acest mic orasel scriitorului cunoaste pentru prima oara iubirea pentru o femeie. Numele acesteia este Margareta, menajera de la casa copilareasca a acestuia. El se ducea in vizite frecvente in fiecare vara la Steluta o ruda mai indepartata din alt oras. Intr-o vara dupa despartirea putin confuza de Margareta, Steluta i-a adus alinarea tanarului si a devenit a doua lui iubire din pacate si aceasta durand o perioada destul de scurta si cu o despartire destul de ciudata. Printre acestea el a mai iubito pe Kety si pe doamna Wendy Woods, daca stam sa n-e gandim la dragostea sciitorului din tara natala. Dupa ce a terminat liceul acesta a plecat la Paris pentru as continua studiile mai avansate. In Franta Ion Minulescu a intalnit o mai veche cunostinta din tara care i-a amintit de oraselul acela din provincie si careia ii impartasea o dragoste ascunsa de mai mult timp, dar de care uitase. Pana la urma cum ar fi fost firesc toate aventurile amoroase ale scriitorului din copilarie au luat sfarsit, dar au avut niste consecinte pentru ca la un moment dat acesta a ramas corigent la materia la care excela din cauza uneia dintre femeile din viata lui. Ion Minulescu a ramas corigent la limba romana. Dar asta nu la daramat la ambitionat mai mult si-a dat corigenta si a trecut-o cum era de asteptat. Si apoi dupa cum va spuneam mai sus s-a dus si si-a continuat studiile mai avansate in Franta, mai exact la Paris. Concluzia de final din perspectiva autorului este ca trebuie sa decida cine il cheama,, Omul care imi vrea binele sau femeile care imi vor raul?". rezumatul happy

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Buna, incearca aici :http://ebookbrowse.com/......d261314527

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ion Minulescu ne descrie cu deosebitul sau talent anii de liceu si orasul de provincie in care si-a petrecut copilaria, a iubit pentru prima data si in care a ramas corigent la... limba romana.


In intentia mea cand m-am hotarat sa va prezint aceasta carte a fost nu sa fac un rezumat al operei, ci sa scot in evidenta cateva pasaje care reliefeaza harul de mare scriitor al lui Minulescu, poate asa voi determina pe unii dintre concetatenii nostri sa (re)capete bucuria lecturii.

„Cotan este scurt, gras şi gălăgios. Parcă ar fi un dop de sticlă de şampanie proptit pe două beţe de chibrituri cu gămăliile negre.

Dar superstiţiile sunt produsul realităţilor nebănuite.

Braţele ei mă strâng în serpentină de la umeri până la genunchi. Oasele mele trosnesc resemnate ca nişte scânduri de brad prinse în minghinea unui tâmplar, şi pe urmă...

Din grupul acestor băştinaşi anonimi, un om cărunt se desprinde brutal ca o ghiulea scăpată din gura unui tun.

Iată-mi toate amintirile trecutului cum încep să evadeze din sufletul celui care a devenit bărbat, ca nişte puşcăriaşi printr-o spărtură secretă a zidului!

Tineri de ambele sexe se perindă cu aceeaşi monotonie exasperantă ca enorma curea de transmisiune a unui motor de uzină.

"Jurămintele femeilor sunt scrise pe nisip" este un proverb spaniol!

Râde ca un castan roşu înflorit şi plânge ca o lumânare de ceară.

Chiostec este un sentimental exotic cu chip de ibis împăiat şi trup de palmier veritabil, păstrat lângă soba de teracotă a unei sufragerii boiereşti.

Anişoara e mică şi subţire ca un ac cu gămălie şi tristă ca o copertă de carte, decolorată de soare...

La Piteşti, părinţii şi copiii se confundă ca zarzavaturile într-o oală cu supă.

Când e supărată, însă, bombăne ca o piuliţă de aramă în care ai pisa zahăr cubic...

Orice s-ar spune, dar primăvara se găseşte la Trivalea în mai multă siguranţă decât în oraş. ...2004 - 2231 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Adryanna2000):

Scuze...asta e comentariu.Eu am nevoie de rezumat...Multumesc oricum.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează