| together4ever a întrebat:

Cum poti deosebi un iphone original de fake?

11 răspunsuri:
| Dannyjj a răspuns:

-Pai carcasa,
-ce scrie pe carcasa,
-unde este facut, de exemplu "iPhone Designed by Apple in California. Assembled in China" este unul original, chiar daca este facut in China, pentru ca in China(in Shenzhen mai exact) se afla acele aparate, tehnologii care pot creea acele circuite si acolo se asambleaza.
-meniul se misca mai incet decat la cel original.
Iar cel mai mare indiciu este acela ca:
-un iPhone este adevarat daca suporta aplicatiile iTunes, atunci poti sa zici ca este un iphone adevarat. Cele contra facute, nu au acel soft(sistem de operare) care sa permita rularea aplicatiilor iTunes.
Dezavantajul la cel contrafacut este acela ca il cumperi de la unu care zice ca l-a furat din strainatate si vrea sa-l vinda pentru ca are nevoie de bani, il crezi si il cumperi, zici ca ai un iPhone, cand ajungi acas si vrei sa-l faci mai destept cu unele aplicatii, vei observa ca nu suporta aplicatiile iTunes pentru un iphone.

| Dannyjj a răspuns:

@Fiuryan informeaza-te mai bine in legatura cu iPhone-urile facute in China(toate sunt asamblate in China)"Chinezii au reusit sa cloneze telefonul" nu stii despre ce vorbesti si lumea o sa zica ca si cele originale(care sunt asamblate in China)ca si acelea sunt facaturi.
Si despre faptul ca daca "un telefon contrafacut se strica, atunci nu se poate repara". Poate ai vrut sa zici ca un telefon contrafacut se strica mai repede si mai des fata de cel original.

| Dannyjj a răspuns:

Spre informarea multora,
-Softul este facut de ->Apple ->in USA
-TFT-LCD Screen de ->Sanyo Epson, Sharp, TMD-> in Germania
-Video processorul->de Samsung->in Koreea
-Incarcatorul de baterii de->Delta Electronics->in Taiwan
si asa mai departe pana la conectoare, usb-ul, facute de Cheng Uei, Entery ->tot in Taiwan.
iar toate acestea asamblate in China(in Shenzhen). Daca scrie assembled in China, NU INSEAMNA CA NU ESTE ORIGINAL.

| Dannyjj a răspuns:

@Fiuryan, citez "Chinezii au reusit sa cloneze telefonul in exterior..." pai iPhone-urile sunt asamblate in China, daca zici ca au reusit sa cloneze iPhone-uri, atunci oamenii se vor gandi ca TOATE cele facute in China sunt facaturi, dar de fapt de aia am zis sa te informezi, pentru ca in China se asambleaza si iPhonue-rile originale si asta scrie si pe carcasa "iPhone Designed by Apple in California. Assembled in China".

| TDT a răspuns:

Cea mai simpla varianta ar fi sa vezi daca se poate scoate capacul de la baterie. La iphone-ul original trebuie sa desfaci 2 suruburi pentru. asta, la fake-uri nu.

| Fiuryan a răspuns:

Iti fac o lista mica, care e valabila nu doar in cazul iPhone dar si celorlalte telefoane.
1.Pretul, evident. Cel fake e de 5 ori mai ieftin decat cel original.
2.Greutatea. Telefonul original este mult mai greu decat cel fake.
3.Sistemul de operare. Chinezii au reusit sa cloneze telefonul in exterior, in multe cazuri le-au imbunatatit, insa ce nu au reusit ei sa faca, este un sistem de operare. Telefoanele fake NU au sistem de operare, iar in cazul iPhone e pff... gandeste-te cum ar fi un iPhone fara sistemul de operare.
4. Din punctul meu de vedere, cel mai important lucru : Un telefon fake NU se poate repara ( ceva de genul, unica folosinta )

| Fiuryan a răspuns:

@Dannyjj : ce zic eu si ce intelege lumea

| Papusa_1623 a răspuns:

Pe acumulator scrie.

| lory_8089 a răspuns:

Pai e simplu daca nu-l iei de la un magazin serios sigur e fake.si in general celor false nu le merg anumite aplicatiitongue

| BoBoCeLL a răspuns:

Grosimea, touch screenul( care trebuie sa fie multitouch) si mufa de conectare la pc, care e unica happy. Bafta!