Întrebare recomandată |

Dacă nu sunt asigurat în sistemul de sănătate, dar am cardul de sănătate, și ar trebui să fiu spitalizat la urgențe, cât ar trebui să plătesc?

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Nimeni nu poate sti. Daca te spitalizeaza la urgente, tratamentul la urgenta este gratuit. Din ziua urmatoareplatesti. Depinde si de oras. Eu stau intr-un oras mai mic si masa m-a costat 10 lei pe zi (n-am platit ca sunt asigurat dar mi-au facut factura ca asa este legea). In rest analizele si medicamentele au costat 230 lei. Adevarul este ca si l-a medicamente doctorita mi-a spus sa le iau pe alea de acasa ca sa nu platesc in plus. Mi-a dat doar un singur medicament ce nu-l aveam eu. In legatura cu cardul: daca-l ai inseamna ca esti asigurat. Daca insa nu mai lucrezi ca angajat ar trebui sa platesti inainte de a te interna. Asta inseamna 10% din salariul minim brut (2080) adica 208 lei. Copii și tinerii care își continuă studiile, gravidele, pensionarii, cei condamnați sau arestați sunt principalele categorii care beneficiază de asigurare automată la sănătate, fără să plătească contribuția la sănătate

| a răspuns:

Urgentele vitale sunt gratuite, DAR doar pana la momentul ce urgenta absoluta dispare, adica te poti ridica pe picioarele tale, etc. Tratamentul in contiuare este contra cost, iar nota de plata o primesti la externare.
Costul zilelor de spitalizare este in functie de serviciile primite, adica costul patului (cateva sute de lei /zi) + laboratoare, investigatii, tratamente efectuate.

| a răspuns:

Urgenta inseamna servicii medicale pentru timp limitat, adica pana se rezolva urgenta medicala iar pentru asta nu se plateste nimic. Dupa, daca trebuie sa ramai in spital, deja se plateste daca nu ai asig medicala