| misssuccubus a întrebat:

Dca pur si simplu intr-o zi nu mai merg a locul asta de munca dar nu imi depun demisia nu semnez nimic, ma pot da in judecata sau ceva? Ca eu am vrut sa imi dau demisia ca oamenii normali si nu ma lasa nu imi accepta

9 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

Ți se vor trece zile nemotivate, vreo trei zile, apoi ți se va desface contractul de muncă.
Din refuz, se poate deduce că nu ai contract de muncă.

| Jassmina a răspuns:

Da, te pot actiona in judecata pentru ca ti-ai incalcat contactul. Dupa depunerea demisiei ai obligatia sa mergi in 2-3 saptamani la munca, asa cum scrie in contract.
Daca nu respecti legea, ei te pot actiona in judecata si ajungi prin Tribunal unde vei pierde evident si vei platii pe langa daunle cerute de companie si cheltuielile de judecata.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Erai in ceva perioada de initiere?

SI oricum, daca nu inteleg... pleci si gatawinking

| misssuccubus explică (pentru DoarBogdan):

Nu pot invata pentru facultate din cauza lor....Si cand trebuia sa am acum luni si marti zi libera cum au toti eu merg la munca si dupa am cursuri, in weekend iar lucrez! si eu am vrut sa imi invat! Deja vad ca asa vor face si de Craciun si inainte de sesiune o sa ma puna sa merg in fiecare zi la munca, din cauza lor cedez psihic ca nu voi avea timp sa studiez

| DoarBogdan a răspuns (pentru misssuccubus):

Aha, deci munca era de vina.

Imi pare rau pentru situatia ta, chiar imi pare. Trebuie sa gasesti un echilibru intre aceste lucruri. Renunta la locul de munca, poti renunta oricand. Si axeaza-te pe facultate.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Demisia este unilaterala, nu se aproba. Sunt obligati sa o primeasca si sa o inregistreze. Daca nu o primesc, trimite-o prin posta cu confirmare de primire. Trebuie sa mai mergi la munca inca zilele prevazute in contract pentru aviz. Daca ai ceva de predat, in ultimile 5 zile (daca nu ai gestiune) ceri sefului nemijlocit sa-ti spuna cum procedezi. E bine sa ai si ceva martori cand o ceri. Acest lucru poti sa-l ceri si prin demisie.

| Quassaar a răspuns:

Demisia nu are nevoie de aprobare, este un act unidirecțional, o înștiințare.

| NoisyLight a răspuns:

Nu există "nu mă lasă".
Trimite notificarea prin poștă, cu confirmare de primire. În felul ăsta, poți să probezi faptul că îți refuză desfacerea contractului de muncă, cu preaviz, conform legii.
Te sfătuiesc să faci o sesizare și la ITM, ca să afle și ei ce porc de patron ai.

| NoisyLight a răspuns (pentru NoisyLight):

Dacă ești în perioada de probă nu este necesar preavizul, ci doar o înștiințare simplă prin care le spui că nu mai dorești să colaborezi cu firma. Nu trebuie să motivezi plecarea.