| AndreiAntiTot12 a întrebat:

De ce anume visam? animalele viseaza?

5 răspunsuri:
| cezar003 a răspuns:

Toate fiintele vii viseaza, poate pana si o omida, insa conteaza ce

| costinvlad a răspuns:

Un vis poate fi premonitoriu(iti arata viitorul) din anumite cauze. De exemplu tu te culci, si te impotrivesti somnului, cu ochii inchisi, apoi cand adormi esti constient si nu ai somn profund(la trecerea din realitate la realitatea subvonstientului tau trebuie sa fii constient) iar tu vei fi constient in vis, avand acest lucru poti sa iti imaginezi de ex. extragerea la loto si joci nr alea, sau in vis cu imaginatia accelerezi timpul(astfel ziua de sambata va trece in cateva minute, apoi si ziua de duminica si afli rezultatele la loto. Poti folosii constienta in vis sa vezi viitorul sau chiar sa il manipulezi prin inducerea unui vis premonitoriu, poti face de ex. daca ai o constienta enorma sa faci iarna mai blanda laughing))), etc.

| Anonima6789777 a răspuns:

Suntem prinsi intre visare si realitate. Liniile, suprafata si volumul viselor apartin fiintelor. Sigur, si animalele viseaza, dar oamenii isi construiesc lumea in care cu ajutorul ratiunii au acces si au un suras binevoitor adresat limbajului viselor.
In timpul somnului, organismul parcurge mai multe cicluri ( de la trei la cinci), formate fiecare din opt stadii, care dureaza cateva minute. Acestea au fost stabilite in functie de natura undelor emise de creier in timpul somnului. Etapa in care se produc visele se numeste REM si este una paradoxala, deoarece somnul profund este insotit de manifestari ale creierului specifice starii de trezie.
Suita de imagini din vis poate proveni dintr-un simbol simplu, de exemplu imaginea noastra fata de un examen luat altadata, dar cntinuat dupa multi ani in vis ca o situatie frustranta. Visul presupune, de fapt, ca intre cele doua parti din subcontientul nostru, anima si animus exista opozitie si ca incercam sa rezolvam acest conflict interior prin proiectarea noastra pe scena in care suntem actori si spectatori.
La originea oricarei imagini din vis exista macar o parte din viata reala. Hipocrat definea visele ca o productie a vietii creierului iar Galenus sustinea ca visele reflecta starea organismului ( de aceea exista o relatie intre vis si boli).
De multe ori, in vis apare, ierarhic, o voce care reprezinta constiinta morala. Nu exista claritate si evidenta in conceptele despre vis si despre suflet. Este un mijloc purificator de cunoastere.
Iubesc acest subiect as putea vorbi si ani. M-as gandii sa scriu o carte.

| gabbyella200051 a răspuns:

Visam deoarece subconstientul ne da impulsuri despre ceva. Visam sa ne aducem aminte de ceva sau ca trebuie sa facem ceva. Creierul reprezintă o situatie sau persoana in vis diferit abstract.
Animalele la fel visează ca noi, doar ca ele visează altceva, alte animale sau stpani lor

Întrebări similare