anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Exista vreun tutorial despre cum sa folosesc tacamuri de peste? Mereu mi-e jena ca nu stiu sa le folosesc.

3 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

La o masa simandicoasa, cand ai tacamuri de peste, tii furculita cu stanga, o infigi usor in bucata de peste, iar cu cutitul tragi carnea de pe oasele alea care pornesc de la vertebre. Iei carnea rezultata cu furculita (fara sa o muti in mana dreapta) si o mananci. Daca nu reusesti sa "pescuiesti" carnea, o impingi cu cutitul in furculita. Oasele le scoti tot pe furculita.
In mod civilizat, NIMIC nu se mananca (virgula) cu mana.

| kayan a răspuns:

De regula, pestele se mananca, cu mana :D
sau asa:

"Mancatul pestelui cere o indemanare speciala. Nu se mananca la fel ca friptura, nu se foloseste un cutit obisnuit. Tacamul de peste are un cutit de forma speciala si o furculita mai mica. Cutitul se foloseste doar la dezosare si ca ajutor la mancat. Odata operatia de dezosare terminata (desfacerea in trei a pestelui si indepartarea sirei spinarii) cutitul nu se mai foloseste la taiat. Cu cutitul de peste si furculita, pestele se taie in lung, pe jumatate. Dam de o parte si de alta cele doua jumatati si scoatem sira spinarii. O punem deoparte, si gata cu cutitul. Pestele nu se taie ca friptura. Oasele de peste din gura se pun pe furculita; in cazuri de forta majora le putem scoate cu doua degete. Pentru pestele din conserva ne folosim de furculita, tinuta in dreapta, ajutandu-ne cu o bucata de paine tinuta in stanga."

ai aici link: http://www.timpultau.ro/......ticol.html

| Livianananana a răspuns:

Nu trebuie sa-ti fie jena! Tacamurile de peste nu-s prea folositoare! A zis un bucatar ca nu trebuie tacamuri de peste