| scp3008 a întrebat:

Folositi aparate electrice pentru incalzirea apei la dus ma refer la cele mai ieftine sub 500lei? Sunt eficiente cat de cat - si rezista ani de zile?

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Pentru incalzirea unei cantitati date de apa cu un numar de grade este nevoie de o cantitate de energie - INDIFERENT ce aparat folosesti.
Diferenta intre aparate este doar de durabilitate ( + nume de firma).

Deci, trebuie calculata puterea necesara si cumperi un aparat care rezista in timp indelungat (mai scump) sau doar pe termen de garantie (2 ani).
E alegerea ta!

| scp3008 explică (pentru Bula):

Am nevoie pentru o locatia unde va fi folosit foarte rar poate 1/saptamana (si vreau sa fie pe cat se poate mai mobila usor de montat demontat)

| Bula a răspuns (pentru scp3008):

Daca robinetul electric este si pentru baie, atunci e nevoie de putere de 2-3KW, respectiv instalatie electrica de amperaj ridicat (sa reziste fara probleme la un curent de 16A sau chiar peste!
Asta inseamna ca, ai nevoie de priza cu ceramica de 16A + pamantare + conducta de cel putin 4mm!

Robinetul poate fi demontabil de pe teava, dar exista si sisteme demontabile care se insurubeaza la capatul robinetului (in loc de filtru).

Cum in baie (sau locuri umede NU e voie sa montezi prize (pericol de electrocutare), cel mai bine sa nu faci instalatia demontabila si cu priza (sa fie instalatie permanenta).

| gabicoo a răspuns:

Nu recomand! Instantul te mai și curentează din când în când!
Mai bine îți pui boiler!

| nukeyly a răspuns:

Nimic nu tine vesnic, legea universulul si de cand marketigul si-a bagat coada tot tine 2 ani si o secunda.

Daca apa e rece ger iarna nu fac apa decat cald, daca apa e din start la 20 grade o duce lejer in 60 sau mai sus dar sa nu curga maxim.

Tot ce incalzeste apa gen instant dar si boilere papa de la 3kw in sus adica 3000 wati x 1leu[ pe kw ] deci 3 lei pe ora sau 6 lei daca esti firma, exista si de 9kw la 380v trifazice pentru aplicatii mai nervoase.

Alea mai performante cat de cat, au la stecheru cel bagi priza siguranta diferentiala pe fir, deci daca simte ca te curentezi si siguranta e pe faza poate nu faci pe SAKIRA si apuci ziua de maine.

Sa tina ani; de exemplu delimano instant dupa un an de folosire, nu intensa, da semne de oboseala, daca stii ce sa vezi; si iar ma intorc la 2 ani si o secunda.