| Cle a întrebat:

Lucrez de 4 luni acasă la țară și nu am mai luat contact cu civilizația. Sunt zile in care nu vorbesc cu nimeni. Bine și la job când eram se întâmpla. Simt că nu mă mai pot reintegra in societate și mai nou am dezvoltat o stare depresiva, deplorabilă,zilnic mă doare capul,ochii,mă trezesc cu dureri de cap,ochi, spate. Ar fi sănătos să mă duc la munca fizica undeva și să interacționez? Oricum nu imi place domeniul back office

13 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Iesi la strada si uite-te imprejur.
Daca nu vezi nici un alt om, atunci chiar este mare problema.
Daca mai vezi si alti oameni, atunci problema este in tine: te-ai retras in colivia ta si nu vrei sa mai stai de vorba cu altii.

Si cu munca fizica este asemanator.
La tara chiar ca poti gasi munca fizica: poti creste animale in gospodarie, poti cultiva plante, poti face foarte multe lucruri fizice in sat.

| darrio2007 a răspuns:

Vorbesti de țară de parcă ai fi pe alta planeta. Recomand un consult psihiatric.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Lucrez de 4 luni acasă la țară
Ce lucrezi?
și nu am mai luat contact cu civilizația. Sunt zile in care nu vorbesc cu nimeni. Ești singur în locuință, fără telefon?
Bine și la job când eram se întâmpla. Simt că nu mă mai pot reintegra in societate
Cum simți asta?
și mai nou am dezvoltat o stare depresiva, deplorabilă,
Cum ai dezvoltat-o?
zilnic mă doare capul, ochii, mă trezesc cu dureri de cap, ochi, spate. Ar fi sănătos să mă duc la munca fizica undeva și să interacționez?
Este suficient să ieși afară să te plimbi.
Oricum nu imi place domeniul back office

| Celcestietot a răspuns:

Nu te baga nici un baiat/o fata in seama?

| Lukasssz a răspuns:

Lasa frate, e mai bine asa.Sa muncesti cu altii e un chin....Mai bine singur...

| AlexDorinel a răspuns:

Stai liniștit(ă), jumate din populația lumii suferă de singurătate din cauza lockdownului.

| Celcestietot a răspuns (pentru AlexDorinel):

Te afli printre ei?

| AlexDorinel a răspuns (pentru Celcestietot):

Nu lol))) tu răspunde mi la ce ți am zis în întrebarea mea.

| Celcestietot a răspuns (pentru AlexDorinel):

Uf man, credeam ca ai uitat de asta XD

| Rosalia a răspuns:

Da. Munca fizică ți-ar face mult bine după această perioadă de sedentarism.

| Sophieka a răspuns:

Trebuie sa depasesti aceste stari si sa mergi sa interactionezi cu oameni!

| Zideprimavara29 a răspuns:

Sfatul meu este să stați de vorbă cu un psiholog, psihoterapeut, deoarece nu este o rușine. Și dacă vei spune, "nu, că nu sunt nebun, nu am nevoie sau faze de genul ăsta", nu te duci la psiholog, psihoterapeut pentru că ești nebun, te duci pentru a te descoperi pe tine și a te reconecta atât cu tine cât și cu ceilalți. Ăsta este sfatul meu. Faci cum crezi, dar trebuie să scapi de starea depresivă, ca să scapi și de efectele sale negative asupra corpului tău.

| BogdanBzt a răspuns:

Trăim o perioadă tulbure, atât emotional cât și fizic, e o perioadă în care trebuie să punem mare preț pe relaxare. Relaxare pe toate planurile. Bineînteles, asta nu înseamnă că nu mai muncim sau mai știu eu, înseamnă că aducem și activități relaxante în ecuație.

E ok dacă nu te poți integra deocamdată in societate, probabil e momentul tău în care trebuie să fi singur să înțelegi ce vrei cu adevărat de la viață, să distingi între ce e cu adevărat important și ceea ce e superficial și nu aduce mare lucru în viața ta(sufletește vorbind). "Depresia" despre care vorbești eu o numesc transformare, capeți claritatea de care ai nevoie in etape din viața ta de genul ăsta.

P.S: de asta probabil te-ai mutat la țară, pentru că nu îți plăcea structura societații in care trăiai. Ai urmat ceea ce ți-a dictat conștiința și te-ai convins probabil dacă a fost alegerea potrivită. Acum, conștiința dictează din nou, ascultă atent ghidarea ei și vei ieși cu "fața curată" din perioada asta.