| andrei_1224 a întrebat:

Am 17 ani, 90kg si 1, 75m.
Am un fund foarte mare si picioare groase. Burtica si aceea maricica! Imi dati si mie un sfat cum sa scap de lucrurile astea? Multumesc! Precizez ca sunt baiat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Esti supraponderal Andrei

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Cum sa ne mentinem greutatea si sa slabim

Cele mai frecvente strategii alimentare pentru pierderea în greutate au fost restricționarea anumitor alimente (87, 6%), limitarea cantităților (44%) și numărarea caloriilor (43%). Aproximativ 25% au numărat grame de grăsime, 20% au folosit formulă lichidă și 22% au folosit o dietă cu sistem de schimb. Astfel, există o variabilitate în modul în care a fost obținută scăderea în greutate (cu excepția faptului că este aproape întotdeauna prin dietă plus activitate fizică).
Trei strategii au fost raportate foarte consistent: consumul unei diete cu conținut scăzut de calorii, cu conținut scăzut de grăsimi, efectuarea unor niveluri ridicate de activitate fizică și cântărirea în sine. Recent, a fost identificat un al patrulea comportament: consumul micului dejun zilnic (13). Fiecare dintre aceste comportamente este descris mai jos. Membrii registrului au raportat consumul de 1381 kcal / zi, cu 24% din calorii din grăsimi. În interpretarea datelor lor, este important să recunoaștem că 55% dintre membrii registrului raportează că încă încearcă să slăbească și să considere că aportul dietetic este de obicei subestimat cu 20-30%. Astfel, membrii registrului mănâncă probabil mai aproape de 1800 kcal / zi. Cu toate acestea, chiar și cu această ajustare, este evident că membrii registrului își mențin pierderea în greutate

Mai recent, am examinat alte aspecte ale dietei lor. Un interes deosebit este faptul că 78% dintre membrii registrului raportează să mănânce micul dejun în fiecare zi a săptămânii (13). Doar 4% afirmă că nu mănâncă niciodată micul dejun. Micul dejun tipic este cerealele și fructele. De asemenea, membrii registrului raportează consumul a 2, 5 mese / săptămână în restaurante și 0, 74 mese / săptămână în unitățile de fast-food.



O altă caracteristică a membrilor NWCR este nivelul ridicat al activității fizice. Femeile din registru au raportat că au cheltuit o medie de 2545 kcal / săptămână în activitate fizică, iar bărbații raportează o medie de 3293 kcal / săptămână (10). Aceste niveluri de activitate ar reprezenta ≈1 h / d de activitate cu intensitate moderată, cum ar fi mersul rapid. Cea mai frecventă activitate este mersul pe jos, raportat de 76% dintre participanți. Aproximativ 20% raportează ridicarea greutății, 20% raportează ciclismul și 18% raportează aerobic.


De asemenea, membrii registrului au raportat monitorizarea frecventă a greutății acestora (10). Peste 44% declară că se cântărește cel puțin o dată pe zi, iar 31% declară că se cântăresc singure o dată pe săptămână. Această monitorizare frecventă a greutății ar permite acestor indivizi să prindă mici creșteri în greutate și să sperăm să inițieze schimbări de comportament corective.
Cel mai bun predictor al riscului de redobândire a fost cât timp participanții și-au menținut cu succes pierderea în greutate (tabelul 1). Persoanele care și-au menținut greutatea de 2 ani sau mai mult au avut șanse mari de a continua să își mențină greutatea în anul următor. Această constatare este încurajatoare, deoarece sugerează că, dacă indivizii pot reuși să-și mențină pierderea în greutate timp de 2 ani, își pot reduce riscul de redresare ulterioară cu aproape 50%.

Un alt predictor al menținerii cu succes a pierderii în greutate a fost un nivel mai scăzut de dezinhibiție dietetică, ceea ce reprezintă o măsură a pierderii periodice a controlului alimentației. Participanții care au avut mai puține probleme cu dezinhibiția [adică, scoruri 10% sub greutatea lor maximă pe viață, care este considerată „de succes" de standardele actuale de tratare a obezității.

Aceste descoperiri sugerează, totuși, că redresarea greutății inversă apare cel mai probabil în rândul persoanelor care au câștigat cea mai mică cantitate de greutate. Împiedicarea redobândirii micilor în recidive mai mari pare esențială pentru recuperarea în rândul pierderilor de greutate reușite.

REZUMAT
Rezultatele sondajelor cu numere aleatorii indică faptul că ≈20% dintre persoanele din populația generală au succes la menținerea pe termen lung a pierderii în greutate. Aceste date, împreună cu constatările din Registrul național de control al greutății subliniază faptul că este posibil să se realizeze și să se mențină cantități semnificative de pierdere în greutate.

Rezultatele din registru sugerează șase strategii cheie pentru succesul pe termen lung la pierderea în greutate: 1) implicarea în niveluri ridicate de activitate fizică; 2) consumul unei diete sărace în calorii și grăsimi; 3) mâncare micul dejun; 4) auto-monitorizarea greutății în mod regulat; 5) menținerea unui regim alimentar consecvent; și 6) prinderea „alunecărilor" înainte de a se transforma în redobândiri mai mari. Inițierea scăderii în greutate după un eveniment medical poate ajuta, de asemenea, la facilitarea controlului pe termen lung al greutății.

Sunt necesare studii suplimentare pentru a determina factorii responsabili de capacitatea aparentă a participantului la registru de a adera la aceste strategii pentru o perioadă lungă de timp, în contextul unui mediu „toxic" care încurajează cu tărie pasivul excesiv și stilul de viață sedentar.

RRW este cofondatorul Registrului Național de Control al Greutății (cu James O Hill). RRW a coautorizat manuscrisul cu SP, care este un investitor de monedă al National Weight C

In primul rand trebuie inteles faptul ca 70% din ceea ce consuma organismul tau se numeste rata metabolica, practic ca sa traiesti ai nevoie de energie, chiar daca nu ai face absolut nimic, restul de 20% se duce pe activitatea ta fizica iar restul de 10% se duce pe ceea ce consumi,digestie,aici proteinele necesita mai multa energie apoi carbo apoi grasimi,trebuie inteles faptul ca nici un macronutrient nu ingrasa,nici carbo,proteinele, grasimile, pur simplu esti intr-o balanta, de exemplu eu consum 2000 de calori tot cu activitate, digestie, daca consum 2500 de calori o sa pun in fiecare zi cate 500 de calori, cum un 1kg de grasimi are 7700 de calori o sa ma ingras in timp, cum aflam rata metabolica prin imc https://www.calculator.net/calorie-calculator.html?,multe persoane fac prostia sa se pune pe diete stupide sau infometare, dupa cum scris rata metabolica este de 70%,tu prin infometare duci rata metabolica in jos,mai pierzi si masa musculara,sa vezi ce minunat o sa fie,deci trebuie sa ne schimbam stilul de viata dar nu drastic si sa cautam alternative,de exemplu eu am inceput prin a descoperi gustul fructelor,mi-a placut mult mango, asa ca am preferat un mango in loc de napolitane sau ciocolata, nu spun sa numai consumi si sa ai o alimentatie cu alternative si sa te gandesti la valoarea nutrivita, ciocolata cu cacaco 80% ajuta la memorie de exemplu
,trebuie sa te informezi despre ceea ce manci,cei care reusesc sa iti mentina greutatea fac astfel
merg in fiecare zi o ora pe jos =hai ca asta putem cu toti
iti calculeaza caloriile =e si asta o solutie dar e cam enervant sa iti numeri caloriile,uni mai si se mint,nu stiu cum sa calculeze,uita, ajuta si asta dar conteaza si valorea nutrivita a alimentelor
se informeaza des despre alimentatie, au alternative sanatoase
uni consuma o masa pe zi, uni tin post

Ce recomand eu

Proteinele inhiba foamtea un snitel sau ceva proteine la fiecare masa https://www.csid.ro/......e-10889754

carbo =multe legume, si cand spun multe poti consuma si 1kg de morcovi pe zi, nu glumesc, poti consuma fara limita https://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de_legume

Fructe =e aici avem o limita =5 fructe pe zi e destul, bine diversitate nu 5 mere

grasimi =avocado, slanina, untura =cu limita

apropo grasimilie au 9 cal per gram, carbo, proteinele 4 cal per gr


asta nu inseamna evitarea grasimilor din contra ele sunt extrem de importante ca si carbo, proteinele

ce rol au proteinele https://www.naturalplus.ro/......-organism/

ce rol are carbo http://www.lifediet.ro/ce-sunt-carbohidratii-in-dieta/ benzina noastra de toate zilele

ce rol au grasimile http://www.morandicom.ro/rolul-grasimilor-in-organism.html

Dulciurile =elibereaza dopamina in creier, creaza dependenta, creste glicemia
Sucurile -carbo-gazoase pot duce la diabet gradul 2, organismul nu e adaptat pentru apa cu zahar nici nu calculeaza ca ai consumat calori, te ingrasi usor,creaza dependenta,face rau la rinichi,inima,diabet, duce la o foamete mai mare, se stie ca duce la obezitate
patiseria la fel ca si dulciurile
pizza =grasimi rele, afecteaza ficatul
mezelurile =cresc riscul de cancer cu 20%

apropo si starea ta este afectata de ceea ce consumi,pers care consuma dulciuri,sucuri,fast food,patiserie au depresie si alte probleme gen amnezie,consumati carne de peste, cafea, vin rosu cu limita, berea cu limita

https://translate.google.com/....../translate

Efectul Yo-eu






https://translate.google.com/....../translate
Pierdere în greutate
anorexie
Medicatie anti-obezitate
Fumatul de țigări pentru pierderea în greutate
Dieting
Enterostatin
Incapacitatea de a prospera
Exercițiu fizic
Creștere în greutate
Efectele de pierdere în greutate a apei
Nutriția prenatală
Bulimia nervoasă

Consumul excesiv de oxigen după exercițiu (EPOC)
Faddism alimentar
Dieta sanatoasa
Efectul Peltzman










După cum am menționat mai sus, persoanele care au pierdut în greutate trebuie să facă schimbări permanente ale stilului de viață pentru a-și menține pierderea. Pentru a ajuta pacienții să facă aceste modificări, programele de întreținere de succes vor include educația și asistența cu următorii factori (Foreyt și Goodrick, 1993, 1994; Kayman și colab., 1990):




Auto-monitorizare. Cântărirea și înregistrarea periodică a aportului alimentar zilnic și a activității fizice pentru prima lună sau două din perioada de întreținere și în perioadele de expunere crescută la alimente (de exemplu, în perioada sărbătorilor). Dacă apare creșterea în greutate, reinstituirea acestei practici poate ajuta la readucerea în greutate a controlului.



Activitatea fizică zilnică este esențială pentru menținerea cu succes a greutății; acesta este factorul citat ca fiind cel mai important în menținerea pierderii în greutate de majoritatea persoanelor din Registrul Național de Pierdere în Greutate (Klem și colab., 1997). Pentru a menține greutatea este nevoie de o medie de 80 min / zi de activitate moderată sau 35 min / zi de activitate viguroasă (Schoeller și colab., 1997).



Rezolvarea problemelor. Învățarea pentru a identifica și anticipa problemele care amenință să submineze succesul este necesară. Abilitățile de rezolvare a problemelor permit individului să elaboreze strategii care vor rezolva problemele pe măsură ce apar.
Managementul stresului. Exercitarea, relaxarea și sprijinul social pot ajuta la reducerea stresului. Tehnicile de reducere a stresului pot fi critice pentru unii indivizi care supraalimentează ca răspuns la stres.
Prevenirea recidivelor. Reluarea, pierderea temporară a controlului și revenirea la comportamentele vechi este frecventă. Cheia pentru prevenirea recidivei este învățarea de a anticipa situații cu risc ridicat și de a elabora planuri de reducere a pagubelor. Pacienții trebuie să învețe să se ierte pentru o perioadă și să o privească ca pe o „experiență de învățare". Restabilirea controlului este crucială.
Influență / sprijin social. Sabotajul din partea familiei sau a prietenilor este văzut deseori și poate fi stresant pentru individul care încearcă să mențină greutatea. Pot fi deprinse abilitățile de recunoaștere a sabotajului intenționat sau neintenționat. În cazuri extreme, poate fi necesară o alegere între programul de întreținere a greutății sau relația. Identificarea unui cerc nou de susținători sau pornirea unui grup de sprijin poate fi utilă.



Cu toate acestea, un factor suplimentar identificat printre managerii de greutate de succes și unul care nu este inclus în general în discutarea tehnicilor de gestionare a greutății este pregătirea individuală, adică motivația personală puternică pentru a reuși în gestionarea greutății.



https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3225890/



Pentru suport, intrebari poti intreba aici https://tellonym.me/Ray2020893



recomand https://www.youtube.com/results?search_query=angel+fitnes+slabit





https://www.medicalnewstoday.com/......322345.php





Dieta sanatoasa











Mențineți o greutate sănătoasă consumând aproximativ același număr de calorii pe care le folosește corpul.

Limitați aportul de grăsimi. Nu mai mult de 30% din totalul caloriilor ar trebui să provină din grăsimi. Preferă grăsimile nesaturate decât grăsimile saturate. Evitați grăsimile trans.

Mâncați cel puțin 400 de grame de fructe și legume pe zi (nu contează cartofii, cartofii dulci, manuca și alte rădăcini de amidon). O dietă sănătoasă conține și leguminoase (de exemplu linte, fasole), cereale integrale și nuci.

Limitați aportul de zaharuri simple la mai puțin de 10% din calorii (sub 5% din calorii sau 25 de grame pot fi și mai bune). [7]

Limitați sare / sodiu din toate sursele și asigurați-vă că sarea este iodată. Mai puțin de 5 grame de sare pe zi pot reduce riscul de boli cardiovasculare. [8]




OMS a declarat că legumele și fructele insuficiente sunt cauza a 2, 8% din decese la nivel mondial. [8]





Alegeți carbohidrați buni: cereale integrale (cu cât sunt mai puțin procesate cu atât mai bine), legume, fructe și fasole. Evitați pâinea albă, orez alb și altele asemănătoare, precum și produse de patiserie, sodă cu zahăr și alte alimente extrem de procesate. [18]

Atenție la pachetul de proteine: alegeri bune includ pește, păsări de curte, nuci și fasole. Încercați să evitați carnea roșie. [19]

Alegeți alimentele care conțin grăsimi sănătoase. Uleiurile de plante, nuci și pește sunt cele mai bune alegeri. Limitați consumul de grăsimi saturate și evitați alimentele cu grăsimi trans. [17]

Alegeți o dietă umplută cu fibre care include cereale integrale, legume și fructe. [20]

Mănâncă mai multe legume și fructe - cu cât sunt mai colorate și mai variate, cu atât mai bine. [17]

Includeți în dietă cantități adecvate de calciu; cu toate acestea, laptele nu este cea mai bună sau unică sursă. Surse bune de calciu sunt colții, bok choy, lapte de soia fortificat, fasole coapte și suplimente care conțin calciu și vitamina D. [21]

Preferă apa față de alte băuturi. Evitați băuturile zaharoase și limitați aportul de sucuri și lapte. Cafeaua, ceaiul, băuturile îndulcite artificial, sucurile de fructe 100%, laptele cu conținut scăzut de grăsimi și alcoolul se pot încadra într-o dietă sănătoasă, dar sunt consumate cel mai bine cu moderație. Băuturile sportive sunt recomandate doar persoanelor care exercită mai mult de o oră la o întindere pentru a înlocui substanțele pierdute în transpirație. [22]

Limitați aportul de sare. Alege mai multe alimente proaspete, în loc de cele procesate. [17]

Bea alcool cu moderatie. A face acest lucru are beneficii pentru sănătate, dar nu este recomandat tuturor. [17]

Luați în considerare aportul zilnic de multivitamină și vitamina D suplimentară, deoarece acestea pot avea beneficii potențiale pentru sănătate. [17]





În afară de nutriție, ghidul recomandă exerciții fizice frecvente și menținerea unei greutăți corporale sănătoase. [17]


https://translate.google.com/....../translate



Istoric, o dietă sănătoasă a fost definită ca o dietă care cuprinde mai mult de 55% din carbohidrați, mai puțin de 30% din grăsimi și aproximativ 15% din proteine. [26] Acest punct de vedere se îndreaptă în prezent către o încadrare mai cuprinzătoare a nevoilor dietetice ca o nevoie globală de diverși nutrienți cu interacțiuni complexe, în loc de nevoile de tip nutritiv. [10

În plus față de recomandările dietetice pentru populația generală, există multe diete specifice care au fost dezvoltate în primul rând pentru a promova o mai bună sănătate în anumite grupuri de populație, cum ar fi persoanele cu hipertensiune arterială (cum ar fi dietele scăzute de sodiu sau dieta mai specifică DASH ), sau persoane supraponderale sau obeze ( diete de control al greutății ). Cu toate acestea, unele dintre ele pot avea mai multe sau mai puține dovezi pentru efecte benefice și la oameni normali.



O dietă scăzută în sodiu este benefică pentru persoanele cu tensiune arterială ridicată. Revista Cochrane publicată în 2008 a concluzionat că o dietă cu sodiu scăzută pe termen lung (mai mult de 4 săptămâni) scade în mod util tensiunea arterială, atât la persoanele cu hipertensiune arterială (hipertensiune arterială), cât și la cei cu tensiune arterială normală. [27]


O caracteristică majoră a planului este limitarea aportului de sodiu [28], iar dieta, în general, încurajează consumul de nuci, cereale integrale, pește, păsări de curte, fructe și legume, în timp ce scade consumul de carne roșie, dulciuri și zahăr. Este, de asemenea, „bogat în potasiu, magneziu și calciu, precum și proteine".








Dietele care promovează pierderea în greutate sunt împărțite în patru categorii: conținut scăzut de grăsimi, conținut de carbohidrați scăzut, conținut redus de calorii și calorii foarte scăzute. [30] O meta-analiză a șase studii randomizate controlate nu a găsit nicio diferență între principalele tipuri de dietă (calorii scăzute, carbohidrați scăzute și grăsimi scăzute), cu o pierdere în greutate de 2-4 kilograme în toate studiile. [30] După doi ani, toate dietele din studiile care au redus caloriile au dus la o pierdere în greutate egală, indiferent dacă au fost accentuate modificările consumului de grăsimi sau carbohidrați. [31]








Dieta ketogenă este un trMâncarea unei diete sănătoase și exercitarea suficientă a exercițiilor fizice poate menține greutatea corporală în raza normală și poate preveni obezitatea la majoritatea oamenilor, prevenind astfel bolile cronice și rezultatele slabe asociate obezității. [39]





atament pentru reducerea convulsiilor epileptice pentru adulți și copii, atunci când este gestionat de o echipă de îngrijire a sănătății. [37]




Poate exista o relație între stilul de viață, inclusiv consumul de alimente și scăderea riscului de cancer și a altor boli cronice. O dietă bogată în fructe și legume pare să scadă riscul de boli cardiovasculare și deces, dar nu de cancer. [38]




Dieta tipică occidentală, care este mâncată în mod obișnuit de americani și adoptată din ce în ce mai mult de oamenii din țările în curs de dezvoltare, deoarece părăsesc sărăcia este nesănătoasă: este „bogată în carne roșie, produse lactate, alimente prelucrate și îndulcite artificial și sare, cu un aport minim de fructe, legume, pește, leguminoase și cereale integrale. " [40]





Mâncare sănatoasa

Lista dietelor

Masa

Tabelul nutrienților alimentari

Nutritionism

O dietă nesănătoasă este un factor de risc major pentru o serie de boli cronice, inclusiv: hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat, diabetul, lipidele anormale, excesul de greutate / obezitatea, bolile cardiovasculare și cancerul. [41]

| andrei_1224 explică (pentru RAY):

O dieta imi puteti recomanda? Gen ce sa mananc zilnic va rog

| RAY a răspuns (pentru andrei_1224):

Dietele duc la ingrasare mereu

| alina2k18 a răspuns:

Tine regim daca vrei sa slabesti.

| Andresso a răspuns:

Am si eu o problema asemanatoare, 21 ani, 1.71 si cam 77-80kg, nu sunt sigur, ca nu m-am cantarit de 3 ani si atunci aveam 69, dar acum sunt clar mai grasunel.
Am la fel un fund mare zici ca-s fata si talia mai mare, la fel si burtica. Si nu mananc porcarii si tot nu reusesc sa slabesc...
As dori sa ajung si eu mai slab ca ma simt cam gras si nu stiu ce sa fac. Merg mai des cu bicicleta, dar degaba ca nu ajuta si ma doare mai mult fundul de la șaua aia îngustă...

| mustafateke7 a răspuns:

Bună! La fel eram si eu inainte...iar acum am cu 15 kg mai putin decat atunci...
Secretul este deficitul caloric, spre exemplu:
Fiecare aliment/produs/bautura etc are o valoare energetica, unde energia se masoara in CALORII.
Fiecare persoana, are un metabolism care arde zilnic un numar de calorii in functie de varsta, greutate.
Pentru a slabi, trebuie produs un deficit caloric care consta in consumarea unui numar mai scazut de calorii, recomandat ar fi 1200 calorii/zi...
Daca consumi 1200 calorii pe zi, vei face un deficit caloric de 400-500 calorii, care te-ar ajuta fara mult sport, sa slabesti intr-o saptamana min 0, 5 kg (din simplul calcul matematic: 500X7=3500 calorii pe care corpul tau este nevoit sa le ia din rezerva suplimentara de grasime, 7000 calorii=1 kg grasime)

Un mic sfat, incearca sa iti iei caloriile necesare din fructe/legume/salate si sa nu ti le bei! Unele bauturi pot avea si 300-400 calorii!

Incearca sa faci putin sport, spre exemplu putina alergare dimineata si sa renunti, nu drastic, la dulciuri deoarece, spre exemplu, un borcan de nutela de 500 g are 3000 calorii si la fast food!

Success!

| Focutza a răspuns:

Poti incerca sa renunti la dulciuri. Miscoreaza mesele, in cateva zile ti se va micsora stomacul si vei manca mai putin. Sport ceva, si multa apa. Din prima saptamana vei vedea rezultate

| razvan02629 a răspuns:

Poți să renunți la mâncarea nesănătoasă sa faci mai mult sport și îți recomand aplicația Lise Weight este o aplicație simplă care îți dă exerciții care te vor ajuta la slăbit