| Valy4567 a întrebat:

Salut. Ce spray lacrimogen de auto-apărare recomandați și de unde se poate comanda?

9 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Eu am luat de pe spyshop spray cu piper, ca sa te antrenezi mergi in camp deschis te asiguri ca nu bate vantul deloc, ti mana intinsa orizontal si apesi, vei vedea cum pulverizeaza, se face un fel de nor foarte mare de vreo 2-3 metrii, important este ca dupa ce pulverizezi sa fugi in directia opusa. Nu-l asculta pe cristi, scoate tampenii pe gura, armele neletale se pot folosi in cazul in care nu ai alta alternativa, cu scopul de autoaparare.

| raMLesS a răspuns:

Dinasta pentru ursi iti recomand: https://www.emag.ro/......D0WJ8KBBM/

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu ai voie legal sa deții asa ceva, orice problemă trebuie rezolvata la politie nu sa faci tu dreptate, sprayul acela poate afecta grav ochiul, nu te juca ca lasi omul orb.

| Valy4567 explică (pentru anonim_4396):

Ba da, este legal să deții, chiar și în spațiile publice, cu excepția stadioanelor, mijloacelor de transport în comun, adunărilor publice, instituțiilor publice și locurilor de joacă pentru copii. Un astfel de dispozitiv este neletal și de foarte mare ajutor.

| randomgui a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu stiu de unde ai scos ca e ilegal

| Zuzu1991 a răspuns (pentru randomgui):

Vrea sa descurajeze bully sa se inarmeze cu arme care pot face rau, iar eu am intrat sa spun ce a spus tonyc7... daca o politista a omorat pe cineva cu spray, iti dai seama unul nevricos care scoate spray-u din prima

| badpanda a răspuns (pentru Zuzu1991):

A cui este vina ca nu intelegi?
Esti mic si mucos, stai in banca ta.

| raMLesS a răspuns (pentru anonim_4396):

Din punct de vedere legal, poti folosi acest dispozitiv doar in legitima aparare. Codul Penal, prin articolul 19, considera in legitima aparare "persoana care savarseste fapta pentru a inlatura un atac material, direct, imediat si injust, care pune in pericol persoana sa, a altuia, drepturile acestora sau un interes general, daca apararea este proportionala cu gravitatea atacului."

Autoaparea acopera de asemenea si dreptul de a „respinge patrunderea unei persoane intr-o locuinta, incapere, dependenta sau loc imprejmuit tinand de aceasta, fara drept, prin violenta, viclenie, efractie sau alte asemenea modalitati nelegale ori in timpul noptii."

| tonyc7 a răspuns:

O politista a dat cu un astfel de spray unui cetatean cu gura mare si a reusit sa-l cuminteasca cu un deces. Bietul om s-a prabusit pe loc din cauza substantei inhalate si nu a mai putut fi salvat! Sau ati uitat acest caz recent dat la toate stirile?