| 1seek1A a întrebat:

De ceva timp nu mai vreau sa merg la scoala, sunt clasa a 9a, parintii mei m-au inteles dupa cateva zile dar dirigintele meu "ma ameninta" ca am nevoie neaparat de 10 clase pentru a nu se implica si politia. Este adevarat?

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Este așa și așa.
Sunt cazuri, să vedem cum aflăm de ele, în care se poate să sari peste școală și să o termini la seral sau la ff când ai tu chef.
Am fost și eu în situația în care îmi venea să ung școala cu slănină să o mănânce câinii, cu toate că eram premiant.
Problema este că, dacă nu ai cele 10 clase, ei încep să nu te mai angajeze nicăieri nici ca măturător.
Așa că, în momentul când renunți la școală să fii așa de tare pe o pricepere ( skill în engleză), de exemplu de programator în IT, încât să te poți prezenta la un loc de muncă cu ce știi să faci iar nu cu o hârtie de absolvire a ceva.
Așa că, ca să nu te cocoșeze lumea asta nemiloasă eu zic așa.
Mai rabdă clasa a noua și a 10-a. fă un efort minor să iei tot timpul măcar 5 sau 6 acolo.
Și bagă în tine cursuri de programare gratuite câte poți.
Sau pictează dacă ești bun la asta.
Dar fă ce poți cu atâta drag, furie și pasiune încât să le poți arăta la părinți la sfârșitul clasei a 10-a că tu ești în stare să îți câștigi pâinea fără să mai stai în bancă cu elevii încă 4 ani.
Succes!

| 1seek1A explică (pentru sadrian46):

Multumesc mult!

13 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

De ce sa nu mai mergi la scoala? Ca sa regreți mai tirziu ca nu ai fost? Eu am 10 clase, o profesionala făcută, si încă cateva cursuri, si imi pare rau ca nu am făcut mai multa școală la vremea mea.

| Liviu a răspuns:

De asta nu am ramas eu repetent in a 9, facand multe absente, apoi mi-am retras dosaru.Mananca ****, nici politia nu te poate face sa te duci la scoala.Stai acasa, si ramai repetent, daca chiar vrei astsa.Eu mi-am facut seralu pe la 20 de ani, si pe diploma nu scrie SERAL, sau ZI DE ZI. Oricum liceu e degeaba, nu prea inveti cine stie ce.Materie multa si proasta, nefolositoare. Facultatea e unde e.Matematica si romana ce te ajuta.In rest, cam useless. Stai acasa, iti faci seralu pe la 20 de ani, te angajezi intre timp, si aia e.Lasa-l pe diriginte, tu nu ii spune ca parinti te lasa acasa, tu spune-i ca vi ca etc.Ia si chiuleste, nu te du la teze, eu asa am facut.Eu am trecut prin un anturaj mai dubios, probleme etc.Dar acum am liceu, nu scrie nicaieri cum am fost la liceu.La seral sau la zi, in plus, la seral e mai usor. Oricum, daca unii cumpara diplome de medici si opereaza, noi un liceu nu putem fenta? laughing

| sadrian46 a răspuns (pentru Liviu):

Dacă nu scriai- noi un liceu nu putem fenta?- îți dădem nota, nu zece, ci douăzeci pe acest răspuns.
Să îți spun cum este cu fenta, cu furat singur căciula proprie.
Pe vremea mamei mele, născută 1922, liceul însemna ceva ca nivel de cunoștiințe și educație când ieșeai din el.
Acum afli că cei cu doctorat false ne conduc și se bâlbâie în limbi străine și ne fac de rușine în străinatate când de întâlnesc cu omologii lor, nu dau nume că nu este locul, știți la cine mă refer.
Apreciez cum ai luptat dta cu sistemul școlar, dar problema este mai profundă. Șansa noastră de supraviețuire ca popor se joacă și la nivel economic. Oricât capital și resurse materiale, ale solului, pământ arabic și apă bună de băut ai avea ca bază, motorul viu al economiei sunt oamenii educați să facă față noilor tehnologii.
Ori faci o școală cu adevărat reformată, ori acesta poate constitui o componentă a dezastrului național care poate urma după haosul de acum. Așa că fake papers, hârtii fentoase, diplome de complezență, doctorate copy-paste nu ne vor ajuta.
Ce e de făcut? Șto delati? Este titlul unei lucrări scrise de Lenin.
Revoluția a început în decembrie 1989.
Este foarte departe de finiș.
Încă.

| Liviu a răspuns (pentru sadrian46):

Iti respect parerea, dar nu uita, suntem condusi de analfabeti cu 8 clase, cu diplome cumparate si lista poate continuua.Aia au tot ce viseaza,noi restul, cam pe subtire, cartea nu tine de foame(Rare cazuri in care cineva reuseste pe propria piele fara pile) intelegi? sunt de acord, nu exista cale usoara, dar cand te uiti ca muncesti de tampesti, si altul care are pile o freaca la rece si ia dublu cat tine, ce viata mai e aia?

| sadrian46 a răspuns (pentru Liviu):

Am spus eu altceva, cumva?
Ce să facem? Ce putem face?
În loc să ne vedem de treaba noastră, să-i moară capra!
Hai să o!
Când tot ogorul nostru
De capre este plin,
Oare ce mai contează,
O capră mai puțin...

| Violleta2022 a răspuns:

Da, este adevarat!

| anonimg a răspuns:

Posibil să fie sesizată o comisie (de la ministerul educației, drepturile copilului) care să cerceteze cazul. Ți-or fi dat voie părinții, dar fără școală nu vei putea avea un viitor. Nu cred că este vorba de vreo faptă penală; ci trebuie adus un argument solid pentru decizia de a renunța la școală.
Cazul va fi cercetat; iar dacă dirigintele știe de lucrul acesta va trebui să facă cunoscut acest lucru mai departe, altfel va fi tras la răspundere. Deci să nu-l învinovățești.
Iar tu, mergi la școală. Te muți la alta dacă este nevoie.
Noi trebuie să ne învățăm să trecem și prin lucrurile mai dificile din viață. Căci aceasta este o educație mai înaltă, mai importantă decât educația școlară. Chiar instituțiile statului sunt puse de Dumnezeu în slujba noastră, pentru binele nostru. Și școala tot pentru binele nostru este. Până la maturitate avem de învățat pentru ca la vremea potrivită să ni se poată da funcții de răspundere. Toți oamenii au funcții de răspundere, mai mari sau mai mici: începând de la propria lor educație și până la educarea altora.
Și auto-educatia este aceasta: să depunem eforturi să trecem peste lucrurile grele. Pentru că în felul acesta va deveni o obișnuință, și mai târziu cu un astfel de antrenament vom putea trece și peste lucrurile mai grele care vor apărea negreșit la maturitate.
Caută să privești viața prin ochii lui Dumnezeu, să cauți care este voia Lui; pentru că în felul acesta vei căpăta un sprijin cum nici nu-ți imaginezi.

| cristi202 a răspuns (pentru anonimg):

Wow! Frumos răspuns!

| Demidol a răspuns:

Adevarat! Acum, in Romania, sunt obligatorii 10 ani de scoala.
Daca parintii te-au inteles, cred ca s-au oprit undeva la mult mai putin si nu inteleg necesitatea urmarii studiilor.

| unvecin a răspuns:

Da, învățământul obligatoriu de 10 clase.

| DanielPH a răspuns:

10 clase sunt obligatorii. Asadar, nu te complica sa te lasi de acum.
Insa...Nu inteleg de ce te lasi. Iti ratezi pur si simplu viitorul. Nici cu 12 clase +bac nu ai ce face in zilele astea, casier, vanzator, constructii, etc. Fara studii superioare sau vreo postliceala, nu te poti realiza, nu poti sta ospatar sau chelner o viata intreaga, vor veni momente cand vei regreta. Cu salariul de ospatar nu poti intretine o familie. Iar sa iei calea strainatatii, din experienta iti spun ca nu-i lapte cu miere.
Mai bine ramai in scoala, te mai chinui cativa ani, dar macar stii ca pe viitor o vei duce bine.
Ganduri bune!

| Foreveryoung1548 a răspuns:

Salut! Da este adevărat, si trebuie sa te duci la scoală chiar dacă te plictiseste... Deoarece mai târziu vei regreta că nu ai facut nici măcar 10 clase, când vei da peste un loc de muncă greu, sau vei da peste un loc de muncă unde se cer angajați cu minim 12 clase.