anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut, este cineva care a mai trimis colete prin poștă?
Am de vândut un joc pentru playstation. În ce sa îl împachetez sa îl primească posta? Care este procesul exact? Cam care ar fi prețul dacă coletul nu depășește 1kg și se plătește ramburs?

5 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

O cutie de carton de la un magazin de dimensiunea jocului, puțin mai mare. Căutați folie de ambalare, din cea folosită la electrocasnice.
De asemenea, niște cârpe pentru a evita eventualele lovituri.
Cutia închisă bine cu scoci de mai multe ori, pe lungime, lățime.
Apoi, cu o coală de ambalat de la librărie cumpărată, înveliți cutia închisă. Pe acea coală scrieți datele expeditorului și destinatarului.
Coletul îl înregistrați la "obiecte fragile"
Restul se calculează la ghișeu.

| SpiridusulTuca a răspuns:

Cutie de carton micuta, asa cum au scris si inaintea mea. O sa iti fie mai greu cand completezi acel formular de colet dar sa ceri ajutorul daca ai nevoie. Cred ca ai nevoie si de cod postal. Eu cand am trimis am platit dus intors deci 30 de lei si mi-a adus postasul inapoi transportul + ramburs. Trebuie sa stii dimensiunile si greutatea

| sierra1 a răspuns (pentru SpiridusulTuca):

Nu completezi niciun formular! dai banii și pachetul ambalat, restul îl face doamna de la ghiseu

| Vântulalb a răspuns (pentru SpiridusulTuca):

Nu trebuie sa stie dimensiunile si greutatea. Se cantareste la posta. Dimensiunea nu conteaza.

| LittlePoppy a răspuns:

Il impachetezi intr-o cutie de carton. Daca are desene pe ea, o invelesti in hartie alba/gri/bej. Impachetezi jocul in asa fel incat sa nu "joace" in cutie, sa nu faca zgomot. Pe cutie scrii adresa destinatarului si adresa ta. Pretul difera in functie de greutate (dar nu mai putin de 1 KG), valoarea declarata, distanta. Rambursul este suma pe care o primesti tu de la cumparator. El poate fi valoarea jocului sau valoarea jocului plus taxele postale.