| AlexSicilianul a întrebat:

Salut oameni buni, revin după o perioadă lungă, am o întrebare, am cumpărat un nou boiler "thermex" de 30 litri, off, adică a luat mama, i-am zis să nu eie, nu îmi place cum arată are un buton care îl învârți și are minim, eco si maxim, eu l-am instalat da are 3 fire și din perete era 2 fire eu doar am făcut legătura în 2 fire pe ăla galben și verde adică e 2 culori combinat în fir, l-am lăsat, și boileru e plin de apă la robinetul din boiler de la apă rece e cald și surubu de la furtun de la roșu e cald și apa nu iese de la caldă, oare care e baiul? O fi din cauză că nu am legat cele 3 fire?

15 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Trebuie sa chemi un specialist sa il instaleze ca daca nu il instalezi corect poate exploda.

| AlexSicilianul explică (pentru CristiDinBucuresti):

De unde știi că poate exploda? Ai făcut tu experiment? Sau vrei să mă sperii? Și eu stau în Italia că mama a chemat un handicapat de italian să repare țevile că peretele era ud și idiotu a tăiat unde era spart deasupra unde am boileru într-o cămăruță deasupra la baie și când vin eu acasă nu s-a oprit in perete curgea da și deasupra picura unde a făcut el legătura știi ce am făcut eu? Am scos amândouă țevi și din perete unde era țeava erau crăpată cu puncte și eu le-am schimbat și gata treaba nu mai ieșea apa nici acolo nici deasupra a luat bani degeaba când am auzit că a luat mulți bani voiam să îi crăp capu

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru AlexSicilianul):

Deunde stiu ca poate exploda? Orice improvizatie facută de habarniști iasă prost, au dat multe cazuri la tv de oameni care s au zgîrcit sa cheme firma care le-a instalat boilerul si a chemat pe nea caisă din bloc si a facut ala experiente si a bubuit instalatia, sau nu a chemat pe nimeni dar a facut proprietarul reparatii de capul lui si a luat foc, deci asa ceva boilere, aragaz, masini de spalat se instaleaza de firme autorizate si personal calificat, nu te apuci tu si nu chemi pe oricine in casa, chiar daca stai in Italia, crezi ca nu sunt hoti si acolo?

| sierra1 a răspuns:

"are 3 fire și din perete era 2 fire eu doar am făcut legătura în 2 fire"

nu te mai lega de fire că incendiezi casa - cheamă un electrician acasă (dacă o mai fi)

| mihai69 a răspuns:

Firul galben-verde se leagă la centura de împământare ca să fii protejat în cazul că apare accidental o scurgere de curent prin vreo izolație proastă sau din cauză de umezeală ajunsă unde nu trebuie.
Nu e musai necesar ca să meargă boilerul, dar e foarte indicat săl legi dacă ții la viața ta.
Pe urmă, în furnitura boilerului vine și o supapă de siguranță unisens. Dacă cumva ai montat-o pe admisie, dar din neatenție ai pus-o invers, atunci sigur nu o să meargă treaba pentru că nu are pe unde să intre apă în boilerul tău.
Cel mai bine e să chemi pe cineva care chiar se pricepe, nu pe Dorel.

| AlexSicilianul explică (pentru mihai69):

? intră apa în boiler dar nu iese apa caldă? și eu fac mai bine ca alții care strâng șuruburi până le strică garnitura, am făcut bine cu montarea că nu mă cheamă garcea de la vacanța mare, și toate alea, eu mă gândesc că poate e baiul cu firele că nu e 3 cu 3 eu am din perete 2 fire care are întrerupător așa era de la întrerupător direct în boilerul vechi firul și la ăsta nou e cu 3 fire, i-am tăiat firele de la boileru vechi că nu avea legătura între ele?

| mihai69 a răspuns (pentru AlexSicilianul):

De unde știi că intră apă, dacă nu și iese?!?

| AlexSicilianul explică (pentru mihai69):

Pentru că am făcut verificări de 5 ori, la apă rece iese și am boileru plin de apă și iese numai rece si caldă iese slab ca rama

| mihai69 a răspuns (pentru AlexSicilianul):

Ai verificat supapa unisens, să fie montată corect?

| AlexSicilianul explică (pentru mihai69):

Am găsit problema bff era furtunele greșite

| mihai69 a răspuns (pentru AlexSicilianul):

Deci implicit și supapa unisens era inversată. rolling on the floor

| InYourMind a răspuns:

Furtunul roșu logic ca e cald ca doar acolo sta apa fierbinte laughing

| Panamax a răspuns:

Giallo-verde se leaga la impamantare daca vreti sa nu va gaseasca vigili Dell fuoco razand in cada, dar nu are legatura cu incalzirea.
Ceva furtune ai legat gresit.

| Ketamin a răspuns:

Ala verde cu galben e împământare nu e obligatoriu
Nu sunt bune firele sau boilerul
Legăturile bănuiesc că le ai făcut bine

| AlexSicilianul explică (pentru Ketamin):

Boilerul e nou cumpărat, nu are cum, și firele am luat reglete electrice ca să fac legătura între ele, și aveam boileru ăla vechi și ieșea apa de la țeava caldă chiar dacă nu era caldă, ieșea apă cu putere da nu mai caldă cred că era plin de calcar, rugină nu știu că era de zece ani poate mai mult nu știu că am luat casa și era acolo