| AnonimAnonim4321 a întrebat:

Salut, știe cineva dacă un prieten din UK poate trimite pachet cu un detector de metale în România?

11 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Pentru a primii detectorul de metale pe care ti l trimite prietenul tau din UK, tu ai nevoie de autorizatie, altfel esti pasibil de amendă si de confiscarea detectorului in vamă, politistii româ ni au prins un cetatean din băile herculane care avea in portbagajul masinii un detector de metale, cand l au controlat politistii cel care avea detectorul de metale in masina nu a putut prezenta autorizatia deoarece nu avea, si politia i-a dat amenda si i-a confiscat detectorul, deci ca si in cazul unui pistol trebuie sa ai permis de port armă altfel nu ai dreptul de a folosii pistolul, si in cazul acesta al detectorului trebuie sa ai autorizatie si permis de utilizare altfel risti amendă si confiscarea detectorului, deci Jassmina a avut dreptate.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu poate, fiindca este ilegal sa se importe un detector de metale fara acte legale si neinregistrat legal!

Uite aici legea:

https://detectoare-metale.ro/....../index.php

| AnonimAnonim4321 explică (pentru Violleta2022):

În UK nu are nevoie de acte sau înregistrare pentru detector

| Violleta2022 a răspuns (pentru AnonimAnonim4321):

Nici nu ne pasa daca are acolo este nvoie sau nu, eu vorbesc de faptul ca NU poate sa-l introduca in tara, nici sa-l trimita prin nimeni, fiindca VAMA romaneasca il confisca, fiind un obiect ILEGAL>

| AnonimAnonim4321 explică (pentru Violleta2022):

Cum poate fi ilegal un detector de metale nu este ilegal

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru AnonimAnonim4321):

In Uk nu are nevoie, dar in România da.

| Violleta2022 a răspuns (pentru AnonimAnonim4321):

Tu chiar nu pricepi nu?
Este ilegal sa-l aduci in tara fara acte legale, adica fara factura de cumpare, fara inregistrarea lui ca sa-l pot detine!
Ia de citeste ce documente ai nevoie:
https://detectoare-metale.ro/....../index.php

| mihai69 a răspuns:

El poate să-l trimită, dar tu nu poți să-l scoți din vamă.

| Brizbriz a răspuns:

Am o idee vaga despre lege, am vazut la tembelizor un reportaj, si cica, ca legea ar fi faptul ca dupa ce intrii in posesia aparatului, ai 15 zile sa il inregistrezi si nu ai voie sa il scoti din casa pana atunci
dar, sincer, as fi nesimtit si as da un telefon la ministerul de externe, aia TREBUIE sa stie

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Da, poate! Dar ii trebuie autorizație din UK. E pentru el sau trimite pentru altcineva? Dacă e pentru el și bănuiesc ca trimite printr-un curier, e bine sa ii dea autorizația șoferului sa o arate la vama dacă îl controlează. Deci se poate, numai cu autorizație și nu te mai lua după unele persoane care își dau cu pararea înainte sa se documenteze sau cred ele ca le știu pe toate cum e una de pe aici. Daca te uiți pe yt sunt mulți romani care folosesc și spun ca au autorizație. Cauta pe unul pe Yt DetectieMetale din România și vei vedea ca el și-a adus din State un detector de metale cu autorizație de acolo. Te salut.

| nukeyly a răspuns:

Poate trimite orice vrea el_dar daca tu nu esti acoperit cu foi sa-l ridici legal, ai un bai_trebuie sa-ti faca 2 pachete_in primul sa-ti trimita miezul electronica si in al 2 lea carcasa goala_ca piesa de schimb_atunci nu conteaza continutul_si atunci sigur il ai. Dupa te descurci printre randuri.