| GabyAlecs24 a întrebat:

Salut, sunt clasa a VIII-a si anul acesta am examen, as vreai si eu sa stiu cum ma pot pregati mai bine, profesoara noastra ne-a spus ca daca nu luam 5 in examen, nu ne baga in examen.

11 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai o exprimare absolut incoerenta!
De fapt te referi la simularea pe care o vei sustine in 30 si 31 martie. Aceasta simulare are scopul doar de a stabili gradul de pregatire a elevului in vederea examenului de evaluare nationala.
Aceasta simulare nu are alta legatura cu examenul de evaluare si nici un profesor nu-ti poate interzice participarea la evaluare, indiferent de nota luata la simulare, chiar daca la ambele materii ai obtine nota 1.

| GabyAlecs24 explică (pentru Ioandelasal):

Mersi de raspuns, dar profa de mate asa ne-a spus. Si alti profesori ne-au explicat cazuri cand chiar s-a intamplat sa nu bage in examen din acest motiv. Sunt mai mult speriat de simulare decat de examen, sincer.

| Ioandelasal a răspuns (pentru GabyAlecs24):

A spus asa doar ca sa va sperie, asa ca n-o bagati in seama si invatati pentru examen, media la acesta conteaza foarte mult in stabilirea mediei de admitere in liceu, respectiv in proportie de 80%.

| Zuzu1991 a răspuns:

"daca nu luam 5 in examen, nu ne baga in examen."
felicitari, ai nota 2 pentru incoerenta mentala...

totusi presupun ca e un pre-test... ei bine, spune-i profei sa isi bage "nu ne baga in examen" unde soarele nu patrunde, ca NU ARE NICI UN DREPT sa va bage la examen, e decizia ta, a ta si numai a ta
dar de ce injur, ei bine, VACILE de profesori, isi aroga pe nedrept decizia asta, ca scoala sa nu aiba prea multe note de picati la examen si deci sa fie vazuta a bine... chiar daca NU AU DREPTUL
am vazut chestia asta la tembelizor, NO SHlT

deci, du-te la examen, indiferent ce spune vaca, si indiferent ce note ai!

| GabyAlecs24 explică (pentru Zuzu1991):

Salut, mersi de raspuns! M-am incurcat putin, eram si adormit, mai multe, ma refeream la simulare.

| Gorbaa a răspuns (pentru GabyAlecs24):

Persoanele care ți-au răspuns sunt niște copii care încearcă să-ți pară superiori și se iau de tine fără nici-un motiv, deșii tu le-ai cerut un sfat. Nu le da ascultare. Concentreaza-te pe examen și învață. Chiar daca prinzi o clasa cu colegi retarzi, te vei împrietenii cu cel putin 2-3 și e bine ca persoanele cu care îți petreci timpul să fie inteligente pentru că mereu ai ce învăța de la cineva inteligent.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru GabyAlecs24):

Da, m-am prins, insa sper ca tu ai inteles ca e dreptul tau sa mergi la examen, iar profii nu au nici un drept OARECARE sa te bage sau sa nu te bage, dar se declara ca au, ca romanu' e ignorant si pune botu' angry

| AllMight a răspuns:

"daca nu luam 5 in examen, nu ne baga in examen.", nu am inteles, profesoara asta a voastra vede si in viitor sau cum ca nu inteleg.

| Gorbaa a răspuns:

Salut Alex. Am 23 de ani și sunt sigur că sistemul de învățamânt s-a mai schimbat între timp, dar ce-ți pot spune este că examenul de admitere pentru liceu și examenul de bacalaureat sunt 2 lucruri foarte importante care-ți vor influența viața și următorii 4 ani. Acel examen de admitere îți influențează jumătate din media de admitere pentru liceu și dacă vei lua o notă mică/mediocră și dacă și media ta din clasele 5-8 este și ea destul de mediocră, vei intra la un liceu cu tot felul de oameni care mai de care și următorii 4 ani din viața ta vor fii un chin pentru că vei fii nevoit să-ți suporți colegii retardați zilnic. Așa că Alex, învață cât de mult poți tu pentru examen și aplică pentru un liceu care pune accentul pe materiile pe care tu le îndrăgești cel mai mult. Este foarte important. După ce înveti pentru examen și treci de perioada asta, vei putea să stai liniștit încă o perioadă de timp fără vreoun stres pe cap. Sper să-mi urmezi sfatul deoarece aș fii vrut ca cineva să-mi fii spus și mie același lucru.

Spor la învățat Alex!

| InYourMind a răspuns (pentru Gorbaa):

Am avut colegi retardați la un liceu cică de top :-|

| ROMANIApro a răspuns:

Înveți mult