anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Salut!
Știți ceva cursuri de IT în care primești și diplomă ca să te poți angaja în domeniu? Folosesc mult laptop-ul și de ce sa nu fie util și ca un serviciu.

10 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

In calitate de angajator iti zic ca nimeni normal la cap nu angajeaza pe baza de diploma. Ia si invata AI cit cuprinde. REPEDE!

| siriusblack98 a răspuns:

1. Ce ramura din IT te intereseaza? Ca poate nu te pasioneaza programarea ori securitatea cibernetica, poate esti mai degraba pe directia de design sau poate esti cu partea hardware.
2. Diploma nu o sa te ajute foarte mult, vor cunostinte practice serioase + ca un curs acreditat este foarte scump pe IT si dureaza intre 3 luni si pana la 1 an.
3. Daca n-ai experienta activa in CV, o sa ai nevoie de portofoliu de lucrari pe o platforma gen GitHub, asta pentru un internship sau cel mult post de junior.
4. Curiozitate personala, ti-ai pus anul nasterii ca fiind 1999 dar arati de parca esti nascut in 1979, cum e pana la urma? rolling on the floor

| GolopențaAdrian a răspuns (pentru siriusblack98):

Am 25 de ani și am CV-ul destul de incarcat

| siriusblack98 a răspuns (pentru GolopențaAdrian):

1. In privinta CV-ului "destul de incarcat" daca ai avea experienta pe IT efectiv nu ai veni pe TPU cu o asemenea intrebare de om care abia a descoperit internetul.
2. I-auzi, deci esti cu 2 ani mai mic decat mine dar arati ca tata la 60 de ani, ai tras paiul scurt la genetica.

Stiu si la calculator mai mult pe partea de software decat pe hardware

Si sunt recomandari care se pot face

| minrest a răspuns (pentru GolopențaAdrian):

Facultatea de Informatica, la facultatea de Matematica, in cadrul UB. E mai usoara decat in cadrul UPB.

| Maskatu a răspuns:

Cred că de multe ori contează mai mult experiența decât diplomele agățate de pereți.

Tu dacă ai vrea să angajezi pe cineva, l-ai angaja pe cel care are diplomă dar nu prea știe sau pe cel care știe dar nu are diplomă? Ah dacă și știe și are și diplomă, atunci super.

Ai spus "cursuri IT". IT este un domeniu MARE... ce înțelegi tu prin IT? Programare, analiză, tabeluri, exceluri, rețelistică, baze de date, testare software?

Faptul că folosești mult calculatorul, nu prea o văd ca pe un atu = toată lumea folosește telefonul, calculatorul, etc. E ca și cum ai zice... merg mult cu mașina deci mă pricep să conduc! Da, dar mai toată lumea știe să conducă. Ce vrei mai departe? Să conduci un TIR? Să conduci o ambulanță?

Așadar revin, depinde de tine și de ce-ți place.

| GolopențaAdrian a răspuns (pentru Maskatu):

Pai nu sunt asa decis daca programarea ar fi calea sau poate partea de design sau web

| Maskatu a răspuns (pentru GolopențaAdrian):

Depinde de tine ce-ți place să faci. Dacă ai o gândire analitică, probabil programare. Dacă ești o fire mai creativă, probabil design-web.