Întrebare recomandată |

Salut TPU! Daca as cumpara un apartament, care este procedura de vanzare-cumparare? Cam ce trebuie sa fac ca sa fie al meu apartamentul?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Sa mergi cu vanzatorul la un Birou Notarial si sa semnati un contract de vanzare cumparare. Notarul va trimite acel contract la Cartea Funciara unde se va inscrie noul proprietar, iar tu va trebui sa mergi in termen de 30 zile cu un exemplar de contract la Primarie ca sa te ia in evidenta pentru impozit.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Prima data verifici din cartea funciara, daca proprietarul este adevaratul proprietar a apartamentului.
Abia dupa ce te-ai asigurat ca cel cu care discuti este proprietarul adevarat te apuci sa negociezi pretul si conditiile de plata. Daca sunt mai multi proprietari, atunci sa fie totii prezent la discutii si la semnarea actelor.

Urmatorul pas este contactarea unui notar, in fata caruia discutati conditiile de plata: atat pentru avans, cat pentru restul sumei.
Plata avansului si a restului pretului cuvenit faci in fata notarului sau pe contul bancar indicat de vanzator(i), prezentand ordinul de plata.
Dupa primirea contractului de vanzare-cumparare autentificat de notar si a extrasului CF cu numele tau vei fi intr-adevar proprietarul apartamntului si vei putea dispune de el.
Ai obligatia de a-ti inregistra noua proprietate la primaria de care apartine, in termenul indicat de notar (15-30 zile).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Alege si la notar cu vânzătorul iti spune tot

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

„Cam ce trebuie sa fac ca sa fie al meu apartamentul?"
Primul pas este să-l omori pe proprietar.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează