| benybiro112 a întrebat:

Salut TPU! dau funda promit.
Imi puteti spune mai multe despre acnee? am 21 de ani si sunt plina ea. Nu stiu cum sa fac sa dispara, va rog sa-mi dati niste sfaturi, dispare candva?

3 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

In general DISPARE dupa ce intri in adolescenta, in jurul varstei de 20 de ani.
Dar exista si acnee severa, ce se mentine toata viata (nu la intensitatea din adolescenta, dar poti avea cosuri ocazionale si la 40 de ani), e rezistenta la antibiotice si alte tratamente conventionale.

Cauta un dermatolog bun in zona ta, si mergi la un consult.
Daca nu te multumeste tratamentul primit la primul, incearca un al doilea dermatolog.

E foarte important sa faci o antibiograma.
Prin aceasta, medicul poate stabili tratamentul optim.

Categoric, nu mai am acum problemele pe care le aveam la 18-19 ani, dar mai am cosuri si acum, in general pe spate.

| Mp a răspuns:

Pot fii de la schimbarile hormonale dar iti recomand sa te duci la un dermatolog
Zi faina!

| kakeru62617 a răspuns:

Bună! Nu știu exact cu ce tip de acnee te confrunți, dar să știi ca este foarte comună și nu trebuie să îți afecteze cu nimic viața! Eu m-am confruntat cu ea o perioadă lungă și este sincer foarte greu să îi găsești originile.Eu am avut acnee hormonală și legată de alimentație, dar există 1001 de tipuri.Ai încercat să mergi la dermatolog?(nu sunt întotdeauna folositori dar există șanse). Poți de asemenea să cauți mâncăruri așa ajută inflamarea acneei sau să încerci produse de skin care poate mai dure (nu trebuie să uiți de creme hidratante totuși)dacă îmi poți spune de ți se pare ție ca îți înrăutățește apariția coșurilor te aș putea ajuta mai mult.Noroc!