anonim_4396
| Anonim întreabă:

Eu sunt cu un an mai mic decat ar trebui asa ca eu cand voi termina scoala si cand voi intra la facultate voi avea 17ani asa ca as vrea in timpul studiilor la facultate as vrea sa ma angajez ca si chelner/ospatar. Se poate sa te angajezi ca si chelner\ospatar chiar daca nu ai 18 ani si daca da cam cat este salariul chiar daca nu ai 18 ani?

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform Codului muncii te poti angaja legal de la 16 ani, bineinteles daca o sa gasesti un loc de munca, asa ca te poti angaja si ca ospatar.
Probabil ar fi bine sa gasesti un loc de munca cu timp partial, de ex. jumatate de norma (4 ore/zi).
In majoritatea cazurilor se angajeaza cu salariul minim pe tara garantat la plata, in prezent este de 900 lei pe luna pentru programul complet (8 ore pe zi si 40 ore pe saptamana).

| IaniTJ a răspuns:

Hei, draga prietene, ca si chelner sau ospatar poti sa te angajezi si pana sa faci 18 ani/ cel mai probabil o sa lucrezi cu contrat de colaborare sau "la negru", dar DA, poti sa muncesti si sa iei niste bani in mana. Salariul ca si ospatar/chelner este un unul "rusinos" de mic, dar daca esti devotat si te implici poti sa castigi foarte bine din bacsisuri. Ai grija cu programul de munca si cu "distractiile" care te pot tenta ca si student... happy Deci DA, se poate, ai grija la programul de munca, efortul pe care il depui, si cel mai important pentru un student : "ORELE DE SOMN" laughing In concluzie, ori cat de mult te-ar tenta viata de student si ospatar, DU-TE LA ORE SI TERMINA O FACULTATE! happy