Întrebare recomandată |

Salut TPU, lucrez intr-un supermarket iar raionul meu de bauturi este imens, depozitul cam mic iar marfa urcata pe rafturi sus si pe paleti si sunt atat de multe sortimente ca nu le poti organiza armonios si trebuie sa dai tot jos sa cauti dupa un produs... intrebarea mea: e cum pot sa fac fata cu expiratele sa le scot la timp si sa nu ratez ceva? Cand am avut raionul mai mic si nu se extinsese foate mult ma uitam la fiecare produs in parte si il notam intr-un carnetel facand stocul pe toata luna verificand pana la ultimul produs in care urmeaza sa expire, cunoasteti alte metode mai simple? Nah ma gandesc ca poate cineva. lucreaza in domeniu si are ceva experienta, multumesc!

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Asta ar trebui să îți comunice cei ce te-au angajat. Fiecare are politica lui. Nu se poate așa cum procedezi tu, trebuie să existe o procedură standard. Te refeti la situația din depozit, sau la cea de la raft?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sadrian46):

Cea de la raft ca oricum fiind spatiu cam mic in depozit si sala imensa nu prea ai cum sa le sortezi pe loturi...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Seful de magazin ar trebui sa aiba solutia asta, si daca incearca sa mute vina pe tine ar trebui sa vorbesti cu managerul sau cineva mai sus de el.

Cat despre solutia in sine, ai putea sa te gandesti in primul rand care sunt produsele care sunt cele mai vandute in magazin (sucuri, doze, bere) si sa le pui undeva unde initial te incurca (la aprovizionare) te incurca (pe paletii de lemn, sau intr-un colt) si ai sa vezi ca pe masura ce se vand repede si iti elibereaza stocul, ai spatiul accesibil din nou si pentru lucrurile care vand mai rar.

E buna ideea ta cu notatul datei de expirare doar ca daca stau intr-un carnetel nu te ajuta cand te plimbi prin magazie/depozit. Te-ar ajuta sa ai hartii puse pe diferitele baxuri de bauturi cu data expirarii (asa nu te chinui sa o aflii de fiecare data inspectand sticlele si este mereu la indemana).

Pe raion de obicei regula este urmatoarea: ce este nou merge mereu in spate, ce este mai vechi sa fie in fata sa se vanda prima data. Asa vei evita produsele vechi sa ramana mult la raft si sa expire.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează