| OmObisnuit a întrebat:

Salut, vreau sa trimit un colet prin posta romana in alt judet si vreau ca pe continutul coletului sa iau 70 de ron.Ce trebuie sa scriu pe cutie? Un model vreau.

6 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Expeditorul trebuie sa aiba Carte de Identitate. Uite cum se ambaleaza un colet: http://radusiralu.ro/? p=1321
Nu este chiar o munca grea. Eu le fac foarte repede.
Hartia o lipesti cu scotch lat. Sfoara este din papetarie. Nu conteaza numai sa fie dintr-o bucata.Pe o fata scrii sus in stanga adresa expeditorului (a ta) si jos un dreapta a destinatarului. Dupa te duci la Posta. Acolo ceri un Buletin de Expeditie si un Mandat Postal pentru ramburs.
Buletinul se completeaza ca in poza, cu datele tale bine inteles, si la valoare scrii ce valoare are produsul si la ramburs poti sa adaugi suma cu care expediezi coletul. Un colet costa in jur de 6-7 lei in tara. Depinde si de greutate. Eu vorbesc cam de 1, 5 Kg.
http://atelier-de-handmade.blogspot.ro/......-prin.html
Mandatul postal este de tipul cu litere roz ( cel pe numele Marculescu) si se completeaza invers (tu esti destinatarul si el expeditorul): http://www.emediabacau.ro/exclusiv/servicii-posta-romania-mandate-postale/
Apoi le depui, platesti cei 6-7 lei si gata.
Succes!

| Salontanul a răspuns (pentru Salontanul):

Vezi ca la primul link a aparut o pauza intre semnul "?" si "p=1321" Copiezi linkul in browser, stergi pauza si apoi dai enter.

| Salontanul a răspuns (pentru Salontanul):

Exemple: la tine poti sa scrii valoarea coletului 100 lei si rambursul 80 lei (70 ai tai plus transportul 10 lei) dar poti sa scii la ramburs si 70 lei daca platesti tu transportul. Depinde cum v-ati inteles.

| darrio2007 a răspuns:

Se poate dar este mai bine sa intrebi la posta ce si cum.Intre timp ei mai schimba cate ceva.

caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
Coletul pe care il faci, dupa ce ai sigilat cutia, sa fie invelit cu hartie alba si lipit bine.
Apoi In coltul din stanga sus treci expeditorul (adica datele tale: nume, prenume, adresa) iar in coltul din dreapta jos treci destinatarul (datele celui caruia vrei sa-i trimiti coletul: nume, prenume, adresa, cod postal, localitate, judet)
Apoi te prezinti cu el la oficiul postal si te adresezi unui oficiant postal.
In caz ca nu cunosti codul respectivului judet, te va ajuta oficiantul.
Sarbatori fericite happy

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pe cutie scrii adresa destinatarului si a expeditorului, banii pe ramburs ii completezi intro fisa e care ti o da la posta