| 9eMMy3 a întrebat:

Stie cineva daca o masina cu numere de Italia se poate da la ramat in tara si cu documentul dat de ei sa o radiez din Italia?
-------------------------------------------------------- ---
Vreau sa o aduc in tara pe roti si sa o dezmembrez singur, iar dupa sa dau carcasa ( cu seria ) la ramat, iar apoi cu documentul care il primesc ( il traduc ) sa o radiez in Italia.
Stie cineva daca se poate?
Multumesc.

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Va trebui sa te interesezi in Italia, legislatia rutiera romana nu prevede aceasta.
Conform Ordinului MAI nr. 1501/2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.24.(1) Proprietarii de vehicule înmatriculate sau înregistrate pot solicita radierea din circulaţie, dacă fac dovada depozitării acestora într-un spaţiu adecvat, deţinut în condiţiile legii.
  (2) Proprietarii de vehicule înmatriculate sau înregistrate sunt obligaţi să solicite radierea din circulaţie în termen de 30 de zile de la data:
a) când vehiculul a fost dezmembrat, casat sau predat unei unităţi specializate, în vederea dezmembrării;  
b) scoaterii definitive din România a vehiculului;  
c) declarării furtului vehiculului;  
d) trecerii vehiculului înregistrat în proprietatea altei persoane.  
  (3) Vehiculul declarat, prin dispoziţie a autorităţii administraţiei publice locale, fără stăpân ori abandonat se radiază din oficiu în termen de 30 de zile de la primirea dispoziţiei respective.
  (4) Vehiculul pentru care poliţia rutieră a dispus radierea din circulaţie, potrivit legii, se radiază de la data comunicării măsurii.
  (5) Radierea se comunică în termen de 30 de zile, de către autoritatea care a efectuat-o, organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale.
  ART. 25. (1) Radierea se face pe baza depunerii certificatului de înmatriculare  sau de înregistrare şi a plăcuţelor cu număr de înmatriculare ori de înregistrare, după caz, a cărţii de identitate a vehiculului (doar pentru vehiculele înmatriculate după 1 iulie 1993), a fişei de înmatriculare cu viza organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale, stabilită potrivit legii, ori a certificatului de atestare fiscală, precum şi a documentelor care atestă faptul că a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la art. 24 alin. (1)-(4)."