anonim_4396
| Anonim întreabă:

Timișoara întra în carantina de la ora 00:00 menționa ca se umbla doar cu declarații și ziua trebuie sa ai declarație dacă vrei sa mergi undeva? Sau?

Răspuns Câştigător
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Veți trece și peste asta...
Și orașul meu a fost in carantină, anul trecut, in noiembrie, pentru cca, 3 săptamani.
Da, vei avea nevoie de o declaratie scrisă, de fiecare dată, cand te deplasezi in afara locuintei. Să îți cumperi un Frixion (pix cu radieră) ca să modifici doar data, eventual motivul și intervalul deplasării.
La noi, în intervalul 10:00-13:00 era permisă deplasarea persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani iar pentru persoanele sub 65 de ani în intervalele orare 06:00-10:00, respectiv 13:00-20:00. Deci, după 20.00 trebuia să stai acasă.winking
Teoretic așa a fost, dar practic, multi s-au abătut, nu a mai fost politia la fiecare pas, ca in martie, anul trecut. I-am vazut la datorie, erau amplasati pe marile bulevarde, insa nu cereau tuturor să vadă declaratiile, ci urmareau purtarea măstilor in mod corespunzător. Mi se păreau mai toleranți. Pe mine nu m-a verificat nimeni dacă am declarație scrisă, sau nu.
Însă, vei vedea că nu ai curaj să pleci fără ea, dacă nu ești dispus să plătesti amenda.
In weekend, magazinele nealimentare (ex. Dedeman, Pepco etc) erau inchise, in schimb cele alimentare vor fi deschise după un program prestabilit.
Terbuie să apară și la voi, stas, in presa scrisă, un model de declaratie, O scoți la imprimantă, dacă ai, o completezi și atât. Dacă nu, va fi necesar să o scrii de mână.

4 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Merci. Îți las si un model de declaratie:
https://www.turnulsfatului.ro/......lor-177931

La final, scrii data si te semnezi.

Răspuns utilizator avertizat
| mont a răspuns:

Da, se va putea iesii din casa doar cu declarație și ziua.

| SpiridusulTuca a răspuns:

Nu se stie dar e probabil. Ia-o cu tine