anonim_4396
| Anonim întreabă:

Tot nu am prind:cum vine asta sa te deochi?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim explică:

Hm, sa incerc sa zic cum inteleg eu... Mi s-a intamplat de mai multe ori asa, dimineata veneam la serviciu si ma simteam absolut perfect, dar pe la ora 10-11 mi se facea brusc rau, imi era foarte tare greata si ma durea rau capul. Niciodata nu mi-am putut explica ca lumea de unde vine asta. Pana nu plecam acasa, seara, nu-mi trecea. Ciudat, era destul sa treaca o jumatate de ora dupa lucru, si toate simptomele dispareau. Deochi eu as numi anume magnetismul negativ al unor anumite persoane (sau poate pur si simplu magnetismul incompatibil cu al tau), in care cand nimeresti simti slabiciune si apatie, ce pot sa creasca in ceva mai mult, ca dureri de cap, daca te afli un timp mai indelungat. Ah, da, ce am observat, e ca simteam asa ceva doar cand eram imbracata in rosu, adica nu intotdeauna, dar cand se intampla, eram anume in rosu. Nu o data mi s-a spus ca imi sta foarte bine in rosu, imi evidentiaza bine fata si se creaza impresia ca as fi machiata (eu niciodata nu ma machiez).

9 răspunsuri:
| Adutza a răspuns:

O privire admirativă, invidioasă sau răutăcioasă te poate îmbolnăvi
* Deochiul trece doar cu descîntec

Deochiul sau deochiatul este cea mai populară „vrajă" care se crede că se poate face asupra cuiva. În esenţă, este privirea magică, născută din invidie, răutate sau ură profundă, pe care o aţinteşte o persoană asupra cuiva, asupra animalelor sale şi chiar a lucrurilor. Individul astfel privit începe să aibă tot felul de ghinioane, se îmbolnăveşte, în general vorbind, îi merge tot mai rău.
Descîntătoarea sau descîntătorul, un vraci, călugăr, preot sau o persoană cu mare credinţă şi frică de Dumnezeu descîntă de deochi trecînd ascuţişul unui cuţit nefolosit de trei ori în cruciş într-un pahar cu apă neîncepută în care aruncă, înainte de a descînta, nişte cărbuni sau chibrituri care au fost parţial arse. Iniţiaţii spun că se vede imediat dacă victima respectivă este deochiată sau nu, cărbunii scufundîndu-se sau nu, în apă.

O afecţiune pricinuită de privirea admirativă, invidioasă sau răutăcioasă a unor persoane, care se crede că dispun de o vibraţie malefică, este numită deochi şi trece doar cu un descîntec.

| justme97 a răspuns:

Se spune ca atunci cand te deoache cineva iti este rau si greata si te doare capul
unii zic ca oamenii cu ochii verzi deoache cel mai bine
acest lucru nu este ceva cu intentie, pur si simplu se uita la tine zici cu voce tare sau in gand "vai ce frumoas/a esti"sau"ce bine iti sta asa"...etc adica te admira
e ceva ciudat
brataranii zic ca pentru "leac"se spune de catre alta persoana tatal nostru de 3 ori "se scuipa" si apoi trebuie sa te muti pe alt scaun, alta canapea sau oricum sa nu mai stai in locul acela

| adutzadragutza a răspuns:

Nu prea stiu sa iti explic dar e mai bine sa nu crezi in asa ceva. E un lucru inventat si stiut din batrani cand acea peroana de obicei o batrana se mira prea mult de tine si are ochii veri sau labastriiwinking, cand te deoache te doare capul casti si nu te simti bine ...sincera eu nu prea cred.La mine la tara se zicea ca oamenii care pot sa deoache sunt strigoi :-s

| daηă a răspuns:

Mama mi-a spus ca atunci cand se uita cineva urat la tine te doare capu laughing Habar n-am, mi se pare foarte ciudat.thinking

DEOCHEÁ, 1. Tranz. (În superstiții) A vătăma sănătatea sau bunăstarea cuiva printr-o privire rea sau invidioasă. 2. Refl. A se îmbolnăvi de deochi. ♦ Fig. (Despre vreme) A se strica.

| deeutzy a răspuns:

Deochiul se manifesta prin stari de voma, dureri mari de cap si "lipsa de viata".


Cum afecteaza deochiul?
In special la copii, deochiul poate cauza chiar si moartea acestora.
te deochi atunci cand cineva te admira prea mult, se uita la tine cu prea multa atentie si se mira de frumusetea sau chiar uratenia ta.

| NoCharachter a răspuns:

De obicei se intampla la copiii aia mici mici. Adica daca cineva se uita la el preamult, copilul o sa vrea sa stea numai la acea persoana si sa-si respinga mama. Asa-mi spuneau mie buniciistraight face.

| Dariii a răspuns:

Poi,daca te uiti prea insistent la o persoana chiar si fara sa iti dai seama. sunt chestii de mai de mult.laughing
Si dupa ce esti deocheat te va durea capul`thinking si eu am fost deocheata si a trebuit sa mi se faca un descantec.
Sunt ciudate chestiile astealaughing

| măcheamăăăî a răspuns:

Adica cineva se uita cumva la tine si zice ca esti fff frumos/oasa sau nu stiu ce si se zice ca te deoache.Saa stii ca sunt si leacuri de dezochiere" (daca asa se cheama)

| Mewy a răspuns:

E doar o superstitie.Adica cand cineva se uita la tine si crede ca esti frumos/a dragut/a... funda?

Întrebări similare