| gllopel a întrebat:

Voi ati obtinut vreodata raspunsuri satisfacatoare de la AI, chatGPT, etc?
Intreb de ce astazi trenul 1833 a stationat 138 minute in Cluj Napoca si imi raspunde sa sun la gara. Informatia este pe net, dar el nu o gaseste.

Răspuns Câştigător
| AsgaardSephiroth a răspuns:

Nu te lua după răspunsuri alde Mihaitzaltza. Acesta da copy/paste la răspunsuri date de ChatGPT, pentru că capacitatea sa informațională (erudiția) este limitată. " Dacă întrebi ChatGPT in timp real înseamnă că nu știi să-l folosești" clama dansul, cu mențiunea că este atoateștiutor (ignorantii mereu se consideră superiori oricui). După cum bine știi: ChatGPT este deocamdată un AI în dezvoltare. Interoghează in timpi scurți, orice informație posibilă și accesibilă pe internet și intranet-uri și îți dă un răspuns. In multe cazuri da informații eronate. Tine de propria persoană să discerni realitatea răspunsului de erori. Deocamdată suntem la stadiul acesta. AI este cat se poate de util dar nu ne înlocuiește. Baftă.

24 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Eu m-am luat după sfaturile date de chat gpt și a trebuit să reinstalez Windows-ul.

| Frank51 a răspuns:

Chatgpt nu e făcut pentru web scraping, e făcut pentru generare de text, așa cum are și numele: Generative pretrained transformer. Mai așteaptă câteva zeci de ani și o să ai un AI care face în locul tău și operațiunea asta foarte complexă de a căuta pe internet, dar la ce rezultate primesc de la el, deși sunt foarte proaste tot sunt mai bune decât ar găsi o ființă umană observ.

| gllopel explică (pentru Frank51):

Pai AI-ul nu e facut pentru cautare rapida pe net? Ca desi se numeste "inteligenta", nu e inteligent deloc. Inteligenta nu inseamna nici rapiditate, nici memorie buna.

| Frank51 a răspuns (pentru gllopel):

AI-ul e făcut pentru un scop, in cazul de față nu e făcut pentru a căuta informații, ci pentru a genera date de tip text video sau audio.

Desigur că poate să caute pe net, poate chiar să-ți recomande chestii ce găsește pe net, dar e limitat. Așa cum un mecanic auto știe să-ți repare mașina, dar nu știe foarte bine să îți facă un raport în word, încearcă și scrie el ceva pe acolo, dar nu te poți baza pe el că ce a scris acolo e corect.

| LeoM123 a răspuns (pentru Frank51):

Stai liniștit... Google Antigravity chiar intra pe web și caută informații în timp real. Bine, e pe cod, dar in fine, you understand it.

| Frank51 a răspuns (pentru LeoM123):

Unde am spus eu că AIul nu intră pe web si cauta informații? Citește din nou ce am scris.

| StoicAnalysis a răspuns:

Unele site-uri au captcha la intrare. Si de asta nu poate IA-ul sa intre in ele. Insa unele IA-uri pur si simplu nu "vor" sa intre pe unele site-uri. Inteligenta artificiala nu e un instrument care iti serveste pe tava adevarul absolut. El iti spune adesea ceea ce vrei tu sa auzi. Mai ales daca folosesti intrebari "manipulatoare". Adica intrebari de genul: "Cainii sunt mai inteligenti decat elefantii?" Sau alte intrebari care favorizeaza un raspuns subiectiv. Intrebarile de genul asta sunt gresite atunci cand folosesti chatgpt-ul.

Daca vrei sa afli o informatie cu inteligenta artificiala, pune intrebari neutre si obiective. Gen "ce animal este cel mai inteligent?" In felul asta nu mai limitezi intrebarea doar la cele doua animale de mai sus pe care vrei tu sa le afli, ci vezi exact raspunsul adevarat din care poti tu extrage acele animale.

Inteligenta artificiala deocamdata nu e bine folosita daca ii pui intrebari subiective sau limitate. Trebuie sa pui intrebari neutre si obiective din care tu singur sa extragi informatia cautata.

| gllopel explică (pentru StoicAnalysis):

Cum am scris si colegului, AI este doar un motor rapid de cautare. Nu e inteligenta. Ce rezolva el inteligent? Doar iti aduce niste rezultate pe care le-ai putea gasi si tu dar probabil in 2 sapatamani de cautare.
Ce am intrebat eu, deja exista pe net. Dar probabil cum spui si tu, nu a vrut sa intre pe acele site-uri.
Raspunsuri de "suna la informatii CFR" dam si noi aici. Nu-i asa?

| StoicAnalysis a răspuns (pentru gllopel):

E un motor rapid de cautare care foloseste inteligenta artificiala in loc sa foloseasca algoritmii traditionali ce sunt folositi de google sau alte motoare traditionale de cautare.

Si Chatgpt nu e doar un motor de cautare. Ci poate rezolva probleme matematice, poate da sfaturi, poate creeea programe de cod, etc.

| gllopel explică (pentru StoicAnalysis):

Da, rezolva probleme matematice dupa formulele ce i s-au implantat in memorie, din toate cartile de matematica. Doar ca e mai rapid.
Vreau sa-l vad rezolvand o problema logica. Nu din alea cu ordinea cuburilor.

| goguPatent a răspuns (pentru gllopel):

Esti foarte departe de a intelege cum functioneaza un AI. Si mai ales ce putere are.

Folosesc AI in propgramare si poate rezolva probleme in 5 minute, probleme pe care un programator cu experienta le-ar rezolva in 5 zile.

Este extrem de important sa stii sa folosesti un AI. Este clar insa ca tu nu stii, nici cum functioneaza nici cum sa il folosesti.

| Wukong a răspuns:

AI-ul este antrenat pe un set select de date, daca astazi apare un model nou de iPhone si il intrebi care este cel mai nou telefon de la Apple o sa-ti raspunda ca e 17, chiar daca a aparut 18.

Vezi ca ai acolo un buton de plus si web search, poti sa l intrebi asa

| angel6lust a răspuns:

Nu prea, dă răspunsuri slabe, observ.

| Alex765431 a răspuns:

Recomand chat GBT premium, acela nu greşeşte şi îţi zice informaţii exacte! laughing Îl utilizez cu mai multe scopuri: informaţii, proiecte sau referate. laughing

| gllopel explică (pentru Alex765431):

Nu am nevoie sa-mi faca temele.

| MihaitzaItza a răspuns:

90 din ce spune chatgpt e folositor. Acu daca tu întrebi chestii in timp real e clar că nu știi să îl folosești.

| gllopel explică (pentru MihaitzaItza):

A, deci trebuie sa-l intreb prin februarie de ce stau eu azi si inghet in gara la Deva. Ca aici gara e demolata nu ai unde sa te adapostesti.

| MihaitzaItza a răspuns (pentru gllopel):

Ai ales extrem de prost problema pe care sa o rezolvi cu AI-ul. Ce dracu. Mâine o să îl întrebi de ce intarzaie autobuzul?

De fapt daca stau bine și m gândesc ți-a răspuns foarte corect. A zis sa suni la gara

| MihaitzaItza a răspuns:

Ți-a scris cineva aici că nu știi să folosești AI. Are dreptate.
Și pari și nesimțit, nu doar incapabil.

| RobocopBuisness a răspuns:

L-am întrebat cum să fac sa nu mai scrie in maghiară la Counter-strike 1.6. Am rezolvat problema cu ajutorul lui. Dar când am avut probleme la Linux bătea cămpii efectiv.

| gllopel explică (pentru RobocopBuisness):

Asta se gasea si inainte de era AI.

| EUgeniusBe a răspuns:

Păi chatGPT nu își ia chiar toate informațiile de pe net! E ca si cum ai întreba "de ce a întârziat trenu' 3 ore"?

| gllopel explică (pentru EUgeniusBe):

A, deci nu stie sa caute nici cat noi. E bine de stiut si de... nefolosit.

| EUgeniusBe a răspuns (pentru gllopel):

El dă informații care sunt deja stocate, date, nu informații.