| TheMrGeorgel a întrebat:

Am o placa video Palit GTX 750 Ti StormX Dual 2 GB 128 biti, oare de ce nu imi arata biti reali, imi arata numai 32 biti cand dau la dxdiag, am wind7 pe 32 instalat, am avut si pe 64 si tot 32 biti imi arata la placa

Răspuns Câştigător
| DuDDy24 a răspuns:

Nici tu nu ai inteles ce am vrut sa zic. El a spus ca indiferent de versiunea de windows ii arata 32 bit. Cand dai la dxdiag->display iti spune placa video, iar mai jos rezolutia monitorului si in paranteza 32bit... Astia 32 bit din paranteza se refera la adancimea culorilor. El a crezul ca astia 32 bit se refera la bus-ul de memorie al placii video si intreba de ce e 32 cand trebuia sa fie 128winking
Asta am vrut sa spun. Greseala mea ca nu am fost destul de explicitbig grin

6 răspunsuri:
| lastOne a răspuns:

128-ul de care vorbesti se refera la marimea magistralei de memorie (bus width, o chestie hardware care clar te depaseste), ce vezi tu in dxdiag este varianta de de windows pe care o ai instalata.

Download-eaza GPU-Z si vezi ce scrie in campul "Bus Width".

| DuDDy24 a răspuns:

Aia 32 bit pe care ii vezi tu la dxdiag la video reprezinta adacimea culorilor iar aia 32bit iti spun ca te poti bucura de imagini cu pana la 16.8 milioane de culoriwinking
Daca vrei sa vezi totul despre componentele pc-ului tau deascarca AIDA, e cel mai bun program de genulwinking

| TheMrGeorgel explică (pentru lastOne):

Deci ma pot folosi de acei 128 de biti linistit sa ma joc jocurile pentru care a joct creata placa video chiar daca nu imi arata acolo biti nu? ( am procesor amd athlon 64x dual core 3800+ si 2gb ram)
dar cred ca nu as putea ca am procesoru si rami mici

| THCC a răspuns (pentru DuDDy24):

Nu are nicio legatura Windows pe 32 bit cu culorile.

| TheMrGeorgel explică (pentru DuDDy24):

Deci ma pot folosi de acei 128 de biti linistit sa ma joc jocurile pentru care a joct creata placa video chiar daca nu imi arata acolo biti nu? ( am procesor amd athlon 64x dual core 3800+ si 2gb ram)
dar cred ca nu as putea ca am procesoru si rami mici?

| DuDDy24 a răspuns (pentru TheMrGeorgel):

Indiferent de celelalte compone placa o sa foloseasca toti cei 128 biti pe care ii are... Nu inteleg de ce ai luat o placa video asa buna comparativ cu procesorul si ramul, mai mult de 50% din puterea ei nu folosesti. Iti trebuie minim 4 gb de ram si un procesorul mult mai bun. Placa ta de baza e probabil pe socket AM2 sau AM2+...cauta cel mai bun procesor pe care il suporta placa ta(probabil vreun quad core) si cumpara-l pe ala ca sa poti folosi asa cum trebuie placa videowinking