| ptm95 a întrebat:

am cumparat un PC acum un an, am primit garantie 24 de luni la el, problema este urmatoarea, s-a strans mult praf in PC iar acum, scoate sunete specifice (ca orice calculator prafuit), imi puteti spune, daca il duc la garantie, il vor primi sa il curete? Il curat-am eu dar are 2 sigilii de garantie pe carcasa si nu il pot desface... Si nu sunt sigur daca il vor primi la curatare, pentru ca praful, nu este un defect de fabrica, dar cauzeaza defecte aparatului, pe parcursul utilizarii. Iar pe certificatul de garantie este precizat faptul ca garantia pica, atunci cand aparatul are urme de uzura pe carcasa, sigiliile sunt deteriorate, nu s-au provocat crash-uri de software de natura s-a distruga aparatul... dar nu am vazut sa precizeze nimic despre praf, doar mediul de functionare cu temperatura si umiditatea. Daca stiti ajutati-ma, pentru ca nu vreau sa ma plimb degeaba cu PC-ul prin mall sau pe la service. Dau FUNDA pentru raspun bun big grin!

10 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Suna breh la service, ca de aia ai telefon! In principiu ar trebui sa platesti in plus pentru operatia asta si sa iti fie invatatura de minte sa nu mai cumperi prostii de-astea asamblate cu 2 ani garantie cind ai putea sa iti faci tu configuratia si sa ai 3-5-10 ani garantie la componente individuale.

| ptm95 explică (pentru KodrutZ):

PC-ul este un HP PRO 3500 i5, este unul din cele mai bune sisteme media si pro gaming de pe piata, degeaba imi iau garantie 5, 10, 20, 50 de ani, cand praful intra oricat de stralucit ar fi calculatorul sau mediul in care sta, si de ce sa il fac din componente individuale? chiar nu isi are rostul atunci, si sansele de a se defecta o componenta din cauza alteia sunt mult mai mari! asa ca mai bine cumpar un PC construit din componente originale, asamblat de catre profesionisti... raspunsul tau este irelevant straight face

| KodrutZ a răspuns (pentru ptm95):

Sansele de a se defecta o componenta din cauza alteia? Tu te uiti ce timpenii debitezi? Crezi ca HP fabrica ei procesoare, placi de baza si alte alea? Plus de asta... gaming... cu Intel HD? Sau ai o placa video mai acatarii?

| Anonim a răspuns (pentru KodrutZ):

Las-o balta... mai bine te retine-ai...

| KodrutZ a răspuns (pentru anonim_4396):

Serio-s. Nu de alta, dar tu ai inceput. Imi asamblez calculatoarele din componente "ne-originale" de vreo 15 de ani, mai fac chestia asta si pentru cunostinte/prieteni si uite ca nimeni nu a avut probleme pina acum, iar cind au fost probleme, au fost independente de montaj/combinatia de componente (de obicei harduri picate pentru ca pitong). "Profesionistii" aia de care zici tu au o norma. Pe mine nu ma opreste nimic sa fac un sistem nou si sa il las sa ruleze prime95 si furmark timp de 4 zile non-stop.

| ptm95 explică (pentru KodrutZ):

Si care e problema cu jocurile si Intel HD? Am jucat GTA 4 cu configuratia grafica maxima, la 20 -30 fps frara alte probleme si fara programe de tip Game Booster, Tune up Turbo, geniune view, etc...

| KodrutZ a răspuns (pentru ptm95):

Riiiiight... si marmota invelea ciucalata in stanioool. Si eu azi tocmai mi-am facut downgrade de la HD 4770 la Intel HD-ul de pe i3 2120. Fara intentie, doar ca a decis sa treaca la cele vesnice placa dedicata, avea aproape 5 ani oricum. Faptul ca mi se misca cu ~30-40 fps WoT cu detaliile pe Low (si nu Lowest, lol) nu inseamna ca ma joc, inseamna ca imi fac draci. GTA 4 cu toate alea la maxim pe un Intel HD... ma cam foarte indoi. Poate nu iti dai seama ce inseamna setari grafice maxime. Oricum seria gta e pentru console si copchii, zi de un joc decent cum ar fi Planetside 2 sau War Thunder.

| ptm95 explică (pentru KodrutZ):

Nu folosesc placa video integrata... straight face LoooL. deci nu are legaturi prea stranse cu procesorul. e o chestie, ATI RADEON 8 mii nu stiu cat x 8 HD cu hardware accelerator si 3D si multe chichite, despre care nu prea pot sa iti spun multe ca sunt pe tableta si mi-e lene sa pornesc pc-u' acuma'... evident upgrade-ul l-am facut la service-ul magazinului ( eta2u ), fara sa imi pierd garantia, mi-au pus sigiile inapoi, dar oricum, astazi l-am desfacut si am curatat eu acolo si da am sunat la ei si mi-au spus ca ma costa 65 lei, adica WoW, dale naibii de sigilii si de garantie! ca daca nu s-a stricat intr-un an, nu cred ca o sa isi dea duhul acuma happy, si de ce sa dau atatia bani pentru ca imi da capacu' jus si sufla acolo cu compresoru' cand pot face acelasi lucru acasa. Si apropo, ti-ai cam dat arama pe fata rolling on the floor nu te supara "frate"

| ptm95 explică (pentru KodrutZ):

Si inca ceva, mai am un pc facut din " bucati " in majoritate noi, cu placa de baza MSI E350DM-E33 cu pocesor integrat AMD 1.6 Ghz dual core, 4 gb ram, placa video integrata cu hipermemory si pe care am pus-o la incercare acu o luna si ceva cu gta 4 cu valori grafice "Lowest" si culmeea, rula jocul la ~4 - 9 fps :O! spre mirarea mea! pot sa si dovedesc... si

| KodrutZ a răspuns (pentru ptm95):

"o chestie, ATI RADEON 8 mii nu stiu cat x 8 HD cu hardware accelerator si 3D si multe chichite, despre care nu prea pot sa iti spun multe ca sunt pe tableta si mi-e lene sa pornesc pc-u' acuma" e IGP. Ce arama, ce unde cum?
Legat de pc-ul facut din "bucati" in majoritate noi, nu compari un AMD la 1.6 GHz care e procesor de office 100% cu i5.
P.S. Tot nu am inteles ce legatura are sistemul ala HP cu i5 care are Intel HD cu "chestia" ATI Radeon 8xxx.