| Diana99624 a întrebat:

Buna tuturor! Am o nelamurire cu privire la postarea persoanelor decedate pe Facebook. Sunt niste persoane in lista mea care isi posteaza ruda decedata si o filmeaza. Mie mi se pare total aberant si as vrea sa stiu daca politica Facebook interzice asta ca sa pot folosi ca argument. Va rog sa-mi spuneti, cei care stiti, daca e asa sau nu.

6 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Politica FB nu are de ce sa interzica postarea unui filmulet personal, atata vreme cat nu este pornografie, violenta, arme, pedofilie sau nu contine ceva ilegal.
Ceea ce-i aberant pentru tine, nu-i aberant pentru cel care posteaza sau pentru familia celui decedat.
Din pacate, nu poti face nimic sa-l raportezi, deoarece nu incalca nici o lege si nu face nici o ilegalitate.
Daca te deranjeaza acele persoane, le poti bloca sau te poti desprietenii de ele, ca sa nu le mai vezi postarile si sa nu te mai frustrezi din atata lucru.

| Diana99624 explică (pentru Jassmina):

In primul rand, daca suferi de nu mai poti, ultimul lucru pe care vrei sa l faci e sa postezi un mort pe Facebook, mai ales fiind ruda ta, dupa care pretinzi ca plangi. Nu este deloc etic. Postarile sunt pentru lume, in niciun caz ca cel decedat sa vada, pentru ca nu mai poate sa vada. De asemenea, pentru unii este socant si nu doresc sa vada, din diverse motive care nu sunt rele neaparat. E lipsa de bun simt. Dar in fine, intrebarea mea era daca Facebook permite asta sau nu

| Jassmina a răspuns (pentru Diana99624):

De fapt, fiecare are dreptul sa publice ce doreste pe pagina lui de FB, atata vreme cat nu sunt postari ilegale sau interzise de administratia FB.
Pentru asta, poti intra in "Termenii si Conditiile de Publicare" pe FB si poti citi ce este legal sau nu.
Dar eu te asigur ca acest tip de postari este permis si total legal.

Dupa cum spuneam, daca te deranjeaza postarile altora, ai dreptul sa te desprietenesti de ei sau chiar sa-i blochezi, dar nu poti impune cuiva ce sa posteze pe pagina lui de FB, sau ce sa nu.
Facebook permite acest lucru, fiind un lucru de fapt foarte bun, fiindca asa pot afla toata rudele si prietenii cand cineva drag a murit.
FB-ul ramane un site de socializarea foarte popular si ei chiar incurajeaza sa publici evenimente importante din viata noastra, a tuturor, tocmai pentru a instiinta pe prietenii din FB care-ti pot fii rude, colegi, prieteni, de acel eveniment important din viata ta.
FaceBookul ramane un sistem de comunicare mult mai bun decat telefonul. Oricat ai dori tot nu poti anunta pe toata lumea in timp util si aproape instantaneu, de un anume deces, intalnire sau revedere cum o poti face apeland la FB

| Diana99624 explică (pentru Jassmina):

Multumesc! Eu am inteles asta si sunt de acord ca poate fi o metida utila de a anunta o inmormantare. Dar sa vad poze de la apropiere continand cadavrul persoanei decedate, nu este chiar etic si de bun simt. Sunt imagini socate pentru copii si chiar unii adulti. De aceea mi s-a parut deplasat. Este in continuare parerea mea, dar repet, doar parerea mea. Multumesc pentru informatii inca o data

| Jassmina a răspuns (pentru Diana99624):

Ma repet, nu te obliga nimeni sa intri pe pagina de profil a altora sau sa dai "follow" pe profilul lor, ca sa le vezi postarile.
Ai ocazia sa "UNFOLLOW pe toti prietenii si nu mai vezi nici o postare de-a lor.
Daca este ceva socant pentru copii, FB-ul va bloca, dar copii sub 13 ani nu au ce cauta pe FB, fiind este interzis si ilegal.

| Diana99624 explică (pentru Jassmina):

Daca as face asta cu toti prietenii de teama de a nu vedea moryi pe Facebook, atunci nu mai are rost sa am prieteni sau Facebook. Deci nu e chiar o solutie. Majoritatea se simt si nu posteaza asa ceva. Iar in ce priveste copiii, stiu ca e interzis sub 13 ani, dar sa fim realiste, nu se intampla asta. In fine, discutia este inutila in acest moment. Am inteles ce ati dorit sa imi transmiteti