| Picu06 a întrebat:

Dau Funda!
Salut TPU! Am nevoie de ajutor in privinta unei achizitionari, mai in exact un pc gaming. Eu ma gandeam la Sistem Gaming PC ASUS ROG GL12CS-RO002D cu procesor Intel® Core™ i5-8400 pana la 4.00 GHz, Coffee Lake, 8GB, 1TB + 128GB SSD, NVIDIA GeForce GTX 1050 2GB, Free DOS, Black.
E destul de bun incat sa imi duca majoritatea jocurilor bine?
Daca puteti sa imi dati alte variante m-ati ajuta mult.Pretul in care ma incadrez ar fi de 3000 si ceva de lei.
PS: Sugestiile pot fi pc-uri construite sau nu.
Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Simpatik a răspuns:

Un mic impediment la cerintele de gaming actuale recomand macar o placa video de 4 GB, daca se poate GDDR6 dar asta cu siguranta iti sare bugetul. Deci alege o placa video 1050 dar de 4 GB sau 1060 6 gb sau 1660 6 gb etc

| Picu06 explică (pentru Simpatik):

Ai putea te rog sa imi recomanzi altceva tot pe la un 3000 si ceva de lei mai bun daca se poate? Daca nu exista atunci am sa te aacult si am sa il iau pe acesta cu o placa video mai buna

| Picu06 explică (pentru Simpatik):

Multumesc muuuulllllt!

| Simpatik a răspuns (pentru Picu06):

Cu placere!

7 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

E putin cam dificil dar incerc sa iti dau o varianta de PC facuta din componente, de aceea am ales random de la altex, nu de alta dar eMAG are mii de produse dar multe is vandute de altii, tu in realitate poti cumpara de oriunde eMAG, altex, pc garage, mega image etc etc:
pentru ca vrei gaming o sa merg pe AMD si al sau socket AM4:

Placa de baza : Asus PRIME B350M-A https://altex.ro/......3334/asus/
Procesor: AMD RYZEN 5 3400G https://altex.ro/......400C5FHBX/
Placa video: sa zicem https://altex.ro/......60IXOC6GD/
RAM: https://altex.ro/......R26N19S88/
HDD: https://altex.ro/......AWD10EZEX/
SSD: https://altex.ro/......UV500240G/
carcasa: https://altex.ro/......2C6022BCE/
sursa: https://altex.ro/......ASPR0700N/

Oricum o sa ai nevoie de un specialist ca sa-ti asambleze sistemul si mai ales sa faca modificari pe ici colo la configuratie, eu am dat doar un exemplu, de ex. poti alege o placa video putin mai slabuta adica cu 4 GB VRAM si pretul total va mai scadea cu sa zicem 200-300 de lei, sunt unele componente care de ex. la eMAG le vei gasi mai ieftin, eu am ales altex pentru ca le vad pe toate pe site nu le iau de la x vanzatori ca acolo!


Aceasta configuratie este doar un model, in practica poti face sute de configuratii si chiar mai ieftine.
Aceasta configratie iese undeva la pret total : 3122 de lei si multe din componente cum este acea sursa am ales la nimereala pentru ca nu aveau foarte multe optiuni pe stock de ex.

| Picu06 explică (pentru Simpatik):

Multumesc mult! Mai am o ultima intrebare. scuze ca pun atat de multe dar am nevoie de ajutor!
Daca as cumpara un pc ca cel zis de mine cu o placa video 1050 2gb mi ar duce jocurile bine? Sau ar trebui neaparat cu 4...

| Simpatik a răspuns (pentru Picu06):

La cerintele actuale ale jocurilor video si la faptul ca placile video au ajuns la peste 8 GB, ca sa fii in pas cu tehnologia eu zic ca minim 4 GB, dar este alegerea ta.
Oricum sa iti dau un ex. si daca ai alege cea mai tare palca video de 8 sau 12 Gb sau la cat a ajuns acum (atentie nu conteaza DOAR cati Gb VRAM are ci multe si multe altele, pana si cate unitati CUDA, frecventa GPU etc) tot peste 1-2-3 ani va fi invechita.
Daca crezi ca 2 GB iti vor fi de ajunsi de ce nu!

| Simpatik a răspuns (pentru Picu06):

Cel mai bine te poate lamuri un It-ist de la vreun magazin de componente IT care este diferenta intre placile video si cum ar trebui sa alegi intre ele, ca-s multe a naibii, practic acum orice chinez face placi video dar chipurile de baza (chipset) sunt produse de doar cativa moguli : MSI, Gigabyte; AMD...
Cu bugetul de 3000 nu ai sa ai rezolutie ULTRA la toate jocurile alea periculoase! Nici cu un PC de 6000 nu atingi asta, la ce nivel s-a ajuns, deci in ziua de azi te multumesti cu ce ai de cati bani ai!
Adica nu pot avea o masina cu 1000 CP dar sa coste 10.000 de euro!