| RedTMS a întrebat:

Hei! Ma intrebam daca ma poate ajuta cineva cu ceva cunostinte in pc-uri. As vrea sa imi construiesc un pc pe piese. Am ales eu niste piese pe care le consider bune pentru un pc de gaming ( am pus niste link-uri mai jos cu ele)! Rugamintea mea este daca ma puteti ajuta, in sensul in care sa imi spuneti daca sunt bune componentele si daca imi mai lipseste ceva, sau daca am pus ceva in plus!
Inca un lucru de care mai am nevoie este sa imi recomandati o carcasa buna!

Link-uri piese:

https://m.emag.ro/......DS0PM0BBM/

https://m.emag.ro/......DFBZCNBBM/

https://m.emag.ro/......DCDBZ7BBM/

https://m.emag.ro/......D6NF52BBM/

https://m.emag.ro/......EWW3KBBBM/

https://m.emag.ro/......DZ7BGNBBM/

https://m.emag.ro/......DVZ702BBM/

https://m.emag.ro/......D2RJQ2BBM/

https://m.emag.ro/......DS4XRKBBM/

https://m.emag.ro/......D497R7BBM/

https://m.emag.ro/......DLF6WMBBM/

Multumesc anticipat pentru ajutor!

3 răspunsuri:
| N0xEterniS a răspuns:

Disproportionat pentru gaming, procesor mult prea tare pentru placa video ( foarte bun pentru video-editing, rendering, overkill pentru gaming 1080p ) 8 gb RAM prea putini, foarte curand jocurile vor cere mai mult, 8 e minimul actual.

Iti propun GTX 1060 6 GB
https://m.emag.ro/......DXLZT2BBM/

cu un i5 7500
https://m.emag.ro/......DHTJD7BBM/

Placa video mai buna, procesor mai slab, dar cat sa nu incurce placa video sa-si faca treaba ( bottleneck ). Si mai pune 8 GB RAM.
Cat despre carcasa, e vorba de preferinta la 1080p, daca vorbim de 4k, VR, SLI, atunci trebuie sa fie aerodinamica.

Daca vrei sa ramanai cu placa respectiva 1050 Ti, tot ar trebui sa mai pui 8 GB RAM dupa parerea mea si sa iei un procesor mai ieftin daca nu faci video-editing, rendering.

| vidiinho a răspuns:

Vezi ca procesorul nu este compatibil cu placa de baza, fiind socluri diferite, placa video este mult prea slabuta pentru un astfel de sistem, nu stiu de ce colegul de mai sus ti-a recomandat un i5 7500 cu 4 nuclee fizice si 4 fire de executie, fiind o platforma moarta si fara posibilitate de upgrade, mai mult, avand procesoare noi pe piata care au castigat atat in performanta cat si nuclee si fire de executie in plus

Pentru a te putea ajuta cu o configuratie personalizata te rog sa raspunzi cu atentie si punctual la intrebarile de mai jos
1. Care este bugetul maxim în care vrei să te încadrezi?

2. Când intenţionezi să faci achiziţia? (se va menționa data, un număr de zile sau un interval de timp)

3. Configuraţia trebuie să aibă monitor inclus? Dacă nu, ce rezoluţie maximă are monitorul pe care-l deţii și cu ce intrări este prevăzut (VGA, DVI, HDMI, DP) eventual dacă intenţionezi să-l schimbi în viitor cu ceva mai mare (Full HD sau peste)?

4. La ce vrei să foloseşti sistemul? Dacă lucrezi în special cu programe specifice de editare foto/video sau profesionale, te rog spune-ne cum se numesc.

5. Vrei să faci overclocking sau nu te pasionează? (Dacă nu ştii ce-i aia overclocking, cel mai probabil nu vrei să faci)

6. E necesar să fie un sistem silenţios sau nu este relevant?

7. Aspectul general este important, vrei realizarea unei teme generale și/sau o carcasă cu panou lateral transparent? Unde va fi plasată carcasa, pe podea, în compartimentul special destinat din birou, pe birou etc?

8. Deţii alte componente pe care ai vrea să le foloseşti cu acest sistem? Dacă da, spune-ne câte ceva despre fiecare, ce model sunt, ce tip, etc.

9. Ai nevoie şi de periferice (tastatură, mouse, mousepad, boxe, căşti)?

10. În cazul în care achiziţionezi un sistem complet, doreşti şi asamblarea lui?

| N0xEterniS a răspuns (pentru vidiinho):

Au! Imi pare rau, nici macar nu m-am uitat la socket.
Da, cum spune el, alege alta placa de baza, sau baga AMD in oc de Intel.
Ai aici o lista cu CPU compatibile cu placa de mai sus :
http://www.cpu-upgrade.com/mb-Gigabyte/GA-AB350-Gaming_3(rev._1.0).html