| anonomam a întrebat:

Imi puteti explica totul despre procesoarele de la AMD?

Răspuns Câştigător
| GaryOfLivia a răspuns:

În general procesoarele de la AMD au mai multe nuclee (cores) față de Intel, din cauza asta ele sunt mai bune la rendering / multi-tasking decat gaming dar nu e mereu cazul.
Totodată au și o reputație proastă cu răcirea; modelele mai vechi întradevăr se încălzeau mai tare dar Ryzen-urile noi nu mai au problema asta.
Vorbind de Ryzen: este o serie de procesoare AMD noi care sunt considerabil mai ieftine decât cele de la Intel și care ofera performanțe cam egale, de aceea multă lume preferă AMD peste Intel zilele astea.

| anonomam explică (pentru GaryOfLivia):

Multumesc de explicatie...dar imi mai poti explica termenii de rendering si multi-tasking?

| GaryOfLivia a răspuns (pentru anonomam):

Rendering-ul este atunci când ai mai multe clipuri video și le editezi pe toate împreună ca să ai un clip mare, asta faci dupa ce ai editat video-ul și acum îl salvezi - îl rendezi.
Multi-tasking e atunci când ai mai multe programe deschise și faci mai multe lucruri deodată, de ex: te joci un joc în timp ce asculți muzică, în timp ce scrii un document in word în timp ce te uiți și la un film. (Bine înțeles că nu faci toate astea, am dat doar un exemplu).

2 răspunsuri: