| TaviTavizm a întrebat:

Imi spune cineva la ce trebuie sa ma uit cand cumpar un laptop pentru gaming? performante avantaje etc. vreau sa-mi iau altul special pentru jocuri si nu stiu la ce sa ma uit.multumesc

Răspuns Câştigător
| SilviaDulcik a răspuns:

Înafară de componente (care ar trebui să fie așa: minim GTX 1050, minim i5-7300HQ și minim 8GB RAM), acesta trebuie să mai conțină:
- slot pentru SSD
- tastatură iluminată
- boxe stereo de bună calitate
- ecran Anti-Glare (bine ar fi să nu fie IPS dar depinde, TN este oarecum mai rapid dar are unghiuri de vizibilitate reduse)
- plăcuță internet Gigabit (nu cred că mai există fără)
- plăcuță wireless cu tehnologia AC (pentru a te putea conecta la rețelele 5. 8GHz, nu numai pe cele 2. 4GHz)

Ideal ar fi să vină laptop-ul cu SSD dar dacă nu vine, îi pui tu unul, este foarte important să ai SSD, sau măcar un SSHD.

| TaviTavizm explică (pentru SilviaDulcik):

Am avut laptop Toshiba satellite c55 - a - 144 i3 avea hard disk si din cauza ca il mai scapam si era zdruncinat aiurea i.am pus ssd (crucial bx200 2.5 inch 240 SATA 6Gb) si vreau sa spun ca e diferenta enorma de la hd la ssd si doar de el eram informat cu privire la performante multumesc pentru comentariu si amandoua intrebarile m.au lamurit insa tu mai mult cu privire la problema mea si vei primi funda in schimb as vrea daca se poate sa imi sugerezi si o marca anume fara plastice si made in china? te rog frumos astept link multumesc inca o data.

| SilviaDulcik a răspuns (pentru TaviTavizm):

Acesta conține aproape tot, mai puțin SSD, dar poate fi montat unul M.2: https://altex.ro/......b-free-dos
Un SSD M.2: http://www.pcgarage.ro/ssd/intel/535-series-120gb-sata-iii-m2-22-x-80mm/

Dar dacă îți permiți, mai bine cumperi pe acesta: http://www.pcgarage.ro/......cklit-2yr/
E același model de laptop dar are i7-7700HQ, mai târziu va face diferența.

3 răspunsuri:
| Brasov1265 a răspuns:

In primul rand trebuie sa te uiti la Placa Video. Apoi, Procesor (o sa vezi ca nu e mare diferenta dintre toate seriile) si memorie RAM. Dar, cand vine vorba de gaming eu nu sunt de acord cu laptop-urile. Gen daca un laptop are GTX1080 si un calculator are un GTX 1080 e clar ca, calculatorul e mult mai bun, si stii de ce? Ei bine, o placa video moderna din ziua de azi e cat un laptop laughing Sper ca ai inteles, Bafta happy Funda?