| kolasin2 a întrebat:

O prietena de a mea si-a cumparat recent un laptop Asus ce a venit cu Endless Os instalat si nu stiu cum sa instalez windows.
Am un CD cu Windows Vista Ultimate si atunci cand pornest laptopul cu cd-ul in el nu se intampla nimic. Iar cand intru in cd si dau pe setup.exe nu se deschide, deoarece Endless OS nu poate executa file.exe. Nu stiu ce sa fac in aceasta situatie.

5 răspunsuri:
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Sa nu isi puna Windows Vista Ultimate. Nu doar ca nu cred ca va merge fiindca, dupa cum ai spus, e un laptop nou, dar e si un sistem de operare foarte prost. Cel mai bine ar fi sa isi ia de pe net Windows 10-le, dar pe UEFI. Adica sa caute Windows 10 UEFI, sa faca un CD/stick bootabil si ar trebui sa mearga. Alt tip de Windows 10 nu va merge, poate doar daca se chinuie putin, deci asta e cea mai usoara varianta.

| kolasin2 explică (pentru anonim_4396):

Mi-a zis sa nu i-au Windows 10 deoarece nu ii place si ca ar prefera chiar si Windows Vista. Dar incerc sa caut macar sa-l am acolo drept plan B.

| Anonim a răspuns (pentru kolasin2):

Nu o sa suporte Windows Vista (cel mai probabil) fiindca este un sistem de operare vechi care nu mai primeste suport iar laptopul este nou. Daca nu ii place Windows 10 sa puna Windows 7 daca reuseste (e mai complicat la laptopurile noi fiindca trebuie sa gasesti drivere care e posibil sa fie sau sa nu fie facute si pentru Windows 7), dar tot asa, Windows 7 UEFI si ar trebui sa mearga.

| kolasin2 explică (pentru anonim_4396):

Bun...am inteles tot pana la partea cu Windows 7 UEFI, care nu stiu ce inseamna

| Anonim a răspuns (pentru kolasin2):

Https://www.youtube.com/watch?v=sDm8rWr3dV8
E un mod de boot si Windows-ul trebuie sa il suporte. Daca nu gasesti deja un Windows 7 pentru boot de tip UEFI ia orice Windows 7 pe 64 de biti (x64) si fa ce face si cel din videoclip si ar trebui sa mearga.