De asemenea, la laptop poți să faci același lucru. Scoți acumulatorii (dacă poți avea acces la ei), scoți cablu de alimentare și desfaci carcasa laptop-ului. Scoți bateria CMOS și memoriile RAM, pe urmă le asamblezi la loc. Foarte posibil, laptop-ul tău nu are o răcire destul de eficientă, folosești un cooler în cazul acesta.
Câteva setări în bios în schimb, pe care ți le recomand la laptop-uri. La fel (F2/F10/Del) pentru bios și la boot selectezi HDD pe prima poziție. Dezactivezi "Power of energy saving"; la "Active processors" selectezi "Max cores" și la Hyperthreading selectezi Enable. În funcție de producător, n-ai specificat ce laptop ai și ce sistem de operare ai pe el.
Să-mi spui dacă te interesează și cooler-ul pentru laptop.
Ce configuratie ai. Spune-ne componentele.
Cel mai probabil atunci cand iti merge prost face ceva in background care il trage in jos.
Începe cu un refresh al plăcii de bază prima dată. Scoți orice alimentare cu curent.
Desfă PC-ul și uită-te pe placa de bază și resetează bios-ul. Scoți bateria CMOS și muți jumper-ul clear CMOS (de pe poziția 1-2, pe poziția 2-3), apăsând pe power pentru a descărca complet componentele.
Verifică să ai toate îmbinările făcute, să nu fie niciun cablu deteriorat. Mută HDD-ul sau ce ai tu (SSD/SSHD) pe un alt port sata.
Eventual poți schimba pasta de pe procesor, dacă reușești.
Acum, conectezi totul la loc și intră în bios (F2/F10/Del).
Du-te la boot options și selectează pe prima poziție de boot hard-diskul. Setează apoi data, formatul de dată și dus orarul corect.
Dacă ai floppy disk să spunem, îl dezactivezi.
Caută opțiunea "Q fan control" și dezactiveaz-o. Odată activată, ea limitează voltajul, asta înseamnă că limitează și funcționarea cooler-ului.
Tot în bios, activează, dacă găsești, opțiunea "Cpu thermal control".
Să-mi spui dacă observi o diferență și modelul plăcii de bază. Eventual ce alte opțiuni ai mai avea în bios. După revenim și la Windows
Am laptop
De asemenea, la laptop poți să faci același lucru. Scoți acumulatorii (dacă poți avea acces la ei), scoți cablu de alimentare și desfaci carcasa laptop-ului. Scoți bateria CMOS și memoriile RAM, pe urmă le asamblezi la loc. Foarte posibil, laptop-ul tău nu are o răcire destul de eficientă, folosești un cooler în cazul acesta.
Câteva setări în bios în schimb, pe care ți le recomand la laptop-uri. La fel (F2/F10/Del) pentru bios și la boot selectezi HDD pe prima poziție. Dezactivezi "Power of energy saving"; la "Active processors" selectezi "Max cores" și la Hyperthreading selectezi Enable. În funcție de producător, n-ai specificat ce laptop ai și ce sistem de operare ai pe el.
Să-mi spui dacă te interesează și cooler-ul pentru laptop.