| Anonim420420 a întrebat:

Salut, de ce uneori imi merge pc-ul de parca as avea i7, iar uneori merge de zici ca e vai de el? Ce as putea face?

Răspuns Câştigător
| GPA a răspuns:

De asemenea, la laptop poți să faci același lucru. Scoți acumulatorii (dacă poți avea acces la ei), scoți cablu de alimentare și desfaci carcasa laptop-ului. Scoți bateria CMOS și memoriile RAM, pe urmă le asamblezi la loc. Foarte posibil, laptop-ul tău nu are o răcire destul de eficientă, folosești un cooler în cazul acesta.
Câteva setări în bios în schimb, pe care ți le recomand la laptop-uri. La fel (F2/F10/Del) pentru bios și la boot selectezi HDD pe prima poziție. Dezactivezi "Power of energy saving"; la "Active processors" selectezi "Max cores" și la Hyperthreading selectezi Enable. În funcție de producător, n-ai specificat ce laptop ai și ce sistem de operare ai pe el.
Să-mi spui dacă te interesează și cooler-ul pentru laptop.

4 răspunsuri:
| Ineys a răspuns:

Ce configuratie ai. Spune-ne componentele.

Cel mai probabil atunci cand iti merge prost face ceva in background care il trage in jos.

| GPA a răspuns:

Începe cu un refresh al plăcii de bază prima dată. Scoți orice alimentare cu curent.
Desfă PC-ul și uită-te pe placa de bază și resetează bios-ul. Scoți bateria CMOS și muți jumper-ul clear CMOS (de pe poziția 1-2, pe poziția 2-3), apăsând pe power pentru a descărca complet componentele.
Verifică să ai toate îmbinările făcute, să nu fie niciun cablu deteriorat. Mută HDD-ul sau ce ai tu (SSD/SSHD) pe un alt port sata.
Eventual poți schimba pasta de pe procesor, dacă reușești.
Acum, conectezi totul la loc și intră în bios (F2/F10/Del).
Du-te la boot options și selectează pe prima poziție de boot hard-diskul. Setează apoi data, formatul de dată și dus orarul corect.
Dacă ai floppy disk să spunem, îl dezactivezi.
Caută opțiunea "Q fan control" și dezactiveaz-o. Odată activată, ea limitează voltajul, asta înseamnă că limitează și funcționarea cooler-ului.
Tot în bios, activează, dacă găsești, opțiunea "Cpu thermal control".

Să-mi spui dacă observi o diferență și modelul plăcii de bază. Eventual ce alte opțiuni ai mai avea în bios. După revenim și la Windows

| Anonim420420 explică (pentru GPA):

Am laptop

| GPA a răspuns (pentru Anonim420420):

De asemenea, la laptop poți să faci același lucru. Scoți acumulatorii (dacă poți avea acces la ei), scoți cablu de alimentare și desfaci carcasa laptop-ului. Scoți bateria CMOS și memoriile RAM, pe urmă le asamblezi la loc. Foarte posibil, laptop-ul tău nu are o răcire destul de eficientă, folosești un cooler în cazul acesta.
Câteva setări în bios în schimb, pe care ți le recomand la laptop-uri. La fel (F2/F10/Del) pentru bios și la boot selectezi HDD pe prima poziție. Dezactivezi "Power of energy saving"; la "Active processors" selectezi "Max cores" și la Hyperthreading selectezi Enable. În funcție de producător, n-ai specificat ce laptop ai și ce sistem de operare ai pe el.
Să-mi spui dacă te interesează și cooler-ul pentru laptop.

| Fury12 a răspuns:

Reseteaza windowsul