| anticocalar101 a întrebat:

Salut! Detin un laptop Amilo notebook pa 5315 si l am cumparat acum 3 ani are Windows 7 x32.
Problema este ca il ultima luna imaginea o ia razna, apoi ecranul se face negru, rosu, verde in functie de culorile care sunt afisate in acel timp.
O rezolvare am gasit o deconectand de la priza, a mers la inceput dar acum nu mai functioneaza.
Am reinstalat driverul, am pus altele aceeasi problema.
Am si o problema cu HDD care se incalezeste mai tare decat procesorul dar n am bani sa l schimb acum, poate fi o problema de la HDD(S-ATA de 250GB)? sau placa video(integrata ATI Radeon HD 3200)
Ultima oara cand am fost l-a un service mi a spus ca trebuie sa inlocuiesc placa de baza si n are rost, problema pe care am rezolvat cu 50 lei plus o curatare la un prieten(acum il curat saptamanal de praf singur dupa ce mi am dat seama ce simplu era), se pare ca sunt foarte buni cei de la service!
Dau funda celui care da un sfat cat mai aproape de problema, sa l duc la service costa prea mult.

Răspuns Câştigător
| viavo a răspuns:

Daca ai pe cineva care se pricepe la electronica spune-i sa schimbe regulatorul de tensiune sa readuca alimentarea hardului la 5 v si sa refaca cablul dintre ecran si placa de baza(placa video)

6 răspunsuri:
| viavo a răspuns:

Salut am avut si eu un amilo seria d au cam aceleasi probleme la ecran este un cablu de la placa video care ar trebui sa il schimbi si la hard trebuie schimbat un regulator de tensiune este o piesa mica cu 3 pini dar daca nu ai cunostinte cat de cat in electronica nu iti recomand sa te bagi

| anticocalar101 explică (pentru viavo):

Raspunsul tau este mai pertinent decat ma asteptam si de aceea ti am dat funda! Am sa ma duc la un service sa mi schimbe ce tocmai ai spus, marca asta de laptopuri au o mare problema la desing si modul in care sunt construite in general.Multumesc frumos pentru raspunsul rapid.

| viavo a răspuns (pentru anticocalar101):

Cu placere dar cred ca servisatul ar fi destul de scump din pacate e de preferat sa il duci la un prieten care stie cum sa faca treaba buna si te costa mai ieftin la servis de calculatoare specializat nu se vor complica sa iti repare de exemplu cablul ei il vor schimba si vei plati si pretul cablului si servisatul si nici in cazul hardului nu iti vor schimba piesa de regulare a tensiuni care se afla pe placa de baza ci vor avea intentia de ati schimba placa de baza si e normal si placa de baza e extrem de scumpa

| viavo a răspuns:

Spune-mi si mie! cum schimbi placa video la un laptp?

| anticocalar101 explică (pentru viavo):

Daca placa video
-este incorporata nu este posibil, o alta varianta ar fi sa ti umperi o placa separata care se coneacteaza prin usb(prea costisitor)
-este dedicata il deschizi pur si simplu si o scoti sau te duci intai la un service si cauti placa respectiva sa vezi daca poti sa o cumperi(chiar si aici majoritatea laptopurilor au 2 placi video incorporata+dedicata dar nu ai ce sa faci)
Daca placa video nu mai functioneaza iti vinzi laptopul la piese
Pentru upgrade nu este posibil, poti doar sa ti iei RAM sau un HDD cu 7200rpm pentru ca majoritatea laptopurilor au HDD de 5400rpm si daca il schimbi ii cresti randamentul cu 33% iar din acest motiv aplicatii, jocurile si filmele vor rula mai fluent decat inainte si mai bine! Sper ca te am ajutat cu acest raspuns

| viavo a răspuns (pentru anticocalar101):

Aia e casi cum ar fi carpeala, ce faci in cazul care vrei sa iesi afar cu lapul? porti placa video si monitorul dupa tine si eventual o darab mare de baterie pentru monitor? si e vorba ca i se incalzeste hdd ul peste masura nu ca ar lucra prost alta chestie e ca repar pc desk, lap si xbox 1 si 360 in teleplan sro cz vreo 5 ani si acum in de pentru uz personal si eu unu nu as vinde un lap rau in momentul in care ma ocup cu asa ceva si am nevoie de componente