Da:
Licentele OEM sunt asociate în general cu software-ul preinstalat pe echipamente noi, adica cu alea deja cumparate si fabricate de producatorii cu care Microsoft are parteneri, adica cu Dell HP Sony etc.O licenta oem are pretul destul de mic.
Oem poate fi instalata doar pe un singur pc, si nu are voie ca hardul sa sufere modificari. Oem o cumperi si online si o activezi pe pc tau, cum am facut si eu
Licenta Retail : este de fapt licenţa completă, care nu îţi impune nicio restricţie, dar în acelaşi timp costă dublu sau chiar mai mult faţă de licenţa OEM,.Pe asta o poti instala pe cate pc vrei tu, fara sa se dezactiveze licenta.
Licenta electronica e asemanatoare ca oem doar ca mai scumpa chiar de 4-5 ori. Ea este vanduta de magazine online precum eMAG. altex si altele. tot asea e un serial number. Eu iti recomand Oem daca vrei ceva ieftin, o gasesti la 6 euro.
Multumesc mult de raspuns, daca mi-ai putea spune si de unde ai cumparat-o?
Desigur poti sa ma adaugi pe discord la numele AleX#3905
Nu vreau sa fac reclama aici, iti spun acolo
Icenţele Microsoft OEM sunt asociate în general cu software-ul preinstalat pe echipamente noi (sisteme desktop şi laptopuri), fabricate de producători cu care Microsoft are parteneriat (ex: Dell, HP, Sony, Acer, Asus). În anumite cazuri, pot fi şi pe sisteme asamblate de retaileri, dar acest lucru se face de obicei la cererea clienţilor.
Licenţa Retail este de fapt licenţa completă, care nu îţi impune nicio restricţie, dar în acelaşi timp costă dublu sau chiar mai mult faţă de licenţa OEM.
Există două subcategorii de licenţe Retail: FPP (Full Package Product) şi GGK (Get Genuine Kit). Prima subcategorie presupune achiziţionarea pachetului (cutie conţinând kitul, licenţa şi documentaţia produsului) presupunând că nu aveţi deja sistemul instalat pe PC.
Eu am cumparat o licenta Windows 10 de la G2Deal.com cu cca 13$ si merge perfect.
adydeadyeokk întreabă: