| dNgcS a întrebat:

Salut TPU !
Am o problema legata de pc...
Cand il pornesc imi apare eroarea " 1394 guid are invalid in both cmos and flash" ... din cate am citit pe internet trebuie sa golesc memoria CMOS dar nu stiu cum .
Va rog frumos ajutati-ma !

Răspuns Câştigător
neluL
| neluL a răspuns:

Pai cu ce sa te mai ajut? Te inregistrezi aici http://forums.ocworkbench.com/register.php si apoi pune o intrebare la sectiunea ->>>PC Problems, Mainboard and Graphics card troubleshooting de genul Va rog frumos sa-mi dati si mie fisierul fwguid.exe pentru placa de baza...aici scrii modelul tau de placa de baza. (Please give me nice and me fwguid.exe file for the motherboard... Thanks in advance) Inainte de a scrie intrebarea sa dai datele despre sistemul tau.

3 răspunsuri:
neluL
| neluL a răspuns:

''Din cate am citit pe intarnet'' iti trebuie fisierul fwguid.exe pentru placa ta de baza si ID-ul dispozitivului firewire, care e un nr ce se afla pe o eticheta lipita pe conectorul floppy de pe placa de baza
http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t252337.html

Ca sa golesti memoria CMOS trebuie sa scoti bateria de la BIOS! CMOS`ul este o memorie de tip RAM care are nevoie de alimentare (baterie), cand scoti bateria CMOS`ul, toate setarile se golesc si se revine la setarile initiale. In CMOS mai sunt pastrate si data, ora, informatii de sistem...
Cand scoti bateria, fie ca o schimbi fie ca o pui la loc, toate setarile facute de tine in BIOS se sterg. In caz ca bateria actuala si-a pierdut capacitatea de fiecare data cand vei porni calculatorul vei primii setarile implicite. Daca bateria este buna,se vor pastra setarile care le faci la data, ora, sistem.
Bafta!

| dNgcS explică (pentru neluL):

Am facut asta dar tot asa happy... si am citit ca pot lua fisierul fwguid.exe de pe ocworkbench dar nul- gasesc sad ma puteti ajuta?

| dNgcS explică (pentru neluL):

Am facut asta dar tot asa happy... si am citit ca pot lua fisierul fwguid.exe de pe ocworkbench dar nu-l gasesc sad ma puteti ajuta?