| RxnDan a întrebat:

am si eu o problema si nu stiu cum as putea sa o rezolv. Este vorba despre Far Cry 4 l-am instalat de curand si am cateva nelamuriri. tin sa mentionez ca am jucat Far Cry 1, 2, 3, si Bllod Dragon si merg ok fara probleme sau lag. Pc are urmatoarele componete: Win 10 Pro 64biti procesor Intel i5 3570 8gb de ram ddr3 si placa video Amd Radeon Hd 7000 Series 1gb cu shared pan la 4gb(asa scrie la sistem Memorie totala aprox 4848mb, memorie afisaj(Vram1008mb) Memorie partajata 3840mb) nu stiu ce inseamna asta dar din cate am citit pe net ca merge sai maresc memoria pana la 4gb, dar nu stiu cum sa o fac) Problema este ca intra in joc(far cry 4) merge putin in lag cat vb ala acolo, si exact in prima plansa cand ajung la prima usa care se deschide se blocheaza si apare iconita de la win ca ceva a impiedicat sa ruleze jocu si aia e..trebuie restart si acelasi lucru din nou cand incerc sa joc. Sa fie de la placa video, caci la cerintele jocului procesoru si rami lucreaza peste 100% mia rezultat la un sondaj doar placa video a fost cea care a iesit sub. Acum nu stiu ce sa cred, astept cateva opini de lamurire ce trebuie sa fac sa ruleze cum trebuie, de la cei cunoscatori. Multumesc frumos

4 răspunsuri:
| SilviaDulcik a răspuns:

Far cry 4 este mult mai pretențios față de Far cry 3. Eu l-am jucat pe R7 370 cu totul în maxim la 1080p și am blocat cadrele pe secundă la 30.

Nu ai specificat exact modelul plăcii video.

Familia Radeon 7000 de la AMD este destul de mare: 7730, 7750, 7770, 7850, 7870, 7950, 7970.
Ce model ai mai exact?
Memoria aia de 4000MB pe care o vezi acolo se referă că poate să mai "fure" din memoria RAM încă 3000MB, însă nu te ajută cu nimic, este mult mai lentă decât memoria proprie.

Instalează din nou DirectX și restul de fișiere necesare (ar trebui să ai executabilele lor în folderul jocului) și poate o să îți funcționeze.

| RxnDan explică (pentru SilviaDulcik):

..In primul rand mss de raspuns..si sunt uimit cum printre gamerii exista si fete ceea ce au pasiunea asta laughing) ..Nu stiu ce sa cred cat de pretentios sa fie, mai decat F.Cry Primal sau 5. tinand sa precizez ca la specificatile celor doua, sunt compatibile cu componentele Pc-ului meu cat sa ruleze macar in Low/Medium. Nu prea stiu ce ai vrut sa zici prin : 1080p si cadre, unele chestii ma depasesc ..eu las jocul asa cum se instaleaza el sa ruleze.
In legatura cu placa video, chiar am cautat si pe net dar nu am gasit exact modelul...simplu asa imi apare si in dxdiag si in cpu-z. \Amd radeon 7000series..nu e specificat ce model este..Stiam ceva ca se leaga de Rami pentru marirea memoriei ei,dar am crezut ca o pot face si manual din win sau bios, am cautat dar nimic. Cred ca o sa o schimb, dar ideea e, caci nu este normala, e cumva small nu ca o placa video normala, caci cea veche de pe sistemul vechi o Nvidia gt 210 de 1gb nici nu merge sa o montez in locul asteia, nu incape in carcasa caci altfel as fi schimbat-o sa vad daca e vreo diferenta.
Oricum iti Multumesc pentru raspuns, voi incerca sa fac cum mai indrumat. Mersi Frumos!

| SilviaDulcik a răspuns (pentru RxnDan):

1080p este rezoluția 1920x1080
Cadre pe secundă = FPS.

Nvidia GeForce G210 este mult mai slabă față de ce ai tu acum, sunt sigură de asta.

| RxnDan explică (pentru SilviaDulcik):

..Am inteles, stiam de asta dar nu stiam de termeni prescurtati.O sa-i dau o rezolutie mai mica, dar nu cred sa fie vreo schimbare.Am facut cu mi-ai zis am umblat si la setari si i-am dat totul pe Low, dar degeaba acelasi lucru mi s-a intamplat, acolo ma scoate. Am instalat si F.C. Primal am jucat putin, intr-adevar mrg putin in lag, dar e ok ruleaza fara probleme. Tind sa cred ca lipsete vreo partitie din joc, intelegi ce vr sa zic, nu e complet la instalare si de aia cu eroarea, o sa caut altul si il reinstalez sa vad daca mai face la fel si voi reveni cu vesti.Mss inca o data!