| Al3x998 a întrebat:

As vrea sa stiu care este diferenta intre 128bit si 256bit la placi video, daca esti o diferenta mare, ce inseamna, la ce ajuta. Multumesc!

Răspuns Câştigător
| TheOneTime a răspuns:

Nu este prea mare diferenta. Atunci cand iti cumperi o placa video, memoria VRAM conteaza si Clock Speedul. De exemplu o placa video pe 128 bit cu memorie de DDR5 este mult mai buna ca una de 256 bit pe DDR3. Asa ca atunci cand cumperi o placa video, nu e nevoie de te uiti la aceasta specificatie.
Sper ca te-am ajutat!

4 răspunsuri:
| AstroNoot a răspuns:

Specificatia asta conteaza cateodata, mai mult sau mai putin.Acel numar reprezinta numarul de biti pe care procesorul grafic le proceseaza odata.Conteaza la ecranele mari, si la jocurile cu multe detalii

| Al3x998 explică (pentru AstroNoot):

Eu am un gigabyte gtx 1050 ti windforce oc 4gb 128bit gddr5. Ar duce gta 5 la high-very high? 128bit ar fi de ajuns pentru detaliile din gta 5?

| AstroNoot a răspuns (pentru Al3x998):

Duce foarte bine.Peste 60FPS

| Al3x998 explică (pentru AstroNoot):

Si am ca procesor un Amd fx 8310 4, 3ghz 8cpu, tot +60 va duce? Vreau sa mentionez ca am avut inainte un gigabyte rx 460 4gb 128bit si ducea gta 5 la high in 70-80fps ("cand mergeam pe jos") si cand "mergeam cu masina" aveam 40-50fps, si ma deranja + ca pe un site arata ca rx 460 avea bottleneck 26%, cu gtx 1050 ti are bottleneck 7%, nu imi pot permite ceva mai scump sa am 0%. Site-ul ala imi recomanda r9 290 care e 1500 lei (0% bottleneck) si nu imi permit.
Tu ce zici voi avea 60+ la very high?