| YYbichkYY a întrebat:


De ceva timp incerc cu un prieten sa ne jucam minecraft cu hamachi si nu reusim nicicum sa il facem sa ne mearga. Stie careva care ar putea fi cauza?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Salut! Păi, care din voi este deținătorul serverului? :) E un pic complicat, dar voi încerca să fac ce pot, bine?
Hamachi e foarte bun pentru serverele de orice tip aș putea spune, doar că, există niște probleme la acest progrămel. Puteți încerca amândoi să faceți ceea ce urmează să vă spun, ca să fiți siguri că aveți amândoi exact unul și același lucru.
1. Disable Firewall - din Control Panel\System and Security\Windows Firewall.
2. (mie mi-a mers, e o problema cu Tunneling de la Hamachi, prietenii mei au întâmpinat-o de câteva ori și nu aș vrea ca și alții să o aibă) Uninstall Hamachi.
3. Intră pe http://www.mediafire.com/file/n3aun25gq57dz61/Hamachi+Fix+By.hackerz.rar și descărcă fișierul.
3*. Dacă nu ai WinRAR, ia-ți-l de pe internet.
4. Deschide arhivarea, intră pe folderul din arhivă.
5. Instalează doar 1.hamachi install.msi (în caz de nu merge după ce faci toți acești păși, încearcă să instalezi si 2.hamachi Update.msi)
6. Acum ar trebui să vă meargă Hamachi, fără să existe problema de Tunneling / să fie blocat de la Windows Firewall, dar în cazul în care nu vi se deschide nici acum Hamachi, încearcă așa: Start -> Scrie services -> Intri pe prima -> Caută LogMeIn Hamachi Tunneling Engine -> Click dreapta pe acesta -> Selectezi Restart / Stop si Start.
7 PENTRU SERVER URMEAZĂ. Acum Hamachi e 100% funcțional (așa cred). Serverul acum... Ia-l de pe https://minecraft.net/en-us/download/server (sper că nu vrei cu moduri și pluginuri, că vă trebui să-ți fac videoclip xD)
8. Intră în locația fișierului tocmai descărcat, mută-l într-un fișier pe care îl creezi și numești, să spunem, Minecraft Server, redenumește programul descărcat în server.
9. Crează un New Text Document în același fișier cu serverul.
10. Deschide-l și... Ceea ce urmează, e foarte important deoarece e o preferință! Că să afli de câtă memorie RAM dispune calculatorul tău, intră pe proprietățile acestuia dând click dreaptă pe Computer și Properties. Eu am 8 și folosesc 4 pentru server, 2 pentru clientul Minecraft și 2 pentru Desktop. Fiecare 1024M înseamnă un RAM, fii atent cum îi folosești, fiindcă poate afecta performanta calculatorului și să cauzeze foarte multe frame-dropuri. Copiază DOAR ce scrie mai jos dacă ai 8 RAM, iar dacă ai 4 RAM, modifică ambii ''2048'' în ''1024'' și introdu-l în acest New Text Document:
java -Xmx2048M -Xms2048M -jar server.jar nogui
8. După ce ai introdus acest cod, poți să salvezi fișierul și să îl numești start.
9. Intră din nou pe start (New Text Document-ul redenumit) și selectează File -> Save As -> LOCAȚIA SĂ FIE EXACT CEA CU A SERVERULUI -> iar la file name, asigură-te că pui numele de ''start.bat'' doar că fără ghilimele -> Save.
10. De acum vei deschide serverul cu acest start.bât proaspăt apărut în fișierul serverului. Deschide-l. O să îți spună că trebuie să fii de acord cu termenii de utilizare sau ceva similar. Închide-l. Iar apoi, intră în eula, iar în loc de ''false'' pune ''true''. Salvează-l
11. Start din nou, îl lași să pornească, îl închizi, iar apoi, la Notepad-ul server (PROPERTIES File, nu Executable Jar File), e important să fie următoarele setări:
max-players=de câți jucători să dispună serverul
server-port=25565
server-ip=STRICT IP-UL DE LA HAMACHI, acela de IPv4, NU IPv6, al DEȚINĂTORULUI acestui server
level-name=orice nume îți dorești pentru lume
white-list=false
online-mode=false
level-seed=optional, ce seed vrei să îți pui, dar va trebui să ștergi fișierul world din server pentru a crea această lume nouă
motd=cum vrei să se numească serverul atunci când intră lumea pe el.
12. Acum, ar trebui ca amândurora să vă funcționeze Hamachi cum trebuie și ca unul din voi să fi făcut serverul, întocmai cum am spus. Poți testa să vezi dacă funcționează dând start (de aceea l-am și numit start, fiindcă dăm start :) )
13. Fii atent, acum, cel care deține serverul, copiază ip-ul PROPRIU v4 de la Hamachi și se conectează cu acesta (în cazul în care nu merge, poate pune portul :25565), cât și ceilalți, copiază TOT IPv4-ul DEȚINĂTORULUI (și dacă nu merge, poți pune și la port :25565) și se conectează la server.
Ar trebui să meargă, sper... Mie mi-a mers când am avut problemele astea, și am făcut de cel puțin 20 și ceva de ori servere de Minecraft (cel mai greu a fost cu Moduri ȘI Pluginuri, dar a fost o experiență de neuitat). Sper să te ajute! Chiar am muncit și aș fi foarte deprimat să aflu că nu vă funcționează serverul! Să îmi spui, te rog, dacă ți-a mers!

| YYbichkYY explică (pentru anonim_4396):

Mi-a mers mersi mult

| Anonim a răspuns (pentru YYbichkYY):

Pfiuh, ce ușurare, dacă îți vine să crezi, nici eu nu eram sigur dacă va funcționa. Mulțumesc și eu oricum pentru fundă! happy Dacă mai alte nelămuriri legate de Minecraft, îmi poți accepta cererea de prietenie, ca să văd mai ușor întrebările tale (în caz de vor exista pe viitor).

2 răspunsuri: