| slizzer a întrebat:

De curand am vazut ca linux este gratis si m-ar interesa sa il iau si eu. Toata lumea spune ca nu exista virusi pentru linux sau ca exista foarte putin, ca linux este prost pentru jocuri dar am vazut ca multi au linux si se joaca fara probleme. Am vazut ca exista mai multe variante de linux ca de exemplu Kali care cica e cel mai bun pentru partea de programare si hacking sau Ubuntu care cica e cel mai bun linux pentru gaming. Eu unul as vrea sa imi iau linux kali pentru ca vreau sa incep pe partea de programare si hacking ( pentru ca mi se pare ceva foarte interesant ), dar si partea de gaming ma intereseaza pentru ma joc destul de mult pe PC. Spuneti-mi ce linux ar trebui sa iau si de ce. Mersi anticipat.

2 răspunsuri:
| IntunericulNinja a răspuns:

Salut!
Iti raspuns la fiecare intrebare!

1 Linuxul este de mult timp bagat si da este gratis de ceva timp.

2 Sunt putini virusi in linux fata de un Windows care are (1 milion de tipuri de virusi si erori) la Linux are in jur de 10-200 maxim.

3 Fiecare Linux difera ca mic exemplu diferenta dintre:Windows XP cu un Win7 am luat o diferenta mai simpla.

Sunt o gramada dar in lista celor mai bune sisteme linux sunt:
Linux Mint, Ubuntu, Kali, Fedora, OpenSUSE si Elementary.

| Zinus a răspuns:

Linux nu are virusi, de obicei este vorba de brese de securitate ale unor programe, dar sunt rezolvate rapid. Poti sa joci jocuri pe linux, dar nu o sa-ti meaarga toate. Diferentele dintre distributiile linux difera, de obicei de tipul de pachete (.deb,.rpm, etc) si de programele instalate. Eu iti recomand pentru inceput Linux mint sau Manjaro.