| ionut6709 a întrebat:

Salut TPU, deci parintii mei vor sa imi cumpere un pc nou, deoarece acesta pe care il am sa virusat si mai e si foarte vechi.Ei vor sa faca o rata sa cumpere mai multe, pc-ul meu sa fie maxim 1700-1800 lei.Intrebarile sunt:
-Pot sa cumpar piesele in rate pentru pc, deoarece nu sunt foarte performante pc-urile gata construite?
-Ce ar fi mai bine sa aleg dintre un PC la 1800 lei un PS4 sau un XBOX 360/ONE?
-Pe un PS4 SAU XBOX pot sa descarc jocuri gratis, de exemplu GTA V, CSGO si altele?
-In cate FPS-uri imi va merge GTA V pe PC/XBOX 360, ONE/PS4 si in ce setari LOW/HIGH/VERY HIGH/ULTRA.

6 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Recomand pc pe piese. Consolele sunt faine dar daca nu ai bani de jocuri pentru xbox one /ps4 si nu platesti subscriptie ca sa le primesti pe cele gratis o sa te cam uiti la ele cum strang praf. Xbox 360 nu merita din start daca vrei sa joci ceva actual. Piesele se monteaza cu cel 100 de lei complet, daca le iei de pe pc garage ai optiunea asta. Nu merita gata asamblat de obicei fie procesorul fie placa o sa fie slabe.

Răspuns utilizator avertizat
| Wheizii a răspuns:

1.Poti sa cumperi piesele pentru pc (placa de baza, placa video, procesorul) in rate, dar e mai greu si te complici cu multe rate.Ai dreptate ca este mai ieftin sa iti faci singur un pc pe piese si sa nu il cumperi deja gata facut, este mai scump gata facut. Dar este o problema, cine iti face pc-ul? Adica cine iti pune piesele, sa te gandesti si la asta. De obicei, pc-urile deja gata facute sunt mai bune pentru ca sunt special facute si concepute sa fie asa, dar exista si exceptii.
2. Eu iti recomand o consola, orice vrei tu PS sau XBOX, de ce?! Pai in primul rand este mai ieftin decat un Pc, iar aici este partea interesanta, daca tu vrei doar sa te joci, atunci cumpara o consola, in primul rand jocurile de Xbox sau PS, sunt special facute si nu ai nevoie sa-ti faci probleme daca iti merge sau nu.
Daca nu ai pretentii mari sa se vada perfect, atunci consola este perfecta pentru tine. La pc este posibil sa se vada mai bine pentru ca e mai complex la grafici, o sa-ti las un link mai jos ca sa vezi diferenta de grafici.
3.Pe Xbox sau PS4 nu exista CSGO, dar exista gta V, poti sa descarci gratis singeplayer-ul, daca vrei sa joci multiplayer, ar cam trebui sa il cumperi. Iti recomand iar o consola ca sunt mai ieftine jocurile, de exemplu la Altex GTA 5 este 109 lei ( iti las link mai jos), iar pe Steam (adica pe pc) este 60 euro, adica 272 lei.
4.Nu iti face probleme de FPS-uri la console pentru ca jocurile sunt special facute pentru console, ele nu au componente ca pc-urile, este adevarat ca nu o se vada ca pe pc, dar nici mare diferenta nu este.La pc pentru ca au placa de baza, video, procesor etc, atunci cei care fac jocuri de pc pun mai multe optiuni de grafici, in funcite de componente.
In CONCLUZIE, recomand o consola pentru ca e mai ieftine, nu ai probleme de fps-uri si jocurile sunt mai ieftine, consola e si mai mica, poti sa o pui intr-o geanta si te joci la mare la televizoru in camera.
Link-urile cu preturile la GTA 5 - Xbox http://altex.ro/......5-xbox-360 Pe Steeam http://store.steampowered.com/app/271590/Grand_Theft_Auto_V/
Iti recomand sa te duci la cineva cu o consola sa te lase sa te joci putin sa vezi daca iti place, o sa-ti placa. Bafta la alegere si sper ca te-am ajutat. Poti sa-ti cumperi consola si la mana a doua ca nu are nimic, numai sa ai grija ce cumperi.

| Stefancalin1997 a răspuns (pentru Wheizii):

Consolele au componente la fel ca pc-ul ram, cpu, gpu, hdd, si cs go este pentru xbox one si ps3 probabil ca si pentru ps4 curand.