| AndreiNegru a întrebat:

ma ajuta cineva? De ce hackerii imi fura conturi? Adica nu cred ca sunt hackeri dar pe uplay nu stiu daca e la toate jocurile dar de unde imi stiu emailul?
Eșec de conectare
, Algeria
18 aprilie, ora 8:55
Eșec de conectare
Tra Vinh, Vietnam
15 aprilie, 7:40
are si IP dar e anonim. Degeaba imi schimb eu email daca imi stiu email. De fapt daca am o parola puternica din 16 charactere, exista riscul sa raman fara conturi daca am la toate conturile?

Răspuns Câştigător
| Jassmina a răspuns:

La fiecare cont de: game, aplicatie, email, trebuie sa ai o parola diferita, din 16-20 de caractere diferite, cu litere mari si mici + cifre amestestecate, ca nici un hacker sa nu ti le poate sparge.
NU UITA: sa scrii ID-ul, adresa de email si parola la fiecare program, aplicatie sau joc, intr-un caiet sau undeva, pe ceva ce nu arunci, ci pastrezi bine foarte bine.

Hai sa-ti dau un exemplu de parola greu de spart:
AbC23Tn%5NN02bs$

| AndreiNegru explică (pentru Jassmina):

Da dar nu stiu hackeri ca mai am alte conturi. si nu cred e usoara e nici usoara nu e dar e cu 16 charactere. deci aia incerca sa-mi sparga contul de uplay dar nu reusesc.

| AndreiNegru explică (pentru Jassmina):

Si oricum am fost spart pe origin dar l-am recuperat cu ajutorul support-ului. deci sansa e ca daca am site-uri cu multe key etc. si imi aduc aminte ce-am cumparat pe ala recuperez contul.

| AndreiNegru explică (pentru Jassmina):

Da dar si la parolele astea grele poate uit conturile pentru ca trebuie sa retin la fiecare cont in parte. si daca am bagat o parola din 16 e parola puternica? dar nu am bagat am bagat nume. din 16 charactere.

| Jassmina a răspuns (pentru AndreiNegru):

Hackerii stiu ca ai mai multe conturi, deoarece te vad online, totul porneste de la adresa unica de IP, a casei tale, cu conectarea la internet.

| Jassmina a răspuns (pentru AndreiNegru):

Ti-am explicat doar, parolele nu se uita daca le SCRII intr-un caiet sau carnet si le pastrezi in casa, la loc sigur, unde tin ai tai actele.
NU se memoreaza parolele, ca le poti uita la un moment dat si risti sa te autoblochezi singur, fara sa mai poti intra in acel cont.
Inca o regula de aur: niciodata nu folosesti aceeasi parola la mai multe conturi.

Fa-ti un carnetel cu parole, unde scrii:
-numele site-ului, linkul sau aplicatiei
- adresa electronica a acelui site
- User name-ul tau
- adresa de email folosita
- parola
Si asta pentru fiecare aplicatie si site in parte!

| AndreiNegru explică (pentru Jassmina):

Daca nu am o parola puternica doar depinde daca o ghicesc. si am support si am din 16 charactere si parola nu e diferita e acelasi cont e ceva?

| Jassmina a răspuns (pentru AndreiNegru):

Am mai spus, daca tu ghicesti parola, atunci si hacherul o poate ghicii, ca-i usoara, chiar daca are 16 caractere.
Chestia cu suportul este relativa, fiidca suportul nu te poate proteja daca hackerul are deja user name-ul si parola ta si se logheaza ca tine.

| AndreiNegru explică (pentru Jassmina):

Pai da dar mi sa mai furat parola de la steam ca am intrat pe un site si la origin era numele meu sau de aia mi s-a furat contul de origin! dar le-am putut recupera. daca ghiceste ala nu e hacker + nu e nume de persoana. laughing nici data nu e nici Oras nu e chiar asa de usoara parola big grin daca pune nume de persoane sau nu poate fii sparta. sau nume de tara.

| AndreiNegru explică (pentru Jassmina):

Parola sunt din litere si cifre la final adica e un nume din 13-14 litere.
si cifre. 3 cifre. dar nu e chiar atat de usoara ca nu stie cifrele. poate sa fie 123-666-434 deci sansa sa fie sparta cat e?

| AndreiNegru explică (pentru Jassmina):

Si ba da Origin mi la recuperat a avut acces la contul meu de Origin a schimbat parola email si numele dar cand am vorbit pai am vorbit de 1-2 ori sau de 3 ori ca a spus ca trebuie protejat contul. ori va fi suspended. si l-am protejat. deci support blocheaza daca contul a fost spart. si nu mai are acces la jocuri si plange hackerul
sad

| Jassmina a răspuns (pentru AndreiNegru):

Daca in trecut ai mai folosit parola asta, poate fii ghicita usor.
Poate fii ghicita si asta: AndreiNegru2004 - unde ai numele tau si anul nasterii, in coada...
Orice ai mai folosit in trecut, este usor de ghicit.
In plus, parolele cu cifre la coada, sunt usor de ghicit, fata de cele care au cifre intercalate printer litere cu caractere mari si mici, de genul:
AnDREi15negrU335

| AndreiNegru explică (pentru Jassmina):

Si inca ceva! conturile mele sunt in baza lor de date! daca arat eu un cod de produs ca am cumparat un joc. sau o poza ceva sau email prima logare ca sunt din RO si e din RUS sau japonia. sau un alt nume de tara. support va vedea ca contul nu ii apartine si il vor recupera daca le dau nr telefon email etc.

| Jassmina a răspuns (pentru AndreiNegru):

Un hacker adevarat, intra clandestin in retelele oamenilor, in special la cei care nu le au protejate si un alt cont de IP sa se logheze data viitoare, deci nu-i chiar atat de greu de spart un cont, mai ales daca parola este aceeasi, cu o cifra schimbata in coada.
Lucrez pentru o firma de IT si iti pot spune mii d ecazuri cu hackeri.
In orice caz, la tine nu-i pericol de nimic, ca jocurile nu sunt o pierdere, cum sunt accesul la date personale, la conturi bancare samd.

| AndreiNegru explică (pentru Jassmina):

Am inteles! pai nu e aceeasi parola si de aia am schimbat ca parolele de la conturi era Dark999Ale era din 10 acum e din 16-17. era foarte usoara de spart.

| Jassmina a răspuns (pentru AndreiNegru):

Tu tot nu intelegi, nu?
Un hacker destept intra prin retelele neprotejate din RO si asa ajunge la contul tau. la o posibila plangere si verificare, se poate constata ca ai fost hacuit de copilul vecinului (ca exemplu folosesc asta), care are si el un PC, neprotejat si virusat, fiindca intra pe toate site-urile si nu stie prea multe de protectie samd.

| AndreiNegru explică (pentru Jassmina):

De fapt un hacker destept sparge din prima conturile hackeri astia de pe Uplay spune esuat rolling on the floor) nu stiu de unde imi stiu email cred ca baga email. la nimereala si nimereste email dar parola nu o nimereste. e din 16. + ca am si support si un hacker ne destept face prin ghiceste parola. ala nu e hacker. si vorbesc despre conturile de jocuri nu despre tinkode. tu ce ai spus acolo e despre tinkode.

| Jassmina a răspuns (pentru AndreiNegru):

Emailul tau este foarte usor de aflat, de pe toate site-urile si paginile pe care umblii si-ti faci conturi.
Si nu vorbesc doar de jocuri, eu vorebsc la modul general, despre hackeri masivi, care nu ataca contuirle copilasilor sa le fure parolele de jocuri, ci frime mari, corporatii, unde au acces la documente secrete, conturi bancare samd.
Tu culca-te pe o ureche ca esti protejat, dar continua sa iti faci cont cu adresa asta de email pe toate site-urile si vei fii din nou atacat sau virusat.

| Mosotti a răspuns (pentru Jassmina):

Nu parola e de vina la el, altceva e, o avea un soft de spionare pe calc, bine banui ca nu a pus un pas 12345, banui ca a pus o parola decenta totusi. De aia am zis sa curete calcul, sa rada windowsul.
Cine stie pe ce site a intrat, pe ca link a apasat. Si daca are soft de spionare, orice baga, e trimisa la smecher, sau intra el si vede lista.
Exista niste softuri de nici nu sti ca-s instalate.

Depinde si domeniile de mail adica sa nu fie @xcore.com, sa fie yahoo, gmail, din astea.

| Mosotti a răspuns (pentru Jassmina):

Exact! cineva ii vede ce face pe calc, se poate spiona si pe reteaua Wi-Fi de la telefon conectat la un router wirelass, la o retea.
Dar si pe reteaua de net fixa. Se folosesc Sniffere si aia e.

De ex o nebunie pe vremea cand era net pe cablu TV.
Venea, baga cablu in ce dracu avea ala care simula ca da net, ala intra pe yahoo, pe google, ca ala avea server cu de toate, asta baga toate pasurile posibile, ala le fura, apoi conecta cablu la reteaua adevarata. Era f greu si f ingenioasa metoda, te dadeai de la firma de cablu si nici un locatar nu te baga in seama.
Bagi acolo sa intri pe mail, intra undeva dar vezi ca mailu e gol, era si serviciu de mail.
Acuma te loghezi cu user si pas din casa, nu stiu daca mai poate interfera pe cablu din tablou.

Bine nu faceai asta pentru nimic, faceai de ex cand vroiai sa furi un pas de moderator, admin pe undeva.
Nu am vazut! Doar am auzit prin 2003-2004 de asta, ca o fi fost asa sau nu, nu stiu.

25 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Nu toate site-urile/programele au conexiune securizata (https):
https://valeriutihai.com/motive-conexiune-criptata-https/
https://www.thc.ro/......at-ssl.png
Inca mai sunt site-uri care au doar http.
Eu am facut ca browserul de internet (mozilla firefox) sa ma avertizeze daca este pe cale sa dau clic pe un site nesecurizat.
https://www.academiademarketing.ro/......rizata.jpg
Deci nu mai intra pe site-uri sau programe nesecurizate.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Activeaza 2FA si sanatate. Nu conteaza cit de lunga e parola, daca nu ai activat 2FA. Plus ce s-a mai zis aici, parole diferite pentru fiecare cont. Nu trebuie ca cineva "sa stie" unde ai conturi - daca un singur set email/parola e spart, dupa aia ei vor incerca respectivul set la zeci/sute/mii de site-uri/servicii populare. Vezi aici - https://support.ubisoft.com/......mobile-app

| GabiDumitrescu a răspuns:

Daca ai parola puternica - si NU ACEEASI LA TOATE CONTURILE! - mai activezi si 2FA, apoi stai linistit. Probabil ti-a fost spart un cont sau a ajuns adresa de email publica si oamenii incearca. Si eu am patit, nu ma stresez deloc. Ca sa imi intre in conturile importante ar trebui sa aiba acces direct, fizic, si la telefonul meu, deci...

| Mosotti a răspuns:

CIne stie ce prostii au intrat in calcul tau, reinstaleaza windows-ul sa vedem, mai sparge? TI-o fi bagat un soft de spionare, ai intrat pe cine stie ce site si aia e.
Nu prea are cum sa sparga daca pui o parola mai decenta.
Asa ar ramane toti fara mailuri, ar fi fost o regula.

E altceva, curata calculatorul si vezi, macar elimini o cauza posibila. Poate ai pus aceiasi parola ca la contul de la jocuri, nu stiu.

| cfrtobias a răspuns:

Nu folosesti si proxy cumva? si sa ai din cauza asta

| AndreiNegru explică:

Aa sa-mi raspundeti ca la toate conturile e parola respectiva din 16 charactere!