| iSamy a întrebat:

recent mi-am luat un laptop de tip Asus x541U, care are i3-6006U,4GB Ram, nVidia 920M dedicata de 2GB + placa video integrata Intel Hd Graphics 520. Pe site-ul de unde l-am luat cineva spunea ca merge lejer GTA V pe medium-high in 65-75 fps + multe alte jocuri la rezolutii inalte. Spunea adevarul acel om, sau imi cumpar GTA 5 degeaba?

2 răspunsuri:
| bogdan324 a răspuns:

65-75 are de abia un gtx 850m pe setarile alea si asta pe rezolutie 720p, nu fullhd.Tin sa mentionez ca un 850m e mult mai puternic ca 920m-ul tau.
In primul rand procesorul tau NU e destul de rapid sa mentina nici macar 50fps-uri constant, hai zicem un 30-50 duce dar nu o sa ai fps-uri mari constant.
In al doilea rand ram-ul nu este de ajuns ca sa joci gta 5 decent, jocul are nevoie de minim 8gb si asta pentru singleplayer nu online, acolo cu 8gb ram e jucabil dar se mai inteapa, ideal ar fi 12gb ram in sus.De ce minim 8 pentru singleplayer? Pentru ca dupa ce te vei juca cateva minute, vei constata ca o sa iti dispara strazi, cladiri etc si ti se va bloca odata la cateva secunde, asta fiindca jocul va ajunge la limita memoriei ram.
In ultimul rand, placa video sa zicem prin absurd ca are putea sa iti tina 50-60fps,dar oricum va fi limitata de procesor deci e aceeasi treaba ca si cand ai avea o placa video mai slaba,totusi si placa este slabuta, da vei putea juca cu unele setari pe high, ca si asa daca joci doar pe low o sa ramana putin de tot o parte nefolosita din puterea placii si o sa iti mearga chiar mai prost decat daca ai juca pe high, ca atunci cand joci pe low placa incearca sa traga mai multe fps-uri dar procesorul nu duce si asa te alegi cu blocaje, deci e chiar recomandat sa joci cu setari mai mari cand ai placa video mai puternica decat duce procesorul.
In concluzie, Daca iti mai pui minim inca 4gb ram, vei putea rula gta 5 singleplayer decent cu 30-40fps cu unele setari pe high, dar daca vrei online, nu recomand mai putin de 12gb.

| notefree a răspuns:

65-75 pe naiba
Un gt 920m ruleaza gta 5 cu un fps in jur de 40 de frame-uri pe rezolutie 768p si setari pe mediu