| Tiberiu_Costea_1993 a întrebat:

Salutare, am si eu o problama, am un laptop gaming de la Asus cu procesor i7, 8 Gb ram si placa video Geforce GTX 950. Problema este ca de 2 zile imi merg prost jocurile, nu sunt originale, dar pana acum nu am avut probleme, si chiar nu mai m-am jucat de ceva vreme mai ales ca sunt cu munca si nu prea am timp, dar de exemplu astazi am avut chef de Max Payne 3, si dupa ce l-am instalat si am optimizat setarile la grafica si tot merge foarte sacadat, si am incercat si cu alte jocuri care le aveam instalate cum ar fi GTA V, care la fel imi mergea bine si acum merge foarte prost. am incercat sa actualizez si driverul de la placa video si nimic. Mentionez ca laptopul mai are si placa video integrata, un Intel HD Graphics 530 de 3390 MB asa cum imi apare la setarile display-ului. Acum nu sunt sigur cu care din placi ruleaza jocurile, desii eu am setat din setari sa ruleze cu Nvidia, am senzatia ca ruleaza cu cea de la Intel... ce spuneti?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Pai daca nu-l butonezi, n-ai sa vezi niciodata chestia asta.
Click dreapta pe acel joc/aplicatie, run with graphics processor, crede-ma nimeni nu iti zice la voia intamplarii, am testat si noi de zeci de ori asta, pe ale noastre pc/laptop + altora si ne-am dat seama cum vine, in bios, este mai dificil, nu toate au aceasta optiune.

8 răspunsuri:
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Vezi tu, orice joc piratat, piratat ramane. De aceea sunt si facute cele originale pentru a functiona imbatabil pe sisteme bune ca si al tau, iti recomand cu plata, decat piratat si vorbesc la modul cel mai serios.

| Tiberiu_Costea_1993 explică (pentru anonim_4396):

Da, iti dau dreptate, asa este. Doar ca mie mi s-a parut ciudat faptul ca a mers foarte ok pana acum si de 2 zile a aparut problema asta, ideea este ca am crezut eu ca s-a intamplat ceva anume, si posibil sa se fi intamplat, ori un virus ori ceva, o sa vad cum pot sa rezolv si o sa incerc sa joc doar jocuri originale. Multumesc de interes si de raspuns.

| WolffBoy a răspuns:

Pentru inceput poti sa imi spui ce Windows ai?
In legatura cu placile video,orice faci(YouTube,Facebook etc.) folosesti placa video integrata,iar cand te joci, randezi in anumite programe folosesti placa dedicata(laptop-ul foloseste placa video dedicata atunci cand este nevoie de randari mari, de exemplu:carecterele din GTA V, cladirile, acel spatiu virtual).
Sper ca te-a ajutat sa intelegi un pic despre placile video la laptop.

| Anonim a răspuns (pentru WolffBoy):

Nu mai fii atat de sigur, inainte sa setez eu strict ce sa ruleze cu placa integrata/dedicata laptop-ul meu rula absolut toate aplicatiile pe placa integrata, deci praf. Asa ca, din bios ar trebui setat ce si cum, iar din nVIDIA control panel idem.

| Tiberiu_Costea_1993 explică (pentru WolffBoy):

Da, pai am Windows 10 Pro 64 Bits.

| Tiberiu_Costea_1993 explică (pentru anonim_4396):

Am intrat si in Bios, dar nu se poate seta plava video, in Bios pot doar sa aleg ce memorie sa foloseasca placa integrata : 32, 64, 128, 256 sau 521 MB, si da am intrat si in Nvidia control panel si am setat si acolo ceea ce trebuie. ma gandesc ca poate trebuie o reformatare si reinstalate toate driverele corect din nou si o sa fie ok. Sau macar sa mai curat de pe el, sa mai fac o desfragmentare etc.

| WolffBoy a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu am vazut pana acum un laptop in care poti selecta ce placa video sa selectezi.Am testat pe un laptop I7, 8GB RAM, 2GB video cateva jocuri in window mode si de acolo mi-am data seama ca placa dedicata o foloseste la radari pentru jocuri si anumite programe(care folosesc 3D rendering si alte lucruri).

| WolffBoy a răspuns (pentru Tiberiu_Costea_1993):

Daca vrei sa vezi ce iti "manaca" din resursele laptop-ului poti sa faci intrand in Task Manager (click dreapta pe taskbar dupa click pe Task Manager sau CTRL+ALT+DEL dupa selectezi task) te safatuesc sa faci asta cand esti in joc deja.
Windows-urile 8 si 10 au aceste servicii :Antimalware Service Executable sau Microsoft Software Protection care "mamanca" foarte mult HDD.Te sfatuiesc sa incerci sa intri in Task Manager cand esti in joc daca poti chiar atunci in incepe sa iti mearga prost si revino cu mai multe detalii.