| Spider123321 a întrebat:

Salutare comunitate TPU,
Mă confrunt cu o problemă persistentă și foarte deranjantă de crash-uri în Forza Horizon 5 și am rămas fără idei, așa că apelez la experiența voastră. Configurația mea este următoarea:
* Procesor: Intel Core i7 generația a 12-a i7-12500KF cred sau 12700KF
* Placă video: NVIDIA GeForce RTX 4060
* Memorie RAM: 16 GB DDR4
* Stocare: Jocul este instalat pe un HDD.
* Sistem de operare: Windows 10, complet actualizat.
Detalii despre problemă:
Crash-urile sunt foarte imprevizibile și frustrante. Uneori, jocul crapă cam la fiecare 10 minute de joc. Alteori, dacă îl redeschid imediat după un crash, poate crăpa din nou în doar 10 secunde. Sunt și momente când funcționează o perioadă mai lungă fără probleme.
Când jocul crapă în mod obișnuit, nu primesc niciun mesaj de eroare; pur și simplu ecranul îngheață pentru scurt timp, după care jocul se închide brusc și mă scoate pe desktop.
Un detaliu foarte specific și important: dacă încerc să aplic setările grafice recomandate de aplicația NVIDIA GeForce Experience (care teoretic ar trebui să fie optime pentru sistemul meu) și apoi intru în joc, acesta crapă instantaneu după ce dau 'Continue' pentru a încărca lumea jocului. Acest lucru mă face să suspectez o problemă legată de setările grafice sau drivere, deși am încercat diverse lucruri.
Ce am încercat deja, fără succes:
* Am actualizat driverele plăcii video la ultima versiune direct de pe site-ul NVIDIA.
* M-am asigurat că Windows 10 are toate actualizările la zi.
* Am verificat integritatea fișierelor jocului prin Steam (mă gândeam că ar putea fi fișiere corupte sau probleme de la instalare).
* Am redus setările grafice la minimum manual din joc (cu aceste setări minime, crash-urile tot apar, deși poate mai rar decât cu altele).
* Am încercat diverse ajustări și optimizări pentru joc direct din NVIDIA Control Panel, pe lângă setările din joc sau cele sugerate de GeForce Experience, dar problema persistă.
* Am monitorizat temperaturile componentelor (CPU, GPU) și sunt excelente pe toată durata sesiunilor de joc, deci supraîncălzirea este exclusă ca problemă.
* Am închis aplicațiile din fundal (overlay-uri, software de monitorizare etc.).
Chiar și după toate acestea, crash-urile continuă. Nu am reinstalat încă jocul, dar iau în considerare și asta.
Aș vrea să înțeleg care ar putea fi problema, mai ales având în vedere comportamentul ciudat cu setările NVIDIA. Ce alte investigații, setări avansate sau teste aș putea încerca înainte de o eventuală reinstalare completă? Orice sfat sau sugestie legată de ce ar putea cauza aceste probleme pe configurația mea (ținând cont și de HDD) este extrem de apreciată.
Mulțumesc mult pentru timpul și ajutorul vostru!

Răspuns Câştigător
| lpavel a răspuns:

Intra in Nvidia Control Panel si fa setarile exact cum iti arata pe pagina asta si vei scapa de crash-uri, link:
https://videogamer.ro/......d-settings

0 răspunsuri: