| T0T a întrebat:

Vă plac MMO-urile?
Mie da, deoarece poți să te bucuri de Universul jocului, de povestea și atmosfera sa, interacționând cu alți oameni, făcând echipă cu ei și în același timp având posibilitatea să existe o experiență individuală.
Am intrat în contact cu câteva MMO-uri. Îmi permit să spun câte ceva despre unele dintre ele, poate o să le încercați:

WoW - nu prea mi-a plăcut arta și grafica când am intrat pe un server privat. Nici nu l-am încercat mai mult deoarece nu cred că aș plăti lunar pentru acest joc și nu cred că l-aș juca prea mult ca să nu plătesc.

Guild Wars 2 - a fost MMO-ul meu preferat pentru mult timp. E special la el combat-ul și experiența în Open World. Sunt numeroase event-uri dinamice, mari (meta) unde lumea se organizează în echipe mari (maxim 50 jucători) și există lideri care să conducă acele echipe în map-uri obișnuite. Între aceste echipe trebuie să existe coordonare în event-urile mari. Și experiența de instanță e una destul de bună, dungeon-urile și fratcal-urile sunt bine gândite și dau o experiență foarte bună. Raid-urile se asigură că există content și pentru elitiști. În plus arta acestui joc este magnifică, chiar dacă grafica lasă de dorit din unele puncte de vedere și sunt probleme de optimizare.

ESO - unul dinte MMO-urile mele preferate mai ales pentru că se încadrează în Universul TES (unul dintre cele mai complexe Universuri fictive gândite vreodată). Există mii de mini-cărți în jocurile TES și sunt numeroase de contexte și povești. Pe lângă asta jocul permite o experiență realistă, jucătorul putând fura obiecte, bani, putând descuia uși și intra în case sau alte zone restricționate, putând fi prins de autorități, putând pescui, săpa - pentru arheologie etc. Din păcate nivelul Open World nu e atât de dinamic ca cel din GW2, dar există o atmosferă realistă. Fiecare loc (delve/ public Dungeon) din Open World dă o atmosferă unică ca pentru un explorator. Numeroase scrisori, cărți pot fi găsite ca indicii pentru ceea ce se întâmplă acolo și ca o istorie a locului. Experiența de dungeon e una bună. Experiența de trial, de asemenea. În ambele cazuri e foarte bine că poți să îți alegi nivelul (hard/ normal) deci atât elitiștii cât și jucătorii obișnuiți pot avea parte de respectiva experiență. Grafica e cam enervantă (stele albastre, apă plată, fără valuri, dar cu sunet de valuri etc.), dar lumina e excepțională. Quest-uri clasice, dar interesante. Fiecare NPC are voice-acting, ceea ce e unic.

FF14 - Un joc destul de scump, dar care își merită oarecum banii. Combat greoi și enervant, dar artă foarte frumoasă și grafică excepțională - poate cea mai tare pe care am văzut-o într-un MMO (nu am jucat Black Desert Online și nu îl voi prezenta). Instanțe extrem de multe pentru dungeons, trials și raids. Libertate destul de mare în lume. Nu poți înota în interiorul apei, la fel ca în ESO. Am uitat să specific că GW2 are cea mai mare complexitate pentru experiența acvatică.

PSO2 New Genesis - Un MMO nou. Experiența sa însă pare uimitoare (nu am jucat prea mult). Are extrem de multă libertate de mișcare (poate cea mai mare din ce am văzut într-un MMO - te poți urca și pe mobi), grafică foarte bună, artă de tip anime. E un joc la care mă uit pentru viitor.

Vouă ce MMO-uri vă plac și de ce? Puteți să istorisiți ceva din experiența pe care ați avut-o cu acestea?

Răspuns Câştigător
| PisicutaDeArgint a răspuns:

Confirm că Guild Wars 2 este unul dintre cele mai bune MMO-uri din prezent. Din punct de vedere artistic, jucăuș și chiar strategic, jocul este foarte bun. De asemenea, are un model de marketing foarte convenabil, care nu te presează să cheltuiești bani. Echipamentele legendare sunt rezultatul pur al efortului și al timpului investit în joc.

Am fost, de asemenea, un fan al conceptului MMO Bless Online, dar a ajuns să fie o mare dezamăgire.

Elsword a fost, de asemenea, un joc bun, dar a murit pentru mine odată cu îmbinarea serverului.

| T0T explică (pentru PisicutaDeArgint):

„De asemenea, are un model de marketing foarte convenabil, care nu te presează să cheltuiești bani. "
Te poate presa dacă vezi acele skin-uri din shop care tot apar și dacă nu vrei să stai 1 lună ca să faci 100 de gold.

„Echipamentele legendare sunt rezultatul pur al efortului și al timpului investit în joc."
Din punctul de vedere al monedelor există scurtătura de a le cumpăra cu bani. Efortul pentru legendare e extraordinar de mare. Mai ușor e să lucrezi pentru un job. Din acest punct de vedere sunt de acord cu @Wr3nch. Poate deveni o dependență, mai ales că e nevoie de mult timp și efort ca să ajungi la răsplată. Unii, cum sunt eu, pot renunța rapid, altora nu le pasă, altora le pasă și jocul acela devine viața lor. Trebuie păstrat un echilibru. Dar Guild Wars 2 e genul de joc unde cu greu poți păstra un echilibru dacă ești ca mine și vrei să fii tare și cool. Să nu mai zic că tot apar expansion-uri și content și lucrurile se complică din ce în ce mai mult pentru începători ca să îi ajungă pe veterani. E foarte descurajator acest lucru.

8 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Imi placeau dar e prea mult grind si nu ai finalitate ca vor lansa mereu expansion.

| Marius109 a răspuns (pentru Wr3nch):

Devii dependent asa ca mai bine sa nu iti pese de el.

| Zuzu1991 a răspuns:

"acum 5 ore | T0T a întrebat:
Vă plac MMO-urile?
Mie da"

esti inca tanar si nefu... nesatul, eu nu as mai pune mana pe un rpg pe care sa pierd ore zilnic, decat daca m-ai plati cu 2mii de euro pe saptamana

| T0T explică (pentru Zuzu1991):

Dacă ție nu îți plac, nu e nicio problemă.
Ideea e că nu poți face aceste afirmații pe asemenea criterii. Știu oameni de toate vârstele care joacă jocuri rpg și nu se încadrează în vreo categorie de „nefu... nesatul". Nu are nicio treabă una cu ailaltă.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru T0T):

happy
ok, success la pierdut timpul, IN DRACI, DE POMANA
si ar trebui sa joci wow daca esti asa de nesatul, Blizz e motivul principal pentru care m-am lasat definitiv de mmorpg-uri, in wow au "reusit" sa puna munca la greu, doar ca sa te mentii la un nivel mediocru, si sa poti sa iti faci 11 caractere pe un realm, ca sa te tina ocupat... SERIOS, efectiv e asa de multa MUNCA DEGEABA, ca mai bine iti gasesti un job IRL si iei niste bani din munca aia... DEGEABA!

| T0T explică (pentru Zuzu1991):

„ok, success la pierdut timpul, IN DRACI, DE POMANA"
Nu tu decizi ce e și ce nu e pierdere de timp.

„in wow au "reusit" sa puna munca la greu, doar ca sa te mentii la un nivel mediocru, si sa poti sa iti faci 11 caractere pe un realm, ca sa te tina ocupat... SERIOS, efectiv e asa de multa MUNCA DEGEABA"
Înțeleg ideea de WoW. De aceea nici nu mă joc WoW. Oricum WoW e un joc destul de bun ca și mecanică. Dar l-au făcut în așa fel încât să își păstreze jucătorii ocupați. De obicei oamenii renunță dacă nu simt că au ceva de făcut. E o afacere.
Însă nu e chiar același lucru cu ESO sau GW2. În ESO e nasol doar că îți trebuie bani pentru multe DLC-uri sau abonament lunar. Dar în GW2 „muncești" doar dacă vrei să arăți cool. Însă nu e necesară munca ca să ai un caracter decent și să ai acces la content sau să fii în vârf. Te ține și ăla ocupat că dacă vrei chestiuni rare e muncă la greu, dar nu te obligă să o faci și acele iteme nu sunt necesare pentru a fi bun. Îți dau niște facilități, dar nu sunt necesare.

„SERIOS, efectiv e asa de multa MUNCA DEGEABA, ca mai bine iti gasesti un job IRL si iei niste bani din munca aia"
Și pe mine mă enervează munca într-un MMO, crede-mă. Dacă joc, îl joc ca să am mai multă plăcere decât muncă.
Am un job „IRL" și îmi câștig „pâinea". Nu am mai jucat de ceva timp, în ultimul timp m-am concentrat studiului. Dar orice devine monoton dacă faci numai acel lucru (cel puțin în cazul meu). Și TPU poate fi o pierdere de timp la fel de mare. Fiecare își ocupă timpul așa cum dorește și e foarte bine dacă poate păstra un echilibru. La un moment dat ești obligat să și faci ceva concret dacă nu ești de bani gata. E bine de ăia care câștigă mulți bani jucându-se. Am văzut stream-uri în care efectiv veneau toată ziua pe rând la o anumită oră, ca la muncă. Nu că aș fi eu în stare de așa ceva. Ideea e că sunt tot felul de situații.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru T0T):

"Oricum WoW e un joc destul de bun ca și mecanică."
m-ai pierdut... ca si grafica wow e RUPERE DE UTERE, ca si poveste wow e RUPERE DE UTERE, in rest, pentru o fiinta umana CONSTIENTA si care intelege ce rahat e viata, WOW E O BATAIE DE JOC ABSOLUTA

si da, CHIAR MI SE RUPE, de cei care considera ca ce face phoockzzard e bun si le place, pentru 1% hard-cori, restum sugem kodo beasts sub coada

NU prea vad cum, "crezi tu" ca poti indulcii piula, tot 3-4h per character DAILY + 7-8h per character weekly iti trebuie sa fii la "minimum de, decenta"

si... nu vreau sa injur urat, dar fara astea de mai sus nu intrii in absolut PENIBILUL weekly looking for raid AMARAT, unde au bagat un required, de destul de item level cat sa il faci in vreo 3-4luni dupa expansion angry daca nu te masoquesti zilnic

trebuie sa recunosti ca nici nu am inceput sa vorbesc de fly skill, care e ULTIMA BATAIE DE JOC TOTALA, trebuie sa faci luni de daily si quest line ca sa il capeti... INCLUSIV PE EXPANSIUNI MAI VECHI

nu stiu cat "respect" pot sa pun in
mve cu "respect" fuckzard, chiar nu stiu, nu vreau sa injur cu adevarat pe site-ul asta, indiferent cat ceva/cineva ca PHOOCKzzard merita cu ultimile spune